P5252082

25.05.2019 19:52

Til trods for et ærgerligt nederlag på 0-2 til Brøndby, blev 2018/19-sæsonen med en femteplads vores bedste siden 2010/11-sæsonen.

Superligaen, mesterskabsspillet, 36. runde
Lørdag 25. maj, kl. 17:00, Nature Energy Park
OB – Brøndby IF 0-2 (0-1)
0-1 Kamil Wilczek (38’)
0-2 Mikael Uhre (74’)

Tilskuertal: 14.246

Der var ingen tvivl om, hvad der var på spil lørdag aften på Nature Energy Park. Striberne var inden kampen i spil til både 3.- 4.- og 5.-pladsen. Derfor var der maksimal spænding, og det havde i den grad fået Odenseanerne på stadion. Hele 14.246 tilskuere var på plads, hvilket er det højeste i Odense siden 2009.

Og spillerne ville forkæle dem. Allerede efter to minutter udbrød der vild jubel på stadion, da Bashkim Kadrii sparkede striberne i front. Efter et par sekunders eufori hævede linjedommeren dog flaget, og han annullerede scoringen, fordi Bashkim Kadrii var offside.

Bare syv minutter efter var Bashkim igen på spil, da han på kanten af feltet vendte rundt på Hermansson og sparkede bolden tæt forbi den fjerneste stolpe. Striberne kom buldrende ud fra start, og i de første tyve minutter var der chancer nok til at kunne være kommet foran.

Herefter blev det en mere jævnbyrdig fodboldkamp, hvor det var småt med chancer. Selvom Brøndby fik mere boldbesiddelse, havde de svært ved at skabe chancer. Alligevel var det gæsterne fra Vestegnen, der efter 38 minutters spil bragte sig foran ved Kamil Wilczek, selvom assistmager Lasse Vigen inden da havde modtaget bolden i en offsideposition.

Det slog dog ikke OB’erne ud af kurs. Der blev fortsat produceret chancer, men i første halvleg forblev det ligeved og næsten, hvorfor Brøndby gik til pause med en snæver føring - og OB på en femteplads i ligestillingen.

Fra anden halvlegs start var det igen OB, der satte sig på begivenhederne. Spillet foregik på Brøndbys banehalvdel, men der manglede lige det sidste i aktionerne, før det for alvor blev farligt.

Godt 25 minutter inde i anden halvleg kom den store chance dog. Ryan Johnson Laursen smed et indlæg ind i boksen. Det blev rettet af, og bolden faldt lige ned til indskiftede Oliver Lund, som fra tæt hold sparkede bolden forbi mål.

Brøndby var sjældne gæster på vores banehalvdel, men efter 74 minutters spil opsnappede Mikael Uhre en for kort aflevering mod Sten Grytebust. Han nåede den for næsen af OB-keeperen, og så sparkede han den ind i det tomme mål.

OB skulle satse, og to minutter efter blev Rasmus Festersen så skiftet ind til karrierens sidste optræden, hvilket naturligvis udløste højlydte klapsalver fra alle tribuner.

Der var drama for alle pengene, der var intensitet i kampen, og på tribunerne var der gang i den. I det 81. minut blev der pustet lidt liv tilbage i den stribede drøm om point. Først var der lidt klammeri mellem Ryan Johnson Laursen og Kamil Wilczek, hvor sidstnævnte slog ud efter Johnson, men slap med en advarsel. Kort efter var det så Drachmann og Hedlund, der røg i totterne på hinanden. Den situation endte med en advarsel til Drachmann, mens svenskeren blev vist det røde kort. Ti minutter tilbage og et OB-hold i overtal.

Kort efter blev der skiftet endnu en angriber på banen i form af Anders K. Jacobsen, så striberne nu både havde Festersen, Jacobsen, Bashkim og Oliver Lund liggende oppe på toppen.

OB forsøgte at pumpe bolde ind i feltet for at komme tilbage i kampen, men det lykkede ikke – og det ender derfor med en femteplads i Superligaen, hvilket er vores bedste resultat siden 2010/11-sæsonen.

Sten Grytebust – Ramon Leeuwin (Rasmus Festersen, 76.), Jeppe Tverskov, Marco Lund – Ryan Johnson Laursen, Janus Drachmann, Jens Jakob Thomasen (Oliver Lund, 64.), Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen (Anders K. Jacobsen, 83.) – Bashkim Kadrii, Casper Nielsen
Bænken: Oliver Christensen, Oliver Lund, Alexander Ludwig, Rasmus Festersen, Mathias Greve, Anders K. Jacobsen, Mads Frøkjær-Jensen