Basbas målmål

19.04.2019 20:54

OB udnyttede, at det var langfredag, da de tilkæmpede sig et point på to sene mål af Festersen og Kadrii.

Superligaen

Fredag d. 19. april, 18.00, Nature Energy Park

OB – FC Nordsjælland 2-2 (0-0)

55. min. 0-1 Mikkel Damsgaard

87. min. 0-2 Andreas Skov Olsen

89. min. 1-2 Rasmus Festersen

95. min. 2-2 Bashkim Kadrii (straffe)

Tilskuerantal: 6.039

Det første kvarter var rimelig begivenhedsløst. Der var et par skud på mål fra knap så gode vinkler, men ikke meget andet. Striberne fik spillet godt rundt, men FC Nordsjælland-forsvaret stod godt og holdt OB fra store chancer. FC Nordsjælland kom selv til et par chancer uden at være helt farlige.

Efter 18 minutter kom nordsjællændernes topscorer, Andreas Skov Olsen, til en pænt stor chance inde i feltet, hvor han modtog et godt indlæg fra venstre side. Sten Grytebust stod heldigvis godt og kunne redde bolden. Efter 25 minutter blev det Anders K. Jacobsens tur til at få en stor chance på hovedstød. Han tvang Nordsjælland-målmanden ud i en fin redning, som sendte bolden til hjørnespark. Det forblev de to største chancer i den første halve time.

Efter 38 minutter måtte Sten Grytebust ud i en kæmpe redning, da Oliver Lund uheldigt gled, og Godsway Donyoh kom en-mod-en med OB-keeperen. Donyoh prøvede at sparke den i mellem benene på OB-målmanden, der fik den parreret ud til hjørnespark, og striberne slap med skrækken. Der skete ikke meget mere i første halvleg, og det stod stadig uafgjort, da de to hold gik til pause.

OB kom rigtig godt ud i anden halvleg og fik spillet sig til et par chancer fra start. Blandt andet faldt bolden ned til Alexander Ludwig efter et hjørnespark, så han kom fri foran mål. Han fik kraften på sparket, men desværre ikke placeringen, og bolden røg ud til målspark.

Efter 54 minutters spil kom gæsterne foran på et mål af Mikkel Damsgaard, som blev spillet fri foran mål. Der kom et indlæg fra venstre side, og han kunne sparke den forbi Sten Grytebust, som var uden chance for at redde skuddet fra FC Nordsjællands angriber.

OB fik herefter en kæmpe chance i to omgange. Først var det Bashkim Kadrii, der blev spillet i dybden og kom alene igennem med målmanden, hvor han desværre ikke kunne få bolden sparket ind. Herefter tog han returbolden og spillede den videre til Casper Nielsen, som lagde en bold ind til AK, der ikke kunne få ordenligt træf på bolden og sparkede den lige i hænderne på keeperen.

Efter scoringen pressede OB på. De kom længere frem på banen og fik spillet sig til et par fine chancer dog uden at blive helt farlige. FC Nordsjælland-forsvaret lukkede godt af, selvom OB bankede på døren.

OB’s pres gjorde desværre, at der blev åbnet op for kontramuligheder. Det udnyttede Andreas Skov Olsen, da han fik en bold i dybden, hvorefter han kunne spurte en halv bane, afslutte sikkert og hermed score til 0-2.

Det så efterhånden håbløst ud for striberne, men OB fik reduceret i 89. minut, da Rasmus Festersen scorede på hans første touch på bolden, efter han blev spillet fri foran mål af Anders K. Jacobsen. Det gjorde, at OB for alvor fik blod på tanden for at få point på kontoen. De kom herefter til gode chancer, blandt andet headede AK bolden på overlæggeren efter et hjørnespark.

I kampens døende minutter kom OB meget fremad, og det endte med en udligning. Mathias Greve tog et godt dybdeløb og prøvede at sende et fladt indlæg ind, men bolden blev blokeret af en nordsjællandsk arm, og derfor dømte dommeren straffespark til OB. Straffesparket eksekverede Bashkim Kadrii stensikkert. Det blev også den sidste aktion i kampen, og kampen endte altså derfor uafgjort.

Sten Grytebust – Oliver Lund, Janus Drachmann, Alexander Ludwig – Ryan Johnson Laursen (83. min. Mathias Greve), Casper Nielsen (64. min. Julius Eskesen), Jens Jakob Thomasen (89. min. Rasmus Festersen), Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen – Anders K. Jacobsen, Bashkim Kadrii

Bænken: Oliver Christensen, Daniel Obbekjær, Yao, Mathias Greve, Julius Eskesen, Mads Frøkjær-Jensen, Rasmus Festersen

FC Nordsjællands holdopstilling:

Peter Vindahl Jensen – Abdul Mumin, Victor Nelsson, Ulrik Uttergård Jenssen - Karlo Bartolec, Mohammed Kudus, Magnus Kofod Andersen, Mads Valentin Pedersen (88. min. Mathias Rasmussen) - Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard (78. min. Oliver Antman), Godsway Donyoh (55. min. Jonathan Amon)

Bænken: Mathias Rasmussen, Nicolai Larsen, Jacob Steen Christensen, Jonathan Amon, Joachim Rothmann, Viktor Tranberg, Oliver Antman

Advarsler:

FC Nordsjælland:

62. min. Mads Valentin Pedersen, 75. min. Victor Nelsson, 87. min. Andreas Skov Olsen

23. april, Esbjerg fB – OB, Superligaen, Blue Water Arena.