International fodbold i Ådalen igen til januar
Akademi

International fodbold i Ådalen igen til januar

19 nov 2019

Til januar skal der igen spilles international fodbold i Ådalen, når der for fjerde år i træk skal afholdes Kai Thor Cup i Ådalen for U19-hold. Derudover skal der ligesom sidste år også spilles BC Catering Cup, som er en international U17-turnering.

Den 17. – 19. januar er der for fjerde vinter i træk international ungdomsfodbold i Ådalen, når vi igen afholder Kai Thor Cup og BC Catering Cup. Ligesom i den seneste udgave af turneringerne deltager der otte hold i Kai Thor Cup, som er U19-turneringen, ligesom der deltager otte mandskaber i BC Catering Cup, som er for U17-hold.

De deltagende mandskaber kommer i år fra seks forskellige lande, og samlet set deltager ni forskellige klubber i de to turneringer. Fra Danmark deltager OB i både U17- og U19-turneringen, mens AaB ligeledes er med i U19. Fra Sverige stiller BK Häcken og IFK Norrköping med både U17- og U19. Fra Tyskland kommer 1. FC. Union Berlin med to mandskaber, ligesom polske Pogon Szczecin også deltager i både U17 og U19. De klubber har tidligere været med i vores internationale turneringer, men derudover er der også flere klubber, der deltager for første gang.

Blandt debutanterne er det hollandske fodboldakademi VRS Academy (Van Riemsdijk Sports), som spiller med i Kai Thor Cup, mens tjekkiske FK Jablonec og hollandske Vitesse Arnhem deltager i både U17 og U19. Dermed kommer der mange interessante mandskaber til Ådalen, og Kim Engstrøm, som foruden at være U19-cheftræner i OB også er turneringsansvarlig, glæder sig over deltagerfeltet i 2020-udgaven.

- Det er aldrig helt til at vide, hvor de forskellige mandskaber befinder sig rent niveaumæssigt – ligesom vi ikke kan vide, hvad de kommer med fra deres trupper. Forventningen er dog helt klart, at niveauet kan leve op til de seneste år, hvor det har været højt. Vi er rigtig glade for, at tre nye klubber i form af VRS Academy, Vitesse Arnhem og FK Jablonec i år har ønsket at deltage i Kai Thor Cup og BC Catering Cup for første gang, ligesom vi er glade for at næsten samtlige mandskaber fra de foregående år faktisk har ønsket at deltage igen.

- Vi har draget mange erfaringer fra de foregående år, og vi er sikre på, at det bliver en spændende turnering med masser af god fodbold på høj kvalitet her i Ådalen. De deltagende klubber har i de foregående år været særdeles tilfredse med alt omkring turneringen, så vi ser rigtig meget frem til igen i år at være værter for ungdomsfodbold fra den højeste hylde her i Ådalen, siger Kim Engstrøm.

Kim Engstrøms egne drenge på U19-mandskabet er lige nu nummer et i U19-Ligaen, og i januar stod Striberne også øverst på podiet i Kai Thor Cup – efter en flot finalesejr over norske Brann Bergen. Det er naturligvis ambitionen igen, men det er ikke nødvendigvis det vigtigste for Striberne, når turneringerne fløjtes i gang den 17. januar.

- Først og fremmest skal vi bruge turneringen til at udvikle vores spillere, så de kommer tættere på næste skridt, der for U19-drengenes vedkommende er seniorfodbold. Vi får mulighed for på egen grund at give vores spillere nogle internationale kampe i opstarten, vi har mulighed for at se nogle prøvespillere an, og så er de her turneringer også altid en stor mulighed for os som klub; for at vi kan udvide vores netværk, så vi får endnu flere og bedre kontakter i det internationale fodboldmiljø. Sidste år præsterede vores to stribede mandskaber fantastisk, og vi vandt i både U17 og U19 – og selvom det langtfra er det eneste fokuspunkt for os i en træningsturnering, så er det selvfølgelig noget, drengene skal jagte igen, når der står januar 2020 på kalenderen, og Kai Thor Cup og BC Catering Cup fløjtes i gang, siger Kim Engstrøm.

Størstedelen af de gæstende spillere bliver indkvarteret på Hotel Odense og Hotel Odeon, mens Vitesse Arnhems drenge i den weekend flytter ind hos fynske værtsfamilier. Bespisningen af spillerne bliver ligesom ved den seneste turnering klaret af de to turneringssponsorer, Kai Thor og BC Catering.

Kai Thor Cup og BC Catering Cup bliver spillet i Ådalen fra den 17. – 19. januar, og du kan se spilleplanen for begge turneringer her.

1 / 2