Annonce
Annonce
Forlængelse af samarbejdet med Svendborg fB
Øens Hold

Forlængelse af samarbejdet med Svendborg fB

08 jun 2021
Annonce

Vi har siden 2018 arbejdet tæt sammen med Svendborg fB, og i dag er der skrevet under på en aftale, så det velfungerende samarbejde fortsætter frem til 2024.

Annonce

Vi har netop forlænget vores samarbejde med vores sydfynske venner fra Svendborg fB (SfB), så det løber frem til 2024, hvilket vækker begejstring hos Villads Engstrøm, der er formand i SfB.

- Det er et samarbejde, der fungerer rigtig godt, så at vi kan forlænge samarbejdet i yderligere tre år, det er vi rigtig glade for nede på Sydfyn. I samarbejde med OB kan vi på vores egen adresse tilbyde struktureret talentudvikling på højeste niveau for de mange dygtige fodboldspillere, vi har i klubben. Som en bonus af det kan vi bidrage med gode, sydfynske talenter til OB, som er den førende klub på Fyn, og det er vi rigtig stolte over, siger Villads Engstrøm.

Hos OB ser vi også stor værdi af samarbejdet med SfB, der allerede tilbyder rigtig god talentudvikling på Sydfyn.

- Der er i SfB et supergodt anlæg, der er samarbejde med Oure-skolerne, så der er overordnet set perfekte omgivelser til at kunne talentudvikle på et meget højt niveau. Derfor er det fantastisk, at vi kan være med til at gøre området endnu bedre lokalt med vidensdeling og morgentræning, hvor vi selv kommer på besøg. Vi håber, de lærer noget af os, for jeg kan garantere, at jeg selv lærer noget nyt fra både SfB-spillere og SfB-trænere, hver gang jeg er på besøg, siger Tonny Hermansen, der er teknisk chef på Akademiet.

- Derudover er Sydfyn så stort et geografisk område, at hvis vi ikke har et godt samarbejde med SfB, hvor vi gør hinanden bedre, så er det et kæmpe tab for Odense Boldklub. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har forlænget aftalen. Ét er at lave en aftale, der udløber, og noget andet - og endnu større - er, når man kan forlænge og videreudvikle et velfungerende samarbejde. Det er det, vi gør her, og det glæder jeg mig ufatteligt meget til.

Den nye samarbejdsaftale er en forlængelse af samarbejdet, der startede i 2018, og den bygger på de samme principper, der har fungeret så godt i de seneste år.

- Der er så mange gode elementer i vores samarbejde, at vi grundlæggende set vil køre videre efter samme spor. Vi får rigtig meget ud af at arbejde sammen med Odense Boldklub, og vi er altid glade for at få besøg i Svendborg, ligesom vi også altid ser frem til at besøge dem i Ådalen. Morgentræningen er meget populær blandt vores medlemmer, og derudover har vi gennem vores tætte samarbejde også flere spillere, der har taget skridtet op ad stigen, så de er blevet en del af Odense Boldklub, siger Villads Engstrøm.

En af de store succeser i samarbejdet er netop morgentræningen, der har kørt siden 2018.

- Her har vi lavet et nyt og specielt projekt, hvor 40-60 børn møder til morgentræning klokken 6.30, og hverken årstid, vind eller vejr har betydning for, hvor mange fodboldglade børn der er mødt op, siger Tonny Hermansen.

- Stemningen mellem trænere og spillere er fantastisk god, når vi har morgentræning. Det foregår på et seriøst niveau, men det er fortsat sjov træning, hvor vi hygger os med hinanden. Vi fra OB får et godt kendskab til, hvad der foregår i SfB, og vores indtryk er samtidig, at de også lærer os endnu bedre at kende, siger Hermansen.

Derudover driver OB og SfB i fællesskab DBU’s TOP-center-projekt, hvor sydfynske fodboldspillere i aldersgruppen U10-U12 trænes hver onsdag. 

Svendborg-drengen Jonathan Khemdee

Flere spillere har gennem tiden skiftet fra Svendborg fB til Odense Boldklub, og én dem er 18-årige Jonathan Khemdee, der i marts fik førsteholdsdebut i Sydbank Pokalen mod FC Midtjylland.

- Jonathan er en af vores drenge i Svendborg, og det er stort, når en lokal SfB-dreng får debut på førsteholdet i OB. Foruden Jonathan har vi flere spillere fra den årgang, der gør sig gældende på OB’s Akademi, og som sidste sommer vandt U19 DM-guld, så det mesterskab skabte også masser af glæde hos os i Svendborg.

- Når en lokal dreng fra SfB gør det godt i OB, så bliver det synligt for alle og enhver, at det kan lade sig gøre. Følger man med i træningen, så kan man nå langt, det er Jonathan og de andre sydfynske drenge i OB klare beviser på, siger Villads Engstrøm.

Netop trafikken af sydfynske fodboldspillere til OB er selvfølgelig noget af det, der glæder Hermansen, men for ham er det mindst lige så vigtigt, at der kommer noget den anden vej.

- Vi håber selvfølgelig, at alle spillere der kommer ind til vores Akademi får så højt niveau, at de kan gøre sig gældende på førsteholdet. Men de spillere der af den ene eller anden grund ikke slår igennem, de vil i nogle tilfælde forhåbentlig være klar til at vende tilbage til SfB og gøre sig gældende på et til den tid forhåbentlig divisionshold. Men det er jo altid op til den enkelt spiller, og nogle af dem forsøger sig i andre 3F Superliga-klubber, mens andre forsøger sig i 1. Division. Vores unge spillere bliver nemlig dygtigere, men det er også, fordi fodboldmiljøerne i klubber som SfB bliver bedre, siger Tonny Hermansen.

Den nye samarbejdsaftale mellem OB og SfB løber frem til 2024.

Annonce