07.12.2018 23:02

Der var ikke decideret klasseforskel, men FC Midtjylland havde et niveau mere end os, da de fredag aften vandt med 3-0 i Herning.

Superliga - 19. runde
Fredag 7. december kl. 19:00, MCH Arena
FC Midtjylland - OB 3-0 (2-0)
23. min. 1-0 Alexander Scholz
38. min. 2-0 Jakob Poulsen (straffespark)
89. min. 3-0 Joel Andersson

FCM: 51. min. Rasmus Nicolaisen, 58. min. Mayron George, 59. min. Marc Dal Hende
OB: 37. min. Marco Lund, 39. min. Ryan Johnson Laursen, 59. min. Sten Grytebust

Rødt kort (2 gule):
FCM: 90. min. Rasmus Nicolaisen

FCM's holdopstilling:
Jesper Hansen - Alexander Scholz, Kian Hansen, Rasmus Nicolaisen - Joel Andersson, Jakob Poulsen, Evander (83. min. Frank Onyeka), Marc Dal Hende - Gustav Wikheim (78. min. Rilwan Hassan), Mayron George (84. min. Bozhidar Kraev), Awer Mabil
Bænken: Mikkel Andersen, Alexander Munksgaard, Bozhidar Kraev, Mads Døhr Thychosen, Rilwan Hassan, Frank Onyeka, Nicolas Madsen

OB's holdopstilling:
Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund - Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen (88. min. Anders K. Jacobsen), Janus Drachmann, Troels Kløve (54. min. Julius Eskesen), Mikkel Desler (70. min. Jacob Barrett Laursen) - Nicklas Helenius, Bashkim Kadrii
Bænken: Oliver Christensen, Kamil Vacek, Julius Eskesen, Jacob Barrett Laursen, Mathias Greve, Mathias Jørgensen, Anders K. Jacobsen

Tilskuertal: 7.034

OB gæstede fredag aften den sværeste udebane i Danmark, da de på MCH Arena mødte de danske mestre fra FC Midtjylland. Det var dog ikke til at se i begyndelsen af kampen. OB gik ind til kampen med masser energi, og hjemmeholdet blev presset højt oppe på banen.

Det gav allerede efter tre minutters spil en lovende mulighed på en fræk hjørnesparkskombination. Bolden blev spillet kort mellem Kløve og Bashkim, inden et fladt indlæg havnede for fødderne af Ramon Leeuwin, der desværre sparkede forbi den nærmeste stolpe.

Som tiden gik, fik hjemmeholdet spidst sig ind i kampen. Det var dog ikke fordi, de væltede i chancer, og deres første reelle afslutning kom efter 18 minutter, da Evander forsøgte at krølle bolden op i det lange hjørne. Der viste Sten Grytebust, hvorfor han er Superligaens bedste keeper, da han i fuld længde fik sendt bolden til hjørnespark.

FCM sad mere og mere på tingene, og efter 23 minutters spil fik de et tyndt frispark ud for deres udskiftningsboks. Jakob Poulsen servede bolden over i det bageste område, hvorfra Rasmus Nicolaisen headede den ind på midten til forsvarskollega Alexander Scholz, som headede bolden over i det fjerneste hjørne til en midtjysk føring på 1-0.

Det var småt med chancer, og rigtig meget spil foregik på midten af banen. Begge hold havde store udfordringer med at skabe de helt store åbne chancer, og derfor var det også ganske forventeligt, at kampens anden scoring skulle komme efter en standardsituation. FCM smed bolden ind i boksen, og her vurderede dommeren, at Marco Lund havde lidt for meget fat i Mayron George, så han pegede på pletten. Herfra var Jakob Poulsen sikker, og han bragte hjemmeholdet på 2-0 efter 38 minutters spil.

I denne sæson har OB været gode til at komme tilbage i kampene, selvom modstanderne har bragt sig foran, og to minutter før pausen burde det være blevet til en reducering. Ryan Johnson Laursen fandt Nicklas Helenius med en stikning, og han forsøgte at ramme Bashkim Kadrii inde i feltet, men en FCM-spiller kom i vejen for afleveringen.

Fra anden halvlegs start kom vi bedst i gang, og efter fem minutter måtte Rasmus Nicolaisen tage hånden til hjælp for at blokere en afslutning. Straffespark, og Nicklas Helenius stod klar til at sparke. Der gik dog små fem minutter, fra straffesparket blev dømt, til han fik lov at sparke det, fordi FCM-fansene havde dækket hele stadion til med røg. Da Helenius langt om længe fik lov at sparke, hev Jesper Hansen en stærk redning ud af ærmet på et ellers hårdt sparket straffespark.

Der var god tænding på kampen, og fem minutter efter det brændte straffespark blev der skruet endnu mere op for den. Mayron George kom alt for sent ind i Sten Grytebust med en glidende tackling, hvor han endte med at stemple Grytebust på skulderen. Det bragte temperamentet i kog hos flere spillere, og det endte med to advarsler til FCM og en enkelt til OB.

Tændingen fortsatte, i det der ikke som sådan var en køn fodboldkamp. Til gengæld var der masser af hårde tacklinger og infights. Det fik kampen ud af rytme, men når bolden var i spil, var det OB, havde den mest i anden halvleg. Ligesom i første var der dog store udfordringer med at få spillet sig igennem til de helt store åbne chancer, og for det meste blev det kun til afslutninger fra distancen, som ikke for alvor voldte Jesper Hansen problemer.

I stedet var hjemmeholdet, der i sidste minut af den ordinære spilletid fik bragt sig på 3-0. Awer Mabil kom fri til et indlæg i højresiden, og herfra fandt han Joel Andersson inde midt foran mål, og svenskeren kunne uden de store problemer sparke bolden i kassen.

Derfor endte det med en sejr til FC Midtjylland på 3-0, og vi må indkassere vores første nederlag i de seneste 12 kampe.

Fredag 14. december kl. 19:00, OB – AaB, Nature Energy Park