Godt nytår
Nyt fra OB

Godt nytår

31 dec 2018

Sportsdirektør Jesper Hansen og bestyrelsesformand Niels Thorborg ser tilbage på '18 og frem på '19.

Kære OB-fans

Den sidste kamp i 2018 er spillet, og det er blevet tid til at gøre status og kigge fremad. 2018 har været et blandet år for OB, men hvor pilen i det seneste halvår har peget i den rigtige retning. Der er ingen grund til at tro andet, end at det vil fortsætte i 2019.

I foråret 2018 kom vi tættere på top 6, end vi har været i de seneste sæsoner. Først i sidste spillerunde af grundspillet missede vi muligheden, og det var en stor skuffelse for os. Vi kom hurtigt fri af nedrykning, men der var ikke meget energi tilbage i de sidste playoff-kampe, og derfor blev slutresultatet dårligere end sidste sæson, selvom vi reelt var tættere på top 6 i grundspillet og hurtigere fri af nedrykning. Den nye turneringsstruktur er spændende og giver nogle rigtig interessante scenarier, men vi skal naturligvis vænne os til, at den også gør det svært at sammenligne præstationerne sæson for sæson.

Vi havde hele tiden fornemmelsen af, at vi var meget tæt på at lykkes under Kent Nielsen. Det var som om, at det kun var det allersidste, der manglede, og det vurderede vi, at vi kunne tilføre ved at skifte cheftræner. Jakob Michelsen kom til, og efter en rigtig skidt start på Superligaen har vi løftet os betragteligt. Det betyder, at vi er godt med i kampen for at slutte i top 6, og det vil helt naturligt være vores mål, fordi vi har vist, at vi har truppen til det, og at vi er ved at have opbygget et hold, der fungerer på banen. 

Det betyder, at foråret bliver enormt spændende. Hvert eneste point vil være vigtigt, og det skal komme til udtryk på banen. Vi vil gerne spille flot og underholdende fodbold, men det er resultaterne, der kommer i første række. Derfor glæder vi os til at se et OB-hold, der fortsætter med at fighte sig ind i kampene og med direkte og chanceskabende spil forsøge at hente de nødvendige point hjem til Fyn, så vi sikrer os en af de seks pladser, der giver adgang til slutspillet.

Vores trup består i dag af mange spillere, der er udviklet i vores egen talentafdeling. Det intensiverede fokus på akademiet, og de investeringer, vi har foretaget her, viser sig efterhånden tydeligt ved, at vi ikke bare gør spillere klar til at være med i førsteholdstruppen, men at de også bliver klar til at gøre en forskel og rent faktisk får spilletid.

Trupsammensætningen er et udtryk for en del af den strategi, vi arbejder på for OB. Vi skal være dygtige til at sammensætte et konkurrencedygtigt Superligahold, der består af en betragtelig andel homegrown spillere, der kan gøre en forskel i ligatruppen, og disse skal suppleres med spændende spillere fra resten af landet samt nogle udenlandske profiler. Det er den strategi, der passer til vores aktuelle situation sportsligt og økonomisk, og den betyder, at vejen til at være en del af medaljekapløbet er meget lang og vanskelig. Men det er de forudsætninger, vi arbejder under, og det skal gerne placere sig os som kandidat til top 6 hvert år. Nogle år kan vi tage et skridt længere og være med i kampen om de europæiske pladser, andre år har vi mere fokus på udvikling af spillertruppen, og derfor skal vi acceptere, at top 6 i disse sæsoner vil være en meget ambitiøs målsætning, som vi skal forfølge.

Når vi lægger øget vægt på udviklingen af spillere, så kræver det også, at vi har rammerne til det. Der har været meget snak om træningsfaciliteterne i Ådalen, og den snak har varet længe. Det betyder bestemt ikke, at der ikke er arbejdet med tingene. Vi forventer derfor, at vi i foråret kan sætte spaden i jorden og begynde arbejdet med en tilbygning til det eksisterende klubhus. Det vil give mere plads, og det vil give mulighed for at skabe moderne indendørs faciliteter, der sammen med vores træningsanlæg med to nye kunststofbaner, vil gøre vores faciliteter væsentligt bedre end hidtil. Ådalen er imidlertid et vanskeligt sted at få alle tilladelser på plads, og derfor kan vi først afsløre de endelige detaljer, når de sidste godkendelser er på plads. Det har været en lang proces, men med den lange ventetid, der allerede har været, venter vi gerne på, at vi kan skabe den bedst mulige løsning for både førstehold, akademi, amatørklub og omgivelser. Når træningsfaciliteterne er på plads og moderniseret, skal vi efterfølgende til at se på, om vi kan gøre noget ved forholdene på Nature Energy Park, men det vil være et meget langsigtet projekt, da både underlag og oprindeligt byggeri giver store begrænsninger i, hvad der er realistisk at gennemføre.

Vi forventer at januars transfervindue bliver roligt. Truppen er inde i en god udvikling, og den vil vi gerne fortsætte, så Jakob Michelsen og det øvrige trænerteam kan fortsætte med at sætte deres præg på tingene. Vi tror på den trup, vi har samlet, både i toppen og i bredden, og vi er også opmærksomme på, at der er mange spillere om hver enkelt plads, og at vi antalsmæssigt godt kan tåle, hvis der skulle komme interessante bud på vores spillere udefra. Det betyder ikke nødvendigvis, at der ikke kommer nogen aktivitet i transfervinduet, men som udgangspunkt er vi godt tilfredse med, som truppen ser ud.

2019 bliver et år, hvor vi skal fortsætte udviklingen, og hvor vi tilmed intensiverer udviklingen med indvielsen af nye kunststofbaner og byggeri af nye faciliteter. Når startskuddet er gået til dette, vil vi også kunne præsentere en mere detaljeret strategiplan for OB for den kommende årrække. Strategiarbejdet forudsætter, at vi kender de forhold, vi skal arbejde under, og det glæder vi os derfor til at få endeligt på plads.

Med ønsket om et godt og lykkebringende nytår

Jesper Hansen og Niels Thorborg

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik