22.10.2018 20:50

Der blev fightet forbilledligt fra start til slut, da OB mandag aften spillede 1-1 på udebane mod Brøndby IF.

Superliga, 13. runde
Mandag 22. oktober kl. 19:00, Brøndby Stadion
Brøndby IF - OB 1-1 (0-0)
82. min. 1-0 Hany Mukhtar
84. min. 1-1 Ramon Leeuwin

Gule kort:
BIF: 71. min. Lasse Vigen Christensen
OB: 22. min. Bashkim Kadrii, 35. Jeppe Tverskov, 49. min. Mathias Greve, 63. min. Oliver Christensen

Brøndby IF's holdopstilling:
Marvin Schwäbe - Johan Larsson, Hjörtur Hermannsson, Joel Kabongo, Anthony Jung - Josip Radosevic, Lasse Vigen Christensen (87. min. Uffe Bech), Simon Tibbling (69. min. Besar Halimi), Hany Mukhtar - Nikolai Laursen (58. min. Ante Erceg), Kamil Wilczek
Bænken: Mads Hermansen, Benedikt Röcker, Besar Halimi, Uffe Bech, Mikael Uhre, Paulus Arajuuri, Ante Erceg

OB's holdopstilling:
Oliver Christensen - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig - Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen, Janus Drachmann, Mathias Greve (83. min. Troels Kløve), Jacob Barrett Laursen - Bashkim Kadrii (80. min. Anders K. Jacobsen), Mathias Jørgensen (63. min. Nicklas Helenius)
Bænken: Hans Christian Bernat, Jens Jakob Thomasen, Nicklas Helenius, Mikkel Desler, Troels Kløve, Marco Lund, Anders K. Jacobsen

Mandag aften spillede OB 13. runde af Superligaen, da striberne gæstede Brøndby Stadion. I OB-målet blev der giver debut til 19-årige Oliver Christensen, og allerede et lille kvarter inde i kampen skulle han vise, hvad han er lavet af.

Kamil Wilczek blev spillet fri med en godt times aflevering i dybden. Frygtløs og bundrutineret kom Oliver Christensen stærkt ud af sit mål, og på kanten af straffesparksfeltet stoppede han Superligaens topscorer.

Første halvleg var med hjemmeholdet rigtig meget på bolden mod et OB-hold, der forsvarede sig dybt. Det gjorde striberne til gengæld godt, og de to største chancer i første halvleg tilfaldt OB. Først var det Bashkim Kadrii, der kom alene igennem med Marcin Schwäbe tyve minutter inde i kampen efter et flot, gennemspillet OB-angreb. Afslutningen sad dog for tæt på den tyske keeper, der med en fodparade kunne sende bolden til hjørnepsark.

Fem minutter inden pausen viste OB igen tænder. Et indlæg fra Mathias Greve blev sendt over i det bageste område af feltet, hvor Ryan Johnson Laursen headede afsted mod målet, men en rigtig god redning fra Marvin Schwäbe holdt bolden ude af nettet i denne omgang.

Brøndby kom ud fra pausen med et hidsigt pres, og fem minutter inde i anden halvleg fik de nettet til at blafre, men dommer Mikael Tykgaard annullerede scoringen på grund af en noget tvivlsom offside-kendelse.

Det heftige pres fortsatte, og efter en times spil fik de igen annulleret en scoring, da Erceg stod offside i spiløjeblikket. Kort efter var en miskommunikation mellem Jeppe Tverskov og Oliver Christensen ved at koste en scoring, men Tverskov kom på imponerende vis tilbage og tacklede Wilczek et splitsekund inden han sparkede den ind i et tomt OB-mål. Bare få øjeblikke senere var Brøndby så endnu en gang tæt på, men Johan Larssons afslutning efter et hjørnespark var lige akkurat udenfor målrammen.

Med ti minutter tilbage af kampen forsøgte Larsson sig på ny, men en stærk redning fra Oliver Christensen fik sendt bolden til hjørnespark, og det lignede mere og mere en nulløsning på Brøndby Stadion.

Men med otte minutter tilbage af kampen fik hjemmeholdet bragt sig på tavlen. Et hjørnespark blev taget kort til Halimi, der afdriblede en OB’er, inden han med en flad aflevering fandt Mukhtar midt i feltet, hvorfra tyskeren umarkeret kunne sparke Brøndby på sejrskurs.

Det varede dog kun i to minutter, så havde de hårdt kæmpende striber udlignet. Ligesom ved Brøndbys mål opstod det efter et kort sparket hjørnespark. Den blev lagt ind i låget på Helenius, der headede mod mål. Brøndby fik i første omgang reddet bolden inde på stregen, men Ramon Leeuwin var hurtigt over returen, som han sendte i nettet til 1-1.

De sidste ti minutters tid var med størstedelen af spillet på midten af banen og to hårdt kæmpende mandskaber, der begge forsøgte at score det afgørende mål. Det lykkede dog ikke for nogen af dem, og så endte det med 1-1 på Brøndby Stadion.

Fredag 26. oktober kl. 19:00, SønderjyskE - OB