Annonce
Annonce
Egenudviklede spillere har stået for 40% af spilletiden på førsteholdet
Førsteholdet

Egenudviklede spillere har stået for 40% af spilletiden på førsteholdet

06 okt 2021
Annonce

Pilen peger i den rigtige retning i Ådalen for tiden. Halvvejs gennem grundspillet er vi placeret på en 6. plads, og ser man på mængden af spilletid til vores spillere af egen avl, så er der en stigning på hele 33% i forhold til tallet i sidste sæson.

Annonce

Det er godt at være ung i Odense Boldklub. I de to seneste sæsoner har vi snuppet et ungdomsdanmarksmesterskab på Akademiet, og i denne sæson har det været en stigning fra 29,92% til 39,68%, når man ser på hvor stor en procentdel af spilletiden, vores egenudviklede spillere står for på førsteholdet.

Fantastisk aften for de unge mod Vejle Boldklub

Da vi slog Vejle den 1. oktober var det med fem egenudviklede spillere i startopstillingen (Hans Christian Bernat, Mads Frøkjær, Max Fenger, Robin Østrøm og Jens Jakob Thomasen), mens tre spillere blev skiftet ind undervejs (Jakob Breum, Mathias Brems og Tarik Ibrahimagic). Vi har taget en snak med vores transitionstræner, Nicolas Arvid Hedeman, om, hvordan det var at opleve Vejle-kampen for ham.

- Det var fedt! Det er jo kun et øjebliksbillede, men det er da kampe som den mod Vejle, der gør mig glad og stolt på drengene vegne. Mit arbejde handler ikke om, at jeg skal tale vores unge spillere på holdet, da det er Andreas (Alm, red.), der sætter holdet definitivt. Jeg er her for at hjælpe spillerne bedst muligt med deres individuelle udvikling, så de har de bedst mulige forudsætninger for at gøre sig gældende, sådan som det skete i fredags. Det kan se helt anderledes ud, hvis vi gør status om et par uger igen, så det er på med arbejdshandskerne for de unge mennesker, siger Nicolas Arvid Hedeman.

Det er helt i tråd med strategien

Dykker man ned vores strategi, så er der delmål om, at førsteholdstruppen skal bestå af 30% akademi-/homegrown-spillere, som står for minimum 25 % af den samlede spilletid, ligesom truppen skal indeholde 4-6 udviklingsspillere, som er under 21 år.

Ser man på det sidste parameter, så er der lige nu Hans Christian Bernat, Jonathan Khemdee, Mathias Brems, Tarik Ibrahimagic, Robin Østrøm, Magnus Nielsen og Christian Vestergaard, som alle er under 21 år. Kigger man derefter på den samlede spilletid på førsteholdet, så står vores egenudviklede spillere som nævnt for lige i underkanten af 40 % af den samlede spilletid. Så i forhold til de to delmål ser det lige nu rigtig godt ud, mens vi også i tabellen er placeret på en plads, der vil sende os i Mesterskabsspillet, som er et af de overordnede mål i den sportslige målsætning i strategien.

Akademiet har stor ære af den flotte udvikling

Selvom Nicolas Arvid Hedeman har plads på trænerkontoret i Superligahuset, så er han hurtig til at sende roserne for den flotte udvikling videre hen til Akademiet, der i mange år har arbejdet rigtig godt, og det er det arbejde, der gør det muligt, at man i Vejle-kampen kan starte med fem egenudviklede spillere i startopstillingen.

- Fundamentet for den gode spillerudvikling bliver lagt på Akademiet. Det er her, spillerne får hovedparten af deres tekniske, taktiske, fysiske og mentale fodbolduddannelse. Det er så min opgave at være med til sluse gutterne ind i førsteholdstruppen på en ordentlig måde, og i mange tilfælde har spillerne jo allerede snuset til Superligatræning og reserveholdskampe længe inden, så det er i sig selv forholdsvis nemt. Den svære del er at tage det næste store skridt, som det er at blive en etableret spiller på et Superligahold med top 6-ambitioner. Det er her, jeg skal bistå spillerne med individuel træning, videoseancer og sparring i det hele taget. Men der er ingen tvivl om, at spillerne nyder godt af det stærke arbejde på vores Akademi, og de fleste spillere har jo været i OB rigtig længe, siger Hedeman.

”Når vi snakker om spillerne med deres eget navn, er vi på rette vej”

At vi har det som en del af vores strategi, at vi gerne vil bruge unge spillere, gør ikke, at de er selvskrevet til holdet, bare fordi de unge, og de har fået opdragelsen på vores Akademi. Det kræver masser af hårdt arbejde, og de skal være bedre end deres holdkammerater; ellers spiller de ikke, og det er også sådan, Nicolas Arvid Hedeman mener, det skal være.

- Det ser godt ud, når vi kigger på tallene. Klubben har besluttet, at vi gerne vil have de unge spillere på holdkortet, og det giver jo en form for positiv aura omkring dem. Skal det effektueres, så kræver det alt andet lige, at de er dygtige nok, fordi du kommer ikke på holdet, bare fordi du er ung. Spillerne skal vise, at de kan være med til at gøre en forskel, for pladserne bliver som nævnt ikke foræret væk.

- Jeg har noteret mig, at omgivelserne er begyndt at snakke om Max Fenger igen, og der er i noget tid blevet snakket meget om Robin Østrøm, som jo også får masser af spilletid. Efter fredagens kamp har Jakob Breum også for alvor skudt sig ind i bevidstheden på det fynske folk. Jeg mener, at når der ikke længere bliver snakket om ”de unge spillere” som en gruppe, men spillerne får deres eget navn ligesom Bashkim, Tverskov, Thomasen og alle de andre, så er det et godt tegn. Det viser, at de har gjort sig bemærket på fodboldbanen, og så er vi godt på vej, siger Nicolas Arvid Hedeman.

Spillere der tæller med som egenudviklede (minutters spilletid i parentes):
Hans Christian Bernat (630)
Oliver Christensen (540)
Kasper Larsen (929)
Jens Jakob Thomasen (927)
Max Fenger (477)
Jonathan Khemdee (0)
Mathias Brems (112)
Tarik Ibrahimagic (140)
Christian Vestergaard (0)
Robin Østrøm (593)
Mads Frøkjær (719)
Jakob Breum (40)

Annonce