Annonce
Annonce
Khemdee fra landsholdslejren: Noget af det største i mit liv
Landshold

Khemdee fra landsholdslejren: Noget af det største i mit liv

23 okt 2021
Annonce

Jonathan Khemdee lige nu på det thailandske U23-landshold, der skal spille kvalifikationsturnering frem mod de asiatiske U23-mesterskaber, og vi har taget en snak med vores unge forsvarsspiller om oplevelserne og forventningerne i landsholdslejren.

Annonce

Jonathan Khemdee er i disse dage i Mongoliet. Det er han sammen med det thailandske U23-landshold, der skal spille kvalifikationsturnering til de asiatiske U23-mesterskaber, der skal spilles i Uzbekistan i juni 2022. Her er Thailand og Khemdee i gruppe med Malaysia, Laos og Mongoliet.

For den almene fodboldfan i Danmark kan det være svært at sige noget om niveauet i kvalifikationsturneringen til de asiatiske U23-mesterskaber. Det var det også for Khemdee, inden han tog afsted, men han er positivt overrasket over niveauet i den thailandske trup.

- Jeg synes, niveauet i vores trup er rimelig højt, og det er højere, end jeg havde forventet. Der er rigtig mange spillere hernede, der har nogle gode individuelle færdigheder. Taktisk er det til gengæld ikke lige så veludviklet, som når jeg spiller i Danmark. Vores hold er rigtig fint, og jeg håber på, at vi kan slutte på førstepladsen i vores gruppe. Vi er store favoritter, så der er pres på os, men hvad vi kommer til at møde – det ved jeg ikke så meget om, siger Jonathan Khemdee fra et hotelværelse i Mongoliet.

Jonathan Khemdee har foruden OB tidligere spillet for Skårup IF samt Svendborg fB. Det er første gang, han er med i en landsholdstrup, og for vores unge forsvarsspiller med thailandsk oprindelse er det en stor oplevelse, der venter.

- Det her kommer til at være noget af det største i mit liv. Jeg er selv født i Thailand, og næsten hel min familie bor i Thailand, så jeg glæder mig helt vildt meget til at skulle i kamp på mandag. Kampen bliver sendt på TV, så min familie i Thailand kan se mig spille, og forhåbentlig kan vi vinde kampen, så de thailandske fans og min familie bliver stolte. Jeg har drømt om det her, siden jeg var lille, og jeg vil give mig 110 % for at vi går videre.

I Europa er U23-fodbold ikke så udbredt; der er det mere U21-fodbold, der har fokus efter A-landsholdet. Men denne U23-turnering er stor, og det er noget, Jonathan Khemdee har bemærket.

- Det er en rigtig stor turnering, vi skal spille. Det er kæmpestort her i Asien og derfor selvfølgelig også for Thailand. Alle medier i Thailand snakker om den her turnering, så presset er enormt på mig og mine holdkammerater. Det er tydeligt at mærke, for da vi skulle flyve fra Thailand til Mongoliet, der var lufthavnen fyldt op med fans, der kom for at ønske os held og lykke med turneringen. Det var en kæmpestor oplevelse, siger Khemdee.

Når man som Thailand er i gruppe med Malaysia, Laos og Mongoliet, så må man påtage sig favoritværdigheden, og når man som Jonathan Khemdee er fuldtidsprofessionel i europæisk fodbold, så er der et ekstra pres på ham. Det er han da heller ikke i tvivl om efter en lille uges tid i landsholdslejren.

- Der er stort pres på os, der kommer fra Europa. Vi er fire spillere, der til daglig spiller i Europa, og vi skal styrke holdet. Der er store forventninger til os fire, men også generelt til os som hold, men det gør mig ikke noget.

- Vi ved godt, at vi er favoritter til at vinde vores kvalifikationspulje, og det skal vi kunne klare. Mine holdkammerater gør det godt, og vi tager det alle sammen meget seriøst. Spillerne, der til daglig spiller i Thailand, har taget rigtig godt imod os fra Europa, selvom det i perioder kan være lidt svært at kommunikere. Men overordnet føler jeg, at vi har et godt hold, og vi skal gå videre som nummer et i puljen.

Jonathan Khemdee og resten af det thailandske U23-landshold spiller deres første kvalifikationskamp mandag morgen klokken 5.00 dansk tid. Her er modstanderen Mongoliet. Herefter venter kampene mod Laos og Malaysia henholdsvis den 28. og 31. oktober.

Annonce