- Historisk højt niveau
Akademi

- Historisk højt niveau

24 jan 2020

Niveauet til Kai Thor Cup og BC Catering Cup var historisk højt, og her ser vi tilbage på turneringen sammen med Tonny Hermansen og Kim Engstrøm.

I sidste weekend var der fuld knald på i Ådalen, da U17-turneringen BC Catering Cup og U19-turneringen Kai Thor Cup blev afviklet. 16 hold fra ni forskellige klubben spillede i alt 32 kampe på vores kunstgræsbaner, hvor Ådalen virkelig viste sig fra sin bedste side.

- Når jeg tænker tilbage på sidste weekend, så tænker jeg helt afgjort tilbage på en glædens weekend, som allerede startede fredag med et fantastisk arrangement inde i vores VIP Faber-lounge. Her var der hyggelig komsammen for sponsorer og direktion i OB, hvor Kim Engstrøm inden vores U19-drenges første kamp var inde og holde et oplæg om den forgangne halvsæson og den kommende kamp.

- Banerne stod knivskarpt, og vores nye LED-skærme samt Spiideo-systemet gav hele turneringen et mere internationalt setup, så de deltagende klubber umiddelbart efter kampene kunne få en videofil af kampen. De her turneringer handler også om kultur og venskaber, og det har vi gennem de seneste år fået meget mere af år for år.

- Det var fjerde år i træk, vi var værter for vores internationale vinterturnering, og i de seneste år har forældre til spillere på Akademiet, men også andre hjælpsomme familier givet en kæmpe hånd med, så vi kan få det hele til at køre på skinner. I år var det blandt andet til koordineringen af mad fra Kai Thor Cup, som i øvrigt fik stor ros, men også til at åbne huset, så de var værtsfamilier for de unge drenge fra Vitesse Arnhem. Fra de hollandske gæster har vi kun fået ros for den gæstfrihed der er blevet vist for deres drenge, og det er vi uendeligt taknemmelige for, fortæller Tonny Hermansen, som er teknisk chef på Akademiet.

Kim Engstrøm vandt turneringen for tredje år i træk med U19-drengene, og derudover er det ham, der står i spidsen for turneringen. Han var også særdeles tilfreds med alt omkring de nyligt overståede turneringer.

- Alt forløb igen i år helt fantastisk, og vi stødte undervejs ikke på en udfordring, som vi ikke var klar på at løse. 365 spillere, trænere, ledere og dommere har været indkvarteret på vores to hoteller, hvorfor der har været masser af aktivitet på både Hotel Odense og Hotel Odeon fra torsdag aften til søndag middag.

- I Ådalen har der været fuldt tryk på, og jeg synes, at vores turneringer bliver bedre år for år. I år var den klart stærkest besatte i vores fire leveår, og niveauet har været historisk højt. Vi har i OB formået at skabe en turnering, der er meget eftertragtet at deltage i. Flere og flere udenlandske hold ønsker at deltage, og i år havde vi venteliste på turneringen med flere prominente klubber, ligesom tre af de otte gæstende klubber allerede nu har sagt, at de ønsker at deltage i næste års turnering.

- På dommersiden var der i år en stor ændring, da vi ved hjælp af et samarbejde med DBU fik talentdommere til at dømme Kai Thor Cup, og det var en rigtig stor succes rent sportsligt, ligesom det var med til at udvikle dommerne, hvis udviklere var rigtig tilfredse med niveauet i turneringen, så dommerne fik den rette udfordring.

- Niveauet i turneringen er godt, og det vidner interessen også om. Der har været mange scouts i Ådalen fra store udenlandske klubber, 350 mennesker var på plads til finalen i Ådalen, og op mod 2.500 gange er kampene blevet streamet via vores nye Spiideo-kameraer.

- Så vi har endnu en gang vist Odense Boldklub og hele Odense Sport & Event frem fra vores bedste side, hvor alle gæster har været imponerede over vores turnering, vores struktur og endnu vigtigere vores gæstfrihed, så folk virkelig har følt sig hjemme i Ådalen, og vi glæder os allerede til næste år udgave af Kai Thor Cup og BC Catering Cup, hvor vi vil forsøge at skabe en endnu bedre turnering, siger Kim Engstrøm.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik