Fjerdeplads ved KMD Cup
KMD Cup

Fjerdeplads ved KMD Cup

11 jan 2019

Mangel på effektivitet og evnen til at lukke kampene blev dyrt for os, da vi fredag aften endte som nummer fire ved KMD Cup.

Fredag aften var OB en tur i Aarhus for at spille KMD Cup. Fem klubber deltog i turneringen, og først var det et gruppespil med alle mod alle, inden nummer 1 og 2 efterfølgende skulle møde hinanden i en afgørende finalekamp.

Første kamp for striberne var mod Brøndby IF, og selvom OB absolut ikke manglede chancer for at komme på tavlen, så var det Brøndby, der bragte sig foran med 1-0. Oliver Skolnik fik dog bragt balance i regnskabet med godt tre minutter tilbage af kampen, men kort efter kom Brøndby igen på tavlen med en scoring til 2-1. OB formåede ikke at svare igen, og til trods for mange store chancer, så var Brøndby skarpere og vandt åbningskampen ved KMD Cup.

Næste kamp for OB var mod værterne fra Aarhus. De blev bakket godt op af en fyldt langside i Ceres Arena, og det var en langside, der var godt tilfredse med de ni minutters fodbold, vi spillede mod dem. Igen kom vi frem til flere store chancer, men i andre perioder af kampen blev vi også splittet ad, og vi tabte med 4-1 til hjemmeholdet – Julius Eskesen lavede vores enlige mål.

To kampe havde altså givet nul point, og det så mere end svært ud for OB at komme med i finalekampen ved KMD Cup. Det ville sandsynligvis kræve seks point i de to sidste kampe mod Vejle og AaB, og først skulle det gå ud over Vejle.

Det startede også ud som planlagt, og OB kom foran med 2-0 efter scoringer fra U19-spillerne Tarik Ibrahimagic og Anders Klynge. Derefter var det så som om, striberne gik ned i tempo, og Vejle fik spillet sig tilbage i kampen, der sluttede 2-2. Dermed var begge hold sikret et enkelt point, men en duel i ”amerikansk straffespark” ville afgøre, hvem der ville få et ekstra point ud af anstrengelserne.

Julius Eskesen startede med at sparke det første i kassen, mens Vejle ligeledes scorede på det efterfølgende. Herefter misbrugte begge hold tre forsøg i træk, men efter seks afbrændere fik vi igen gang i målscoringen ved Mads Frøkjær-Jensen, der sendt os på sejrskurs. Igen formåede Vejle dog at svare igen, og i den efterfølgende runde misbrugte vi, mens Mucolli sparkede den i kassen og sikrede Vejle det ene ekstra point.

Dermed var chancerne for en finaleplads spildt, inden vi skulle møde AaB i sidste runde. Det var et AaB-hold med masser af profiler – blandt andet Lucas Andersen og Kasper Kusk. Og et AaB-hold, der spillede for en plads i finalen. To point til AaB ville garantere dem en plads i finalen mod Brøndby, mens en OB-sejr ville give AGF muligheden for at komme i finalen, hvor blot de selv kunne besejre Brøndby efterfølgende.

OB kom ligesom i Vejle-kampen stærkt fra start, og var undervejs i kampen både foran med 2-0 og 3-1. Igen blev føringen dog smidt væk, og det endte 3-3, hvorfor vi igen måtte ud i en straffesparkskonkurrence. Lucas Andersen fra AaB begyndte, og hans forsøg tog Oliver Christensen sig af. Derefter var det så Julius Eskesen, der havde lavet alle tre OB-scoringer i ordinær spilletid, som fik muligheden for at give hjemmeholdets tilskuere noget at juble over. Og der var der ingen slinger i valsen fra Eskesen, der sparkede den ind og sikrede os vores første sejr.

Det var dog kun nok til at sikre os en fjerdeplads ved KMD Cup, hvor AaB tog sig af den øverste plads på sejrsskamlen.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik