Annonce
Annonce
Kløve: Har aldrig følt mig i så god form som nu
Førsteholdet

Kløve: Har aldrig følt mig i så god form som nu

22 okt 2020
Annonce

I anden og sidste del af vores interview med Troels Kløve kan du læse lidt mere om, hvad der rører på sig uden for banen, samt hvad hans ambitioner er for resten af karrieren.

Annonce

For et par uger siden kunne vi offentliggøre, at Troels Kløve har forlænget sin kontrakt, så den løber til 2024. Der er sket mange ting i OB, siden Kløve kom til, og det er også noget, der har spillet en rolle i forhold til hans forlængelse.

- Klubben er vokset en del, mens jeg har været her. Vi var i det gamle klubhus, og det hele var lidt ’old-school’, hvis man kan sige det. Jeg kan mærke, at der sker mange ting i OB. Selvfølgelig sker der altid noget, men det her med, at vi har fået en ordentlig base, og resultaterne bevæger sig i den rigtige retning gør meget. Det er også derfor, jeg har valgt at forlænge. Det vigtigste som fodboldspiller er, at man udvikler sig, og at man føler, man kan opnå noget i den klub, man er i. Jeg synes det er den stærkeste trup, vi har haft i min OB-tid. Det er jo også baggrunden for, at jeg har forlænget.

Kløve fylder 30 år fredag, og selvom han ikke er gammel, så er det vigtigt, at han leder med eksempel, så de unge gutter kan blive spillet ind i truppen.

- I og med jeg er lidt mere erfaren, så prøver jeg altid at holde hovedet højt og skyde brystet frem for at lede med eksempel. Jeg er sikker på, at spillere, der kommer igennem ungdomsrækkerne i OB, ved også, hvordan det er at spille for OB. De kender til presset. Jeg synes faktisk, at de unge spillere, vi har, tager modgangen flot, når vi nu engang rammer ind i det. Men selvfølgelig prøver jeg at give fra mig, hvor jeg kan.

Troels kan nemlig også selv huske starten, hvor alt var nyt og måske til tider forvirrende. Men bliver det egentlig nemmere at håndtere presset med tiden?

- De første par år er det hele nyt, men nu kender man det jo. Man kender til presset, forventningerne og Superligaens ’setup’. Antennerne er ude hele tiden i starten, og der er mange indtryk. Men selvfølgelig bliver det en mere naturlig del af en. Det er svært at sige, om det bliver nemmere, men det bliver i hvert fald mere almindeligt.

Idoler og fritidsinteresser
Da Troels Kløve startede fodboldkarrieren, var der specielt en spiller, som han fulgte nøje:

- Den første spiller, jeg kan huske, var Zinedine Zidane. Vi var på mange ferier i Frankrig, og så var der det der EM i 1998. Han var den helt store inspiration. Jeg fulgte også Arsenal, hvor jeg var stor Thierry Henry-fan, men Zidane er nok all-time nummer et.

Når Kløve ikke fylder tilværelsen med fodbold, så har han en datter, der skal puttes derhjemme. Om det bliver gjort til Bruce Springsteen, er uvist, men det er i hvert fald en kunstner, Kløve er glad for.

- Han har altid været et hit. Jeg har været med til et par koncerter, og han er den musiker, der har haft størst betydning for mig. Lige nu er det dog bare fodbold og familie, og så har jeg lidt studie ved siden af, så er der ikke tid til så meget andet, siger Kløve og fortsætter:

- Jeg læser finansøkonomi på fuldtid med online-kurser. Jeg er lige startet, og nu prøver jeg at følge så godt med, som jeg kan. Men jeg må nok udskyde nogle eksaminer, hvis det er. At jeg startede, er også en erkendelse af, at jeg bliver 30 år fredag. Så nu skal der ske noget, griner Kløve.

Livet efter fodbold?
En fodboldspillers karriere har været flot og lang, hvis han er 35 år, når han går på pension. Derfor er det også vigtigt, at der er noget at falde tilbage på efter fodbolden.

- Man tænker ikke så meget over det, mens ens karriere er i gang. At der er noget på den anden side af det. Spillerforeningen er gode til at minde os om det. Det er jo kun de færreste, der kan leve af de penge, de tjener i løbet af fodboldkarrieren. Når man ikke helt ved, hvad man vil, så synes jeg, at det bedste er at prøve noget af.

Og selvom Kløve er startet på studiet, så er det ikke fordi, at han er ved at stille fodboldstøvlerne. Tværtimod.

- Selvom jeg runder 30 år på fredag, så føler jeg ikke, at min formkurve er nedadgående. Jeg håber, at jeg kan blive ved med at lægge oven på mit spil. Fysisk har jeg heller aldrig følt mig i så god form som nu. Der bliver stadig kigget opad og fremad.

Ambitioner for OB-sæsonen
Opad og fremad skal Striberne også i denne sæson, hvor ambitionerne sættes for en sæson ad gangen for Troels Kløve:

- Jeg vil selvfølgelig gerne få OB et godt sted hen og sørge for, at vi kommer i top seks. Det er det altoverskyggende mål. Jeg tænker ikke så langt ud i fremtiden, fordi det ville ikke bringe noget godt med sig. Selvfølgelig har jeg kollektive og personlige målsætningerne. Jeg vil gerne gøre det godt og score nogle mål og så videre, men jeg tager det meget en sæson ad gangen, og i år handler det om top seks.

Denne sæson er selvfølgelig speciel, fordi der ikke må være fyldte lægter, og det gør lidt ved seværdigheden, mener Kløve:

- Jeg får set lidt Superliga i weekenden, som jeg egentlig også foretrækker at se fremfor Champions League, som jeg også har svært ved at se i hverdagene, når datteren skal puttes. Jeg synes også bare, at det her corona har taget toppen af underholdningsværdien. Man har jo desværre lidt vænnet sig til, at der ikke er så meget støj på stadion, som der plejer at være. Der er bare ikke den samme stemning. Man føler ikke det samme tempo i spillet, som når der er tilskuere på stadion.

Uden tilskuere mangler den 12. mand, og det kan også mærkes på banen. Kløve savner den scene, der bliver sat, når tilskuerne er samlet på lægterne.

- Jeg vil sige, da tilskuere blev bandlyst i starten, var det virkelig skidt. Det blev sådan lidt træningskamp-stemning. Situationen taget i betragtning, har jeg været positivt overrasket over, at man stadig kan få intensitet og nerve i kampene, men årh… man savner det der med, at hjemmeholdet er i den ene ende, og udeholdet er i den anden. Der bliver råbt og sunget. Suset der går igennem stadion ved store chancer og gode tacklinger. Bare det der drama ved siden af – det savner man virkelig. Det blevet lidt skoleagtigt. Kan man gøre det ligesom i FCK-kampen, hvor man kan lukke en masse folk ind, men stadig holde afstand, så ville det være virkelig godt. Det er ærgerligt, at det er blevet taget fra os igen, afslutter Kløve.

Kløve skal i aktion for Striberne på sin 30-års fødselsdag, når vi i morgen skal møde Lyngby BK på udebane. Du kan følge kampen på TV3 Sport, LIGA på P3 eller som altid på vores live-Twitter, OdenseBK_LIVE.

Annonce