Annonce
Annonce
Flot med spilletid til klubbens talenter
Akademi, Førsteholdet

Flot med spilletid til klubbens talenter

04 jun 2021
Annonce

Tonny Hermansen ser med stolthed tilbage på den netop overståede sæson i 3F Superligaen, hvor mange spillere fra klubbens Akademi fik spilletid på klubbens førstehold.

Annonce

Tonny Hermansen er teknisk chef i OB, og hans fornemmeste opgave er at udvikle talenter i Ådalen, der er klar til at tage skridtet videre til førsteholdet, og spørger man Tonny, er det lykkedes rigtig godt i den forgangne sæson.

- Det jeg var allermest stolt af i år, det var, da vi spillede mod Lyngby her i den andensidste kamp, hvor vi havde tre spillere i startopstillingen, som blev danske mestre i U19-Ligaen den 5. juli sidste år: Hans Christian Bernat stod på mål, Robin Østrøm startede som back, og Max Fenger var toppen. Det er sgu sjældent, at man kan sige, man har et OB-hold, der har godt og vel 30% af en startopstilling, der er så unge, og som for et år siden blev danske mestre, siger Tonny Hermansen og tilføjer:

- Slutteligt når også Christian Vestergaard og Tarik Ibrahimagic at få superligaminutter, så i bund og grund er der fem spillere fra mesterholdet i U19-Ligaen, som har spillet superligaminutter.

Men det har ikke kun været i den enkelte kamp, at Akademiet har haft indflydelse på startopstillingen i 3F Superligaen.

- Sådan en som Robin har jo spillet 22 kampe, så han har i bund og grund spillet flere kampe på superligaholdet, end han gjorde på U19-holdet. Derudover har både Oliver Christensen og Mads Frøkjær spillet en stor rolle på holdet. De er stadigvæk vores akademispillere, så det er en god case og en god historie med dem alle, siger Tonny Hermansen.

- Oliver har også haft en vanvittig sæson, hvor han har stået en lang række U21-kampe og fået U21-landsholdet til kvartfinalen ved U21-EM. Derudover debuterede han også på A-landsholdet, hvor han var med til at vinde og holde et clean sheet. Det har været en vild historie, at vi har en akademispiller, der kommer herind som U12-spiller, og i denne sæson har han stået på A-landsholdet.

For Tonny Hermansen er det i rigtig god tråd med strategien, som klubben netop har præsenteret, og han håber derfor, at vi vil se flere fynboer på Nature Energy Park i fremtiden.

Fra førsteholdstruppen har følgende spillere alle spillet ungdomsfodbold i OB: Hans Christian Bernat, Oliver Christensen, Kasper Larsen, Robin Østrøm, Christian Vestergaard, Jens Jakob Thomasen, Tarik Ibrahimagic, Mads Frøkjær og Max Fenger.

Annonce