- Jeg løb rundt med gåsehud
Superliga

- Jeg løb rundt med gåsehud

27 aug 2018

Alexander Ludwig har kun roser tilovers for de medrejsende fans, der hjalp holdet frem til sejr i Vejle

Dagen derpå er smilene ikke til at skjule. Alexander Ludwig løber sammen med resten af holdkammeraterne rundt på træningsbanen med en stor tilfredshed efter 2-0 sejren over Vejle, hvor både det offensive og defensive arbejde var i top. 

- Det var en forløsning og en god oplevelse hele vejen rundt. Vi fik samtidig vist fansene, at det nogle gange kan være ret simpelt at spille en fodboldkamp. Der var ro på det defensive arbejde, og vi gav ingen større chancer væk. Omvendt fik vi omsat de chancer, vi havde i deres ende. Det var en god følelse. Det var en kamp, som vi følte os trygge i. Vi kunne have sat os mere på spillet med bolden, men vi følte os trygge i, at de havde bolden. Efter vi kom foran, overlod vi måske bolden til dem, men det gjorde os ikke noget. Det var en taktisk god og velspillet fodboldkamp, siger en tilfreds Ludwig og fortæller om sæsonens første clean sheet. 

- Det er en god byggesten for at få succes, og et clean sheet var vigtigt for os. Mod FCK og FCM viste vi god fightervilje, og vi var villige til at redde hinanden. Jeg synes, at det går godt i det defensive arbejde. Det er måske for tidligt at bruge ordet stolt om vores defensive arbejde, men der er ingen tvivl om, at jeg er glad for, at vi holdt nullet og vandt over en dygtig modstander. 

Alexander Ludwig fortalte i starten af sæsonen, at han gerne vil opbygge et fort med de stribede fans, og i gårsdagens kamp kunne han for første gang i sin karriere opleve et fuldt udebaneafsnit. Det gav ham noget ekstra, inden kampen overhovedet var sparket i gang. 

- Jeg løb personlig rundt med gåsehud til opvarmningen, da jeg hørte vores fans synge fra tilskuerpladserne. Det er første gang i min karriere, at jeg spiller på udebane med så mange fans i ryggen. Det gav mig noget ekstra, inden kampen overhovedet var blevet fløjtet i gang. Det var et godt initiativ og fantastisk, at fansene havde lyst til at krydse broen og give deres opbakning. Det var en god oplevelse hele vejen omkring kampen – optakten, spillet på banen og rammerne udenfor banen, forklarer Ludwig, der samtidig er glad for sin personlige udvikling i OB-trøjen. 

- Jeg har lagt på i mit eget spil efter de første par runder, hvor jeg var involveret i et par situationer. Jeg har fundet en sikkerhed nu og fundet mit spil. Det har også betydet meget, at jeg har lært de andre OB-spillere bedre at kende, og de har lært mig at kende og ved hvilken type, jeg er på banen. Det udtryk, som jeg har vist i de seneste runder, er det udtryk, som jeg gerne vil fortsætte med at give fansene. Der er også kommet mere ro på. Jeg er flyttet til byen, og jeg skal ikke bruge mange timer om dagen på transport. Det giver mig mulighed for at kunne slappe mere af, når jeg føler mig stresset. Jeg er glad i øjeblikket, men jeg er bevidst om, at jeg skal fortsætte arbejdet på træningsbanen. 

På søndag skal Alexander Ludwig og resten af OB-truppen spille på eget græs, og han håber, at opbakningen vil være ligeså stor på Nature Energy Park, som den var i Vejle. 

- Fansene har været gode til selv at skabe en oplevelse ved blot at være til stede på stadion. De har været med til at skabe liv i kampene, og de har trods resultaterne fået gode oplevelser, da de har set et OB-hold, der kæmper for hinanden, og i perioder gør det svært for modstanderen. Fansene skal, ligesom de var i går og i de andre kampe, være vores tolvte mand og komme på stadion, fordi de har lyst til at se en underholdende fodboldkamp. Vi har brug for dem, og vi vil levere med hele hjertet, som vi gjorde i går, siger Ludwig. 

OB møder FC Nordsjælland på søndag kl.12:00 på Nature Energy Park, og du kan købe din billet her. 

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik