AK mod SJE

22.07.2018 14:44

OB var bagud med 2-0 i pausen, men en fremragende anden halvleg sikrede 2-2 i sæsonens første hjemmebanekamp.

Alka Superliga - 2. runde
Søndag 22. juli, 14:00, Nature Energy Park, Odense
OB - SønderjyskE 2-2 (0-2)
24. min. 0-1 Kees Luijckx
43. min. 0-2 Christian Jakobsen
58. min. 1-2 Mathias Jørgensen
78. min. 2-2 Anders K. Jacobsen

OB: 45. min. Kenneth Emil Petersen
SJE: 4. min. Eggert Jonsson, 69. min. Niki Zimling

OB's holdopstilling:
Sten Grytebust - Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen, Alexander Ludwig, Jacob Barrett Laursen - Mathias Greve (46. min. Mathias Jørgensen), Jeppe Tverskov, Janus Drachmann, Troels Kløve (46. min. Casper Nielsen) - Nicklas Helenius (70. min. Julius Eskesen), Anders K. Jacobsen
Bænken: Oliver Christensen, Rasmus Festersen, Casper Nielsen, Julius Eskesen, Mikkel Desler, Marco Lund, Mathias Jørgensen

SønderjyskEs holdopstilling:
Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Nicholas Marfelt - Johan Absalonsen (50. min. Søren Frederiksen), Eggert Jonsson, Marcel Rømer (85. min. Victor Ekani), Christian Jakobsen - Mads Hvilsom, Mart Lieder (65. min. Niki Zimling)
Bænken: Lukas Fernandes, Simon Poulsen, Søren Frederiksen, Anders Egholm, Jeppe Simonsen, Niki Zimling, Victor Ekani

Tilskuertal: 5.738

Det startede ganske underholdende med muligheder i begge ender. Det var dog OB, der virkede klart farligst, og det var også de stribede OB-spillere, der havde bolden mest i begyndelsen af kampen. Første rigtig store chance tilfaldt dog SønderjyskE, da de efter et kvarters spil var tæt på at bringe sig foran. En fremragende redning fra Sten Grytebust holdt dem dog fra fadet. Ti minutter senere kunne Grytebust til gengæld ikke gøre noget ved forsøget fra gæsterne. Mart Lieder brød igennem på venstrekanten og lagde et fladt indlæg ind for fødderne af Kees Luijckx, som sparkede bolden ind til en sønderjysk føring på 1-0.

Efter en skidt periode fandt OB igen mere fodfæste i kampen, og størstedelen af spillet foregik på gæsternes banehalvdel. 36 minutter inde i kampen var Ryan Johnson Laursen ved at udligne efter en omstilling, men afslutningen strøg i sidenettet. Tiden gik, og det lignede en pauseføring til SønderjyskE på 1-0, men to minutter før pausen bragede Christian Jakobsen fra SønderjyskE bolden i nettet til 2-0 efter et indlæg fra Nicholas Marfelt. I første halvlegs tillægstid var Troels Kløve så tæt på at få reduceret, men Kees Luijckx fik stoppet ham i sidste øjeblik.

I pausen foretog OB en dobbeltudskiftning, hvor Troels Kløve og Mathias Greve forlod banen til fordel for Casper Nielsen og Mathias Jørgensen. Samtidig betød det også et formationsskift, hvor OB skiftede fra 4-4-2 til 3-4-1-2, hvor Anders K. Jacobsen og Mathias Jørgensen lå på toppen med Helenius lige bagved.

OB kom buldrende ud fra pauseteen, hvor det indenfor de første par minutter blev til et par halve chancer til indskiftede Mathias Jørgensen. Efter 57 minutters spil blev to halve så til en hel. Anders K. Jacobsen sendte bolden afsted i dybden, hvor Mathias Jørgensen løb fra Luijckx, inden han sikkert sparkede den forbi Mielitz i målet og reducerede til 2-1.

OB pressede højt, og SønderjyskE forsøgte at straffe OB på omstillinger, men de blev lukket flot ned af OB-

forsvaret, der i anden halvleg så noget stærkere ud end i første. Det høje pres forstyrrede sønderjydernes spil, og med tyve minutter tilbage af kampen burde Anders K. Jacobsen have bragt balance i regnskabet. Sidste sæsons OB-topscorer var dog for lang tid om at afslutte efter en god nedtagning, og så fik Kees Luijckx tacklet ham i sidste øjeblik.

Otte minutter senere var Anders K. Jacobsen bestemt ikke for længe om at afslutte. I højre side af feltet trak han bolden ind i banen og bragede bolden i nettet til 2-2 til stor begejstring for de 5.738 tilskuere. Der resterede fortsat et lille kvarter, så muligheden for at levere det helt vildt comeback var stadig tilstede for Jakob Michelsens tropper.

Men til trods for at stærkt stribes pres udeblev den sidste helt store åbne mulighed, hvorfor det endte 2-2 på Nature Energy Park, efter et flot OB-comeback i anden halvleg.

Søndag 29. juli 14:00, Randers FC - OB