Annonce
Annonce
En lille håndfuld Akademispillere i kamp for Danmark
Akademi

En lille håndfuld Akademispillere i kamp for Danmark

13 okt 2021
Annonce

Både U17-, U18-, og U19-landsholdet har i denne landskampspause været i aktion, og OB har været flot repræsenteret på alle tre hold.

Annonce

Det danske U17-landshold har i den netop overståede landskampsperiode været en tur på Malta, hvor den har stået på EM-kvalifikation. Danmark var i gruppe med Malta, Montenegro og Tyrkiet; og det Stribede indslag i truppen var Elias Hansborg fra vores U17-mandskab spillede fra start i to ud af tre kampe for Danmark, hvor det i øvrigt blev til en enkelt scoring.

Scoringen kom i den sidste kamp mod Tyrkiet, mens han i sejren over Malta lagde op til en enkelt scoring. Danmark sluttede på andenpladsen med syv point; og dermed blev kvalifikationen til Elite Round sikret.

På U18-landsholdet havde vi fra Akademiet Marcus Alstrup med, ligesom førsteholdets Magnus Nielsen også var med i truppen. Danmark spillede tre kampe, og Magnus Nielsen var valgt i to af dem, mens Marcus Alstrup fik en enkelt kamp fra start.

Holdkammeraten Jonathan Foss blev skiftet i kampen mod Tjekkiet, der endte 3-3, han var med fra start, da Danmark tabte 1-0 til Koatien, og da Danmark tabte 3-1 til Belgien, tog Jonathan Foss plads på bænken i alle 90 minutter,

Ligesom U17-landsholdet var U19-landsholdet også afsted for at spille kvalifikation til EM. Mens U17-drengene sluttede på andenpladsen, så sikrede U19-landsholdet sig førstepladsen i kvalitikationen, og her spillede Jakob Breum en hovedrolle for Danmark.

Først blev det til en sejr over Nordirland på 2-0 til Danmark i en kamp, hvor Jakob Breum var med fra start. Derefter slog Danmark Kasakhstan med 5-2 i en kamp, hvor Jakob Breum scorede til 5-2 i overtiden.

Scoringen betød, at Danmark i sidste kamp mod Tjekkiet kunne nøjes med uafgjort for at sikret sig førstepladsen i puljen. Mod Tjekkiet sparkede Breum flot Danmark på sejrskurs med et klassemål efter 50 minutter. Tjekkerne fik dog udlignet lidt senere i kampen, men det ændrede ikke på, at Danmark sikrede sig førstepladsen – og dermed en plads i første seedningslag, når den til foråret står på Elite Round, som er anden del af kvalifikationen frem mod U19 EM.

Stærkt arbejde af vores Akademispillere og resten af de danske ungdomslandshold.

Annonce