Annonce
Annonce
Leeuwin har fundet melodien i OB
Superliga

Leeuwin har fundet melodien i OB

09 okt 2018
Annonce

Ramon Leeuwin indgår i et velsmurt OB-forsvar, og han har fra første dag udvist store defensive kvaliteter, som han arbejder på at forbedre.

Annonce

Den hollandske forsvarsklippe, Ramon Leeuwin, har siden sin ankomst til OB været fast mand i bagkæden, og i hans otte optrædener er det blevet til seks clean sheets. Han opererer i forsvaret ved siden af Jeppe Tverskov og Alexander Ludwig, og det er to holdkammerater, han allerede udviser stor tillid til. 

- Jeg har spillet ved siden af Jeppe og Ludwig i de fleste kampe, og det har fungeret godt. Jeg nyder at spille sammen med dem, og vi har kun lukket mål ind i to ud af otte kampe, siden jeg startede. Vi arbejder rigtig godt sammen, vi stoler på hinanden, og vi er villige til at arbejde for hinanden. Det er en god følelse, at vi kan regne med hinanden på banen og i det defensive. Jeg forsøger at udfylde min rolle, og jeg er glad for, at de også føler sig trygge ved siden af mig. Det kan lyde som en kliché, men det er en holdindsats, og det er hele holdet, der spiller god fodbold. De offensive spillere arbejder ligeså hårdt, og de spiller med høj intensitet, der gør vores defensive arbejde lettere. Jeppe og Ludwig er to rigtig dygtige spillere, og jeg føler, at vi supplerer hinanden godt på banen, siger Ramon Leeuwin. 

Ramon Leeuwin kunne næsten ikke drømme om en bedre start på sin tid i OB og dansk fodbold, og det lignede en let overgang for den 31-årige hollænder, der få dage efter sit skifte fra den hollandske Æresdivision fik debut i Superligaen. Det var dog alt andet end let. 

- Det er ikke en nem opgave at komme til en ny liga og en ny klub, det kræver hårdt arbejde på træningsbanen og i kampene. Da jeg kom til klubben, havde vi kun to point og nu har vi tretten. Vi har udviklet os og blevet bedre som hold. Bashkim er også kommet til klubben, og han har tilført en masse kvalitet. Jeg sagde, da jeg kom til klubben, at jeg så noget kvalitet i truppen, og den kvalitet, føler jeg, vi har vist frem nu. Jeg er glad for den start, jeg har fået. Jeg kunne ikke have håbet på en meget bedre start, men det handler om hårdt arbejde, og det handler om den næste kamp, hvor der skal leveres, og det har vi fokus på. 

Da striberne spillede mod AaB i 11. runde af Superligaen, fik Ramon Leeuwin mulighed for at tale med Tom Van Weert, der selv er ny hollænder i dansk fodbold. De kommer begge fra Æresdivisionen, hvor Tom Van Weert tørnede ud for Groningen og Ramon Leeuwin for Utrecht, og de er begge bevidste om niveauforskellen på de to ligaer. 

- Jeg snakkede lidt med Tom før kampen i Aalborg, og han og jeg deler samme opfattelse af den danske liga. Det er en hård liga med høj intensitet, og det handler om at arbejde og træne på at blive bedre hver eneste dag. Vi kommer begge med den samme erfaring fra Æresdivisionen, og vi har begge taget skridtet videre til dansk fodbold. I Holland bliver der spillet på en anden måde. Der er perioder i spillet, hvor man kan slappe mere af, men det er umuligt i Superligaen, da intensiteten er så høj. Spillet går fremad, og der bliver hele tiden lagt pres på forsvaret, men vi er begge glade for vores valg om at skifte til dansk fodbold, forklarer Ramon Leeuwin. 

OB’s nummer 5 fik i starten af oktober udleveret nøglerne til sit eget hus, og det betød et farvel til den luksuriøse, men ensomme livsstil på hotel. Den nye base indebærer nemlig, at han kan få sin familie helt tæt på igen. 

- Det var faktisk en fin oplevelse at bo på hotellet. Jeg kunne slappe af, jeg fik leveret både morgenmad og aftensmad, og jeg skulle ikke gøre rent. Det var rart, at man ikke behøvede at lave det store, og jeg kunne fokusere 100 % på at restituere. Efter en periode kommer man selvfølgelig til at savne sit eget sted og sin familie, og det er dejligt, at jeg endelig kan flytte ind i mit eget hus. Det ligger ikke langt fra stadion eller træningsanlægget, og jeg er glad for, at jeg kan få min familie herop, siger Ramon Leeuwin og fortsætter: 

- Jeg tager ned til Holland i weekenden og henter nogle af mine ejendele, og efter landskampspausen flytter mine børn og min kæreste herop. Jeg har savnet at bo med dem, og det bliver dejligt endelig at få dem tæt på og blive genforenet med dem. De har været heroppe og besøge mig sammen med min mor og bror, og jeg fik vist dem byen. Vi tog børnene med i zoologisk have, vi tog ud og fik noget lækkert at spise, og vi nød hinanden og byen sammen. Det er en hyggelig by, og jeg føler mig meget tilpas her. 

OB holder landsholdspause frem til den 22. oktober, hvor det igen går løs i Superligaen mod Brøndby. 

Annonce