FOTO LARSEN

26.05.2022 16:51

Alle striber kæmpede på bedste vis fra første til sidste fløjt, men vi manglede de sidste marginaler i finalen i Sydbank Pokalen, som vi tabte med 4-3 i straffesparkskonkurrencen efter 0-0 i ordinær spilletid og forlænget spilletid.

Finale i Sydbank Pokalen
Torsdag den 26. maj kl. 15.00, Brøndby Stadion
OB – FC Midtjylland 0-0 (0-0) FC Midtjylland vandt 4-3 i straffesparkskonkurrencen

Straffesparkskonkurrence:
1-0 Jens Jakob Thomasen, 1-1 Anders Dreyer, 1-1 Ayo Simon Okosun, 1-1 Erik Sviatchenko, 2-1 Issam Jebali, 2-2 Pione Sisto, 3-2 Bashkim Kadrii, 3-3 Raphael Onyedika, 3-3 Kasper Larsen, 3-4 Evander

Mihajlo Ivancevic (48’)
FC Midtjylland:  Raphael Onyedika (67’), Mads Døhr Thychosen (72’), Anders Dreyer (105+3’)

Tilskuertal: 23.328

Kampens dommer: Sandi Putros

Det var en euforisk stemning på Brøndby Stadion, da vi mødte FC Midtjylland i vores første pokalfinale i 15 år, og sammen med os, havde vi mere end 15.000 støtter fra den fynske fodboldhær.

Der er ingen tvivl om, at vindpustet fra Sydsidens lunger sender os godt frem af banen allerede fra start, og derfor har vi godt fat i midtjyderne allerede fra første minut. Derfor kom kampens første egentlige afslutning også fra Mickelson, som prøvede at sætte den ind fra feltets højre side, men desværre gik den forbi målet.

Cirka midt i anden halvleg fik vi sat gang i en hurtig omstilling, hvor Sabbi blev sendt afsted, og han endte også med at sætte forsvaret af sig. Desværre mistede han bolden, men Frøkjær stod klar med et skud, som blev rettet af og sendte bolden til hjørne. Her forsøgte vi os med et indøvet hjørne, hvor den blev spillet kort ind til Sabbi, som afsluttede første gang, men forbi målrammen.

Efter 31 minutter lagde Mickelson den ind i feltet, hvor Sabbi igen kom først på, og denne gang måtte Ousted springe efter den, for at den ikke gik ind.

Lidt efter fik Midtjylland en hurtig omstilling, som resulterede i, at Dreyer stod med bolden lige indenfor feltet, men hans skud gik forbi mål.

Midtjyderne startede anden halvleg med et indlæg fra højre kant fra Gustav Isaksen, som sendte bolden indover og ramte Chilufya i panden, som sendte bolden forbi målet.

Få minutter efter blev Frøkjær sendt afsted, og han lykkedes næsten med at sætte FC Midtjyllands bagerste mand, men han faldt desværre, inden han fik afsluttet, og selvom Frøkjær appellerede for straffespark, forblev Sandi Putros fløjte tavs.

Efter 57 minutter fik Ayo Simon Okosun på et hjørnespark headet den videre til Sander Svendsen, som sparkede til den første gang, men desværre lige forbi målet. Det var en periode, hv igen har sat os på spillet. Vi har flere gange bolden forbi Midtjyllands felt.

Vi blev tildelt et frispark udenfor feltet i højre side, som blev lagt ind over langs jorden. Her fik Sabbi foden på først, men desværre ramte han den lidt skævt, og bolden fløj forbi målet.

I slutningen af den ordinære spilletid var det rigtig tit på, at de 15.000 OB-fans kunne bryde ud i jubel. Breum satte et par midtjyder af inde i feltet, hvorefter han trykkede af, men David Ousted hev en glimrende redning ud af ærmet, så de første 90 minutter endte uden scoringer.

Kampen måtte derfor i forlænget spilletid, og efter fem minutter fik Midtjylland effektiv sat bolden ind i feltet, hvor Evander kæmpede sig igennem vores forsvar. I første omgang reddede Bernat bolden med hovedet, og er ikke på benene til andet skud. Heldigvis stod Jørgen Skjelvik inde på stregen til at heade bolden væk.

Midtjylland formåede at få lagt et højt pres på os hen om slutningen af første halvleg af tillægstiden, og Anderson fik på et angreb sendt den ind til Dreyer, men Bernat reddede forsøget fra FCM-spilleren.

I sidste ende af den forlængede spilletid, gik spillet begge veje, og bød på mange chancer i begge ender. På et tidspunkt var det tæt på, at FC Midtjylland satte den ind, efter Evander forsøgte sig udefra. Bolden bragede op på overliggeren, og Anders Dreyer afsluttede på riposten, men her var Hans Christian Bernat på plads med en stor redning.

Kampen måtte derfor i straffespark, hvor Thomasen startede ud med at sætte den ind i Midtjyllands net. Det samme gjorde Dreyer, som skød det første straffespark for FC Midtjylland. Desværre blev forsøget fra Ayo Simon Okosun reddet, og så så det svært ud. Erik Sviatchenko sparkede derefter på overliggeren, og så var det helt lige.

Herefter sparkede Jebali os foran, men Pione Sisto udlignede lige efter. Bashkim Kadrii sparkede os derefter foran 3-2, og på det efterfølgende spark var Hans Christian Bernat ganske få marginaler fra at redde forsøget fra Raphael Onyedika. Desværre gik bolden i kassen, og så stod det 3-3 inden det femte spark.

Her måtte Kasper Larsen desværre se sit spark reddet, og derefter sparkede Evander bolden i mål for FCM, som dermed vandt Sydbank Pokalen efter en tæt kamp og en tæt straffesparkskonkurrence.

OB: Hans Christian Bernat – Nicholas Mickelson – Kasper Larsen – Jeppe Tverskov (Jens Jakob Thomasen, 80’) – Issam Jebali – Sander Svendsen (Jakob Breum, 68’) – Emmanuel Sabbi (Baskim Kadrii, 103’) – Jørgen Skjelvik – Ayo Simon Okosun – Mihaljo Ivancevic – Mads Frøkjær (Max Fenger, 74’).
Bænk: Sayouba Mande – Jakob Breum – Bashkim Kadrii – Jens Jakob Thomasen – Max Fenger – Robin Østrøm – Joel King

FC Midtjylland: David Ousted – Daniel Høegh (Erik Sviatchenko, 90+1’) – Joel Andersson – Ferreira Evander – Henrik Dalsgaard – Mads Døhr Thycosen (Rigon Matos Charles, 96’) – Edward Chilufya (Max Mayer, 76’) – Anders Dreyer – Raphael Onyedika – Gustav Isaksen (Pione Sisto, 63’) – Jose Carlos Juninho (Da Silva Paulinho, 76’).
Bænk: Jared Thompson – Pione Sisto – Max Mayer – Da Silva Paulinho – Victor Lind – Erik Sviatchenko – Rigon Matos Charles