15.09.2018 15:17

OB væltede i chancer, da Lyngby i U19-Ligaen blev slået med 4-1 i en kamp, hvor Mathias Jørgensen lavede fire kasser i anden halvleg.

U19-Ligaen
Lørdag 15. september, kl. 13:00, Ådalen
OB - Lyngby BK 4-1 (0-1)
30. min. 0-1 Emilio Simonsen
50. min. 1-1 Mathias Jørgensen
58. min. 2-1 Mathias Jørgensen (straffe)
69. min. 3-1 Mathias Jørgensen
74. min. 4-1 Mathias Jørgensen

OB's holdopstilling:
Hans Christian Bernat - Jonas Skytte, Anton Pedersen, Oliver Skolnik, Jonathan Kjær - Lucas Møller (70. min. Rasmus Nissen) Anders Klynge, Mads Frøkjær-Jensen (76. min. Max Fenger), Kristian Brøndum - Mathias Jørgensen, Mikkel Michelsen (66. min. Tarik Ibrahimagic)
Bænken: Tobias Jacobsen (målmand), Max Fenger, Rasmus Nissen, Tarik Ibrahimagic

U19-drengene spillede lørdag formiddag ligakamp mod Lyngby, og der skulle drengene forsøge at sætte sæsonens første tre point på kontoen. De første par kampe havde budt på fint spil, men tre etmålsnederlag. Modstanderen fra Lyngby havde fået en lignende start, og var ligesom striberne noteret for 0 point.

Det var OB, der kom stærkest fra start rent chancemæssigt, og der var flere situationer, hvor OB kunne have bragt sig foran. Alligevel var det gæsterne fra Lyngby, der efter en halv times spil kom foran med 1-0. På et drøn fra 25 meters afstand kanonerede Emilio Simonsen bolden helt op i hjørnet udenfor Hans Christian Bernats rækkevidde.

OB forsøgte at svare igen, og der var flere store chancer til OB, der burde være omsat til mål, men et par fantastiske redninger fra gæsternes målmand gjorde, at Lyngby kunne gå til pause med en føring på 1-0.

Bare fem minutter inde i anden halvleg fik OB dog rettet op på det. En tackling fra Lyngby endte med en friløber til Mathias Jørgensen, og efter han havde misbrugt en af dem i første halvleg, så rettede han op på det her, da han gjorde det til 1-1.

Otte minutter senere kom selvsamme Jørgensen så igen på tavlen. En Lyngbyspiller havde lidt for godt fat i ham inde i straffesparksfeltet, og så dømte dommeren straffespark – og som en rigtig angriber krævede Jørgensen selv at sparke. Det viste sig at være en god beslutning, da han sendte bolden i kassen til 2-1.

Det var en kamp, der bølgede frem og tilbage, og dårligt forsvarsspil i begge ender gjorde det til en ganske seværdig fodboldkamp. Lyngby havde bestemt også deres chancer, men når de kom igennem, så viste Hans Christian Bernat, hvorfor han i sidste uge var med det danske U19-Landshold på tur.

I den anden ende af banen viste Mathias Jørgensen til gengæld superligaklasse, og efter 69 minutter var det på en assist fra superligakollegaen, Mads Frøkjær-Jensen, han kom alene igennem. Endnu engang viste han, at han er en god afslutter, da han stensikkert bragte OB på 3-1. Og fem minutter senere lavede Jørgensen så sit fjerde mål, da han igen kom alene igennem mod keeperen og scorede til slutresultatet, 4-1.