- Jeg ser gode muligheder for en sejr
Superliga

- Jeg ser gode muligheder for en sejr

30 sep 2018

OB’s Anders K. Jacobsen har fuld fokus på at komme tilbage på måltavlen, når OB møder AaB på søndag.

I mandags fik striberne tanket en god portion selvtillid, da de sendte AC Horsens hjem med et 4-0 nederlag i rygsækken. OB’s Anders K. Jacobsen er derfor overbevist om, at den vitale sejr vil kunne give holdet noget ekstra, når de møder hans tidligere klub fra Nordjylland på søndag.

- En sejr i Superligaen, og specielt for os lige nu, betyder meget. Det er det, vi har haft problemer med at få. En sejr skal kunne give en form for ro på holdet, og den har givet os en god træningsuge op mod AaB-kampen. Det er naturligvis ikke en helt almindelig kamp for mig. Jeg havde en god tid oppe i Aalborg, men nu er jeg OB-spiller, og jeg har valgt, at jeg helst vil være her i klubben. Jeg vil ikke sige, at jeg glæder mig mere til at møde AaB end de andre Superligahold, men det er klart, at jeg har nogle gode minder fra tiden deroppe, det er uundgåeligt. Der er kommet nye trænere og spillere til, siden jeg forlod AaB. Jeg vil ikke kalde mig selv for AaB-ekspert, selvom jeg spillede deroppe i et par sæsoner. Vi ser alle sammen Superliga, og derfor kender vi alle sammen til den måde, de gerne vil spille fodbold på, og vi ved, hvad deres spillere er i stand til, fortæller AK.

Det har ikke været den bedste sæsonstart for AK, og han har haft problemer med at finde vejen til netmaskerne, men trods den målfattige start, hvor det kun er blevet til en enkelt scoring i de ti foregående kampe, er den 28-årige angriber ikke nervøs.

- Det er ikke godkendt. Alle, der ser fodbold og følger med, ved, at det ikke er tilfredsstillende. Jeg forsøger ikke at løbe rundt og tænke for meget over det – det gavner ingenting. Jeg må fokusere på næste kamp og prøve at få det vendt. Jeg har haft en hård start på sæsonen, men jeg er sikker på, at jeg nok skal nå at få scoret flere mål og få en fin sæson. Jeg har vist, at jeg godt kan score mål, og jeg må bare vise fokus til weekenden og til den næste kamp. Der er mange kampe tilbage, hvor jeg kan gå ind og bidrage med mål, siger AK og fortæller om konkurrencen på angrebspladserne.

- Vi har mange angriberne, og vi skal stille med de angribere, der er klar til weekendens opgaver. Det skal også være angribere, der gør holdet bedre og bidrager med ting frem i banen. Det handler ikke kun om os angribere, vi skal være gode som hold. Det er ikke enkeltmandspræstationer, der vinder fodboldkampe, og vi skal kunne stå stærkt defensivt og være skarpe offensivt. Jakob har helt klart mulighed for at vælge forskellige spillere til de forreste positioner, og jeg synes, vi er godt besat på angrebspladserne.

AaB er den modstander, striberne har mødt flest gange i Superligaen, og det er kamp nummer 81 mellem de to mandskaber, der tørner sammen søndag på Aalborg Portland Park. OB hev i sidste sæson en 2-0 sejr hjem, da de gæstede det nordjyske.

- Det bliver en kamp, hvor begge hold kommer til at beskytte sig lidt defensivt og lure på omstillinger, men det bliver også en helt tæt kamp mellem to jævnbyrdige Superligahold. AaB har selvfølgelig fået en god start på sæsonen og ligger godt til i tabellen, og de skal nok få dannet fine rammer for kampen på søndag. Det er et dejligt, lukket og kompakt stadion, hvor der oftest er en fin kulisse og en god ramme om kampene. AaB og OB har begge ligget i Superligaen i mange år og har derfor mødt hinanden en del gange, men vi går ikke og tænker på historie og statistikker i hverdagen. Jeg er fortrøstningsfuld, og det er hele holdet, og jeg tror, at vi har gode muligheder for at hente en sejr hjem på søndag.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik