IMG_2557

03.02.2020 15:42

Det var en mandfolkeindsats fra alle spillere lige fra mål til venstre wing, da vi mandag eftermiddag vandt med 1-0 over den russiske storklub Rubin Kazan.

Træningskamp
Mandag 3. februar, kl. 13.00 (dansk tid), Belek (Tyrkiet)
OB – Rubin Kazan 1-0 (1-0)
1-0 Issam Jebali (28.)

Mandag eftermiddag var Striberne for anden gang i løbet af årets træningslejr i kamp, da de mødte den russiske storklub Rubin Kazan. Selvom russerne i tabellen blot er nummer 13, så er det en klub med et stort budget, og en stærk trup. Eksempelvis har de lige købt en russisk angriber for 50 millioner kroner, ligesom de har lejet en brasiliansk forsvarsspiller i Braga, som har spillet 20 kampe for portugiserne i den igangværende sæson.

Det var da også russerne, der var bedst i de første 10-15 minutter, og allerede efter to minutter måtte Jacob Barrett Laursen agere bageste mand på stregen, da han med dygtighed fik headet bolden væk.

Efter et skidt kvarter fik Striberne spist sig bedre ind i kampen, og resten af halvlegen var med OB som det dominerende mandskab. Efter 20 minutter var det tæt på en flot, striber scoring til 1-0. Mads Frøkjær-Jensen drev bolden frem, og halvvejs på gæsternes halvdel sendte han den videre til Jebali, som elegant fik sendt den videre til Troels Kløve, der havde taget et perfekt timet dybdeløb. I stedet for at afslutte forsøgte Kløve at spille den på tværs til Lieder, men den nye, hollandske angriber var ikke klar på ideen, og så forblev det lige ved og næsten.

Lieder og Jebali var hele tiden en stærk opspilsstation for Striberne, og de dominerede både til lands og i luften mod russerne. Det var dog ikke på baggrund af stærk fysik, men snarere flot fodboldspil, at Striberne i det 28. minut bragte sig fortjent foran.

Jacob Barrett Laursen drev ned langs venstrekanten, hvorefter han trak ind i banen og fandt Lieder med et fladt indlæg. Hollænderen havde ryggen til mål, så han lagde den klogt af til en retvendt Issam Jebali, som klappede bolden i kassen til 1-0.

Ikke engang fem minutter efter var det tæt på at blive 2-0 til OB. Mads Frøkjær modtog en lidt presset pasning på egen halvdel, men han tog den flot til sig, hvorefter han satte den i femtegearet. Med et elegant og hurtigt drive løb han fra Rubin-spillerne, og fra kanten af feltet prøvede han lykken. Afslutningen fik masser af fart, men der manglede desværre den sidste præcision på afslutningen fra en storspillende Frøkjær.

Næste Stribede forsøg var til Mart Lieder. Et OB-hjørnespark blev i første omgang afvist af Rubin Kazan, men bolden faldt ned for fødderne af Frøkjær, som spillede den ud til Jens Jakob Thomasen, som på ny smed bolden i boksen. Denne gang vandt Lieder duellen, og i en høj bue headede han bolden over keeperen, men uheldigvis var overliggeren i vejen for Mart Lieder, der i øvrigt spillede sin første uofficielle kamp i OB-trøjen.

Kort inden pausen fik vi første halvlegs sidste chance, og det var egentlig ikke en reel chance, men Troels Kløve ramte en bold så godt, at det alligevel behøver nævnes. Et russisk lår kom dog i vejen, og der er ingen tvivl om, at han i morgen kan se, hvilket mærke bold vi spillede med.

Fra anden halvlegs start fortsatte striberne ufortrødent, og igen var Mads Frøkjær med – enten som oplægger eller afslutter, men en stærk russisk keeper kom desværre i vejen begge gange.

I stedet var det pludselig Rubin Kazan, der begyndte at bide fra sig. Først kom de igennem på deres venstrekant, men Oliver Christensen leverede en stærk redning, og allerede et minut efter hev han en endnu bedre redning ud af ærmet, da han agerede redningsmand på et hovedstødsforsøg fra russerne.

Resten af kampen var en mere chancefattig en af slagsen, og det var tydeligt at se på vores spillere, vi er i slutningen af en træningslejr. Kræfterne slap op, som kampen skred frem, og stille og roligt fik russerne mere initiativ. Til gengæld var forsvarsspillet og fighten fra alle mand forbilledlig, ligesom Oliver Christensen var på plads, når der var brug for ham.

Dermed endte det med en stærk sejr til Striberne på 1-0 over Rubin Kazan, hvor offensiven i perioder så rigtig god ud, og defensiven stod stærkt gennem hele kampen.

Oliver Christensen – Kasper Larsen (Marco Lund, 80.), Jeppe Tverskov, Alexander Juel Andersen – Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen (Janus Drachmann, 72.), Mads Frøkjær, Jacob Barrett Laursen – Issam Jebali, Mart Lieder (Sander Svendsen, 70.)

Tirsdag 4. februar kl. 13.00, OB – Radnik Surdulica, Belek (Tyrkiet)