Annonce
Annonce
HC: Det har været en fin start for mig
3F Superliga

HC: Det har været en fin start for mig

24 sep 2021
Annonce

Hans Christian Bernat har været vores førstemålmand i en måneds tid, og vi har taget en snak med ham om den første tid, hvor især opbakningen fra fansene har imponeret ham.

Annonce

Den 26. august skiftede Oliver Christensen de blå-hvide striber i Odense ud med en lignende dragt i Berlin. Tre dage efter var Hans Christian på plads mellem stængerne som ny førstekeeper. Nu har han fået fem kampe på stribe, og senest blev det til det første clean sheet, da vi slog FC Helsingør med 3-0, og det er noget, der giver selvtillid til en målmand.

- Det var dejligt at få et clean sheet. I bund og grund er det jo det, vi arbejder for i hverdagen, så det er superfedt endelig at sætte en clean sheet ind på kontoen i min seniorkarriere. Jeg synes, vi spillede en kamp, som vi kontrollerede, efter vi kom tidligt foran. Derudover synes jeg, vi viste en god styrke i vores defensiv. Vi havde mange gode clearinger, og vi stod stærkt i bagkæden, så jeg synes, vi viste, at vi havde et niveau mere end dem, siger Hans Christian Bernat.

Der følger mange ting med, når man som Hans Christian Bernat skifter fra at have været reservekeeper til nu at være førstekeeper, og indtil videre er han rigtig glad for den nye tilværelse.

- Det har været fedt. Det er et stort skridt at tage, når man går fra at være anden-/tredjekeeper til pludselig at være førstemålmand. Der er mere ansvar, der er flere øjne, der kigger på en, og der er mange, der har en holdning til, hvordan jeg præsterer. Det er en del af det, og jeg synes, det er en fed udfordring. Jeg skal fortsætte med at have fokus på mig selv, for så bliver jeg også en endnu bedre målmand, siger Bernat, hvorefter han sætter nogle ord på støtten fra fansene.

- Det har været megafedt med støtten fra fansene. Der har været massiv opbakning på stadion, og det var fantastisk fedt, at fansene stod og sang mit navn længe efter kampen i Aarhus, som var min første kamp som førstemålmand. Det er SÅ fedt, og det er det, jeg træner og spiller for. Jeg vil vise fansene, at jeg holder af dem, at jeg spiller for dem, og at vi spillere også holder med dem.

- Det giver et kæmpe boost, når fansene tager så godt imod en. Så de er helt klart med til at bygge min selvtillid op, og det vil forhåbentlig kunne ses i de kommende kampe. Der kommer selvfølgelig både op- og nedture for en målmand, og især her i starten, men det er en del af det. Efter en nedtur er jeg sikker på, at fansene nok skal være der, og deres opbakning er en af de ting, der helt sikkert vil være med til at bygge mig op, så jeg med tiden kan øge mit niveau mere og mere.

Det blev som nævnt til et clean sheet senest, men i Aalborg leverede Hans Christian Bernat også en stærk præstation. Efter den kamp blev han kåret som kampens Albani Man of the Match, og når man spørger ham om, hvordan han selv mener, han har præsteret, så er han også fint tilfreds.

- Jeg synes, jeg har præsteret okay. Det har været en fin start, når man tænker på, jeg ikke har spillet kampe i et halvt år inden denne periode. Der er nogle ting, jeg skal lære, og der er nogle erfaringer, jeg skal drage i kampene, som man ikke kan lære i træning.

- Jeg har leveret nogle redninger, der har været med til at vise en del af det niveau, jeg indeholder. Der er selvfølgelig noget, der skal gøres bedre, og der er nogle erfaringer, der skal tages med. Men jeg er overordnet set rigtig fint tilfreds med min start som førstekeeper her i klubben, siger Bernat.

Næste opgør der venter, det er en udebanekamp mod Viborg FF søndag aften, og den kamp der Hans Christian Bernat frem til.

- Der venter os formentlig en powerkamp. Det er to hold, der bringer masser af energi og power ind i kampene. Vi ved, at Viborg kommer med det, og vi har en plan om, at vi som minimum skal kunne matche og rigtig gerne overmatche dem på det parameter, så vi kan tage tre point med hjem.

Kampen mellem OB og Viborg FF spilles på Energi Viborg Arena søndag eftermiddag klokken 14.00. Har du ikke planer om at tage turen til domkirkebyen, så kan du se kampen direkte på Eurosport 2.

Annonce