Annonce
Annonce
Kim Engstrøm skifter til HB Tórshavn
Akademi, Nyt fra U19

Kim Engstrøm skifter til HB Tórshavn

11 jan 2022
Annonce

Vores nu tidligere U19-cheftræner, Kim Engstrøm, skifter med omgående virkning til den færøske topklub HB Tórshavn, hvor han skal være cheftræner.

Annonce

På Odense Boldklub Akademi har vi i de seneste sæsoner udviklet mange dygtige fodboldspillere, hvoraf flere er blevet så dygtige, at de har kunnet tage skridtet til en udenlandsk adresse. Men i OB er det ikke kun spillere, vi udvikler, og i dag er det en træner, vi sender afsted fra Akademiet til en udenlandsk adresse, da U19-cheftræner Kim Engstrøm har skrevet under på en kontrakt med den færøske ligaklub HB Tórshavn.

- Det er en af de dage, hvor man smiler med det ene øje, og man græder med det andet. Vi siger på gensyn til en fantastisk træner og medarbejder, der har betydet rigtig meget for udviklingen af vores Akademi. Vi ville gerne have beholdt Kim her i klubben, men der er opstået en fantastisk mulighed for ham, som vi absolut ikke ville stå i vejen for.

- Kim har en stor andel i, hvor OB Akademi står i dag, da han sammen med sine dygtige kollegaer i klubben har bygget Akademiet op gennem mange år. Så det er ærgerligt at sige farvel til en god medarbejder, men når det er på denne måde, hvor han tager et skridt op til den største klub på Færøerne, så er det en rigtig glædelig nyhed. Han kommer til at få muligheden for at prøve sig selv af internationalt. Både ved at være cheftræner i et andet land, men også ved at han kan komme ud og spille international fodbold i Conference League med sin nye klub, siger Tonny Hermansen og fortsætter:

-  Vi har i OB en strategi, hvor vi skal uddanne fodboldspillere, der enten skal blive solgt til udlandet eller komme på vores førstehold. Det samme gør sig gældende for trænerne. Vi vil også udvikle trænere, så de enten kan komme videre på en anden og højere hylde i udlandet – eller i fremtiden blive en del af trænerstaben på vores superligahold. Så jeg håber på, at det her ikke er et farvel, men et på gensyn. Én ting er i hvert fald helt sikkert - vi ønsker alle i OB alt det bedste for Kim, og vi håber, det kommer til at gå sindssygt godt for ham oppe på Færøerne, siger akademichef i OB, Tonny Hermansen.

For Kim Engstrøm er det også en vemodig og lidt speciel dag. Men det er mest af alt en glædens dag, hvor han tager et skridt op ad stigen i sin trænerkarriere efter en god tid som OB-træner.

- Det har været fem og et halvt år som U19-cheftræner i OB, som jeg er utroligt glad for. Jeg er stolt over de ting, vi som klub har nået. Vi har flyttet os rigtig meget, og jeg synes, jeg har været med til at skabe udviklingen i selskab med de andre dygtige trænere på Akademiet, så OB som Akademi nu er, hvor klubben hører hjemme; i toppen af dansk fodbold, siger Kim Engstrøm.

HB Tórshavn er en traditionsrig klub, der i sidste sæson blev nummer to i den bedste færøske række, og det er derfor en stor og spændende mulighed, der nu venter vores tidligere U19-cheftræner.

- Jeg ser det her som et rigtig stort skridt for mig i min trænerkarriere, og jeg glæder mig meget til at komme i gang i HB Tórshavn. Det er en stor mulighed for mig, og det er en rigtig spændende udfordring. Jeg kommer til den absolut største og mest traditionsrige klub på Færøerne, der hvert eneste år spiller med om mesterskabet. Derudover har klubben tradition for at spille med i europæisk fodbold, og til sommer skal vi spille kvalifikation til UEFA Conference League.

Kim Engstrøm forlængede sin kontrakt som U19-cheftræner i begyndelsen af 2021, så den løb frem til sommeren 2024. Alligevel har han fået lov at tage til Færøerne med omgående virkning, og det er noget, der glæder ham.

- Jeg er både rigtig glad og taknemmelig for, at OB ikke har villet stå i vejen for denne fantastiske mulighed, der er opstået for mig, selvom jeg har 2,5 år tilbage af min kontrakt. Selvom jeg nu skal være træner for et andet hold end OB, så vil jeg altid være fynbo. Så jeg kommer helt sikkert fortsat til at følge OB tæt; og jeg håber ikke, at det her er et farvel, men i stedet et på gensyn, siger Kim Engstrøm.

Vi forventer senere på ugen at kunne fortælle, hvordan vores træner-setup frem til sommer bliver på Odense Boldklub Akademi.

Annonce