FCM var for stor en mundfuld (1)
Superliga

FCM var for stor en mundfuld

14 apr 2019
Søndag d. 14. april, 2019
FC Midtjylland FC Midtjylland FCM
2 - 0
OB OB OB

Det blev søndag aften til et nederlag på 0-2 mod FC Midtjylland i en kamp, hvor de regerende danske mestre var bedre end os.

Superligaen, 29. runde
Søndag 14. marts, kl. 18:00, MCH Arena
FCM – OB 2-0 (1-0)
28. min. 1-0 Jakob Poulsen (straffe)
55. min. 2-0 Frank Onyeka

Gule kort:
OB: 27. min. Jeppe Tverskov

OB’s holdopstilling:
Sten Grytebust – Ramon Leeuwin (65. min. Alexander Ludwig), Jeppe Tverskov (58. min. Julius Eskesen), Oliver Lund – Ryan Johnson Laursen, Mathias Greve, Janus Drachmann (73. min. Mads Frøkjær-Jensen), Jens Jakob Thomasen, Jacob Barrett Laursen – Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen
Bænken: Oliver Christensen, Alexander Ludwig, Julius Eskesen, Troels Kløve, Yao, Mads Frøkjær-Jensen, Daniel Obbekjær

FCM’s holdopstilling:
Jesper Hansen – Manjrekar James, Kian Hansen, Alexander Scholz – Joel Andersson, Tim Spark, Jakob Poulsen, Rafal Kurzawa – Evander – Mayron George (77. min. Junior Brumado), Frank Onyeka (90. min. Gustav Wikheim)
Bænken: Mikkel Andersen, Junior Brumado, Mac Dal Hende, Awer Mabil, Rasmus Nicolaisen, Ayo Okosun, Gustav Wikheim

Kampens forløb:
Søndag aften gæstede vi FC Midtjylland i Superligaens 29. runde. Det er ikke længe siden vi, efter en i store træk god indsats, måtte rejse hjem fra Herning med et nederlag på 0-4 i semifinalen af Sydbank Pokalen. Søndag aften kom vi igen godt fra land rent spillemæssigt, og kampens første mulighed tilfaldt Ryan Johnson Laursen, der med sit ikke helt så varme venstreben sparkede bolden forbi målet.

FCM viste ikke tænder i begyndelsen af kampen, men når man møder FCM, sidder man altid med fornemmelsen af, at der kan ske noget, når de bliver tildelt enten frispark, hjørnespark eller indkast. Deres første chance opstod da også efter et hjørnespark, hvor bolden via en OB-spiller ramte overliggeren.

Minuttet efter var FCM igen tæt på. Denne gang var det Mayron George, der fra kanten af feltet trykkede af, men her var Grytebust på plads, og med en ”lang arm” holdt han afslutningen fra den costaricanske angriber.

Små ti minutter senere slap Mayron George igennem OB-forsvaret, og lige inden han skulle til at afslutte kom Tverskov i vejen. Desværre ramte OB-stopperen FCM-angriberens fod, og dommer Jens Maae tildelte hjemmeholdet et straffespark, som Jakob Poulsen sikkert omsatte til et føringsmål.

Efter en lang periode uden at skabe chancer, kom vi efter 38 minutter frem til et hjørnespark, hvor bolden endte lige i panden på AK, der desværre ikke fik saft og kraft nok på hovedstødet, hvorved Jesper Hansen uden de store problemer kunne gribe hovedstødsforsøget på den sidste mulighed i første halvleg.

Anden halvleg begyndte på mange måder ligesom første. Rigtig meget af spillet foregik på midten af banen, og det var småt med chancer, men efter ti minutter havde hjemmeholdet bragt sig foran med 2-0.

Sten Grytebust kom ud af sig mål på et indlæg, og på kanten af feltet headede han bolden ud af farezonen. Rafal Kurzawa opsnappede bolden, og bedst som man troede, han ville skyde, ventede han. Kort efter spillede han Frank Onyeka fri, og han sparkede hjemmeholdet foran med 2-0.

Bortset fra målet var anden halvleg en chancefattig omgang. Der var fint tryk på i duellerne, men vi havde store problemer med at spille os igennem et stærkt FCM-hold, der kontrollerede kampen. FCM var umiddelbart ikke interesserede i at investere alverden i den offensive del af spillet, da de jo havde det resultat, de ønskede sig.

Vi skiftede et par offensive spillere på banen i forsøget på at komme tilbage - blandt andet blev der givet Superligadebut til Mads Frøkjær-Jensen, men det var heller ikke løsningen for os, og så endte det med et fortjent nederlag på 0-2 mod de regerende danske mestre.

Næste kamp:
Fredag 19. april, kl. 18:00, OB – FCN, Nature Energy Park

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik