Annonce
Annonce
Lieders mål sikrer comeback-sejr

Lieders mål sikrer comeback-sejr

28 feb 2021
Annonce

Søndagens kamp mod Randers FC var fuld af tænding og fight, hvor det endte med tre vigtige point, der bragte os et skridt videre i kampen om Mesterskabsspillet.

Annonce

3F Superligaen, 18. runde
Søndag d. 28. februar, kl. 14.00, Nature Energy Park
OB – Randers FC 2-1 (1-1)
0-1 Alhaji Kamara (23.)
1-1 Emmanuel Sabbi (45.)
2-1 Mart Lieder (58.)

Dommer: Jonas Hansen

Gule kort: Ryan Johnson Laursen (77.), Troels Kløve (79.), Oliver Christensen (86.)
OB:
Randers FC: Tosin Kehinde (45.) Kasper Høgh (59.), Marvin Egho (80.)

Kampens forløb:
Søndag tog vi hul på en periode med et tæt kampprogram, som byder på fem kampe på 15 dage. Den første af slagsen var en vigtig kamp mod Randers FC, som er en af de direkte konkurrenter, som vi jagter, for at sikre os en plads i Mesterskabsspillet.

Det var gæsterne fra Randers FC, der kom bedst i gang med kampen, og deres to første muligheder var efter hjørnespark. På det første kom Oliver Christensen stærkt ud mellem venner og fjender, og selvom tæt på 20 spillere var klumpet sammen i målfeltet, så var det vores stærke keeper, der fik fat på bolden. Kort efter kom Randers FC så frem til et nyt hjørnespark, og denne gang blev den sendt over til den fjerneste stolpe. Her steg gæsternes topscorer, Alhaji Kamara, til vejrs, men en stærk redning fra ”OC” gjorde, at det fortsat stod 0-0 på måltavlen.

Herefter fik vi spist os ind i kampen, og efter et lille kvarters tid var det tæt på, at Mart Lieder fik sendt os på sejrskurs efter indlæg fra Oliver Lund, men Erik Marxen fik lige akkurat sendt bolden væk, inden hollænderen bragede den i kassen. Fem minutter efter kom Marxen ikke i vejen, da Mart Lieder sparkede bolden i nettet på en ripost, efter Jebali havde kanoneret den på overliggeren. Desværre havde Lieder inden scoringen ramt bolden med armen, og derfor blev scoringen annulleret.

Randers-scoring og grimt sammenstød
Selvom det var os, der var inde i en god periode, så var det gæsterne fra Randers FC, der først fik nettet til at blafre i kampen. Alexander Juel spillede bolden tilbage til Oliver Christensen, som desværre fik taget en dårlig førsteberøring, og Alhaji Kamara fik presset ham så meget, at han fravristede ham bolden, hvorefter han uden problemer bragte kronjyderne på sejrskurs.

Syv minutter senere måtte Alhaji Kamara lade sig udskifte, da han blev skadet efter en duel med Alexander Juel ude ved sidelinjen. Det gjorde dog ikke, at gæsterne ikke bed fra sig, og kort efter kom de frem til en stor omstillingsmulighed, hvor Greve, Egho og indskiftede Høgh stormede ned mod Tverskov og Juel. De to forsvarsspillere fik dog klogt lukket omstillingen ned, og det endte med, at Greve trykkede af fra distancen, men en afslutning som OC greb uden de store problemer.

Bare få minutter efter var vi tæt på at få udlignet efter et hjørnespark. Det var faktisk vores tredje hjørnespark på få minutter, og efter Randers havde afvist de to første, så voldte det tredje dem større problemer. Ved bagstolpen dalede bolden ned til Sabbi, men han fik ikke rent ram på bolden, og derfor fik han ikke udlignet, men det skulle han få revanche for senere i kampen.

I kampens 36 minutter blev bolden sendt frem mod Issam Jebali, men inden han fik taget bolden til sig, steg Erik Marxen til vejrs. Han ramte ind i Issam Jebali, og efterfølgende fik han ikke taget fra, da han ramte jorden. Et grimt uheld, og efter vores læge havde tilset Erik Marxen, blev han båret fra banen, og herfra skal der lyde et stort ønske om god bedring til Erik Marxen.

Ti tillægsminutter og stribet scoring
Første halvleg havde foruden det grimme uheld med Marxen også budt på et VAR-gennemsyn, en scoring og en udskiftning. Derfor kunne dommertrioen efter 45 minutter stikke et skilt i vejret, som viste, at tillægstiden var minimum syv minutter.

Det var vi fast besluttet på at udnytte, og allerede efter tre af slagsen fik vi bragt balance i regnskabet. Efter et frispark på midten af banen sendte vi bolden ind i feltet. Troels Kløve tog den til sig og fik den sendt videre til Sabbi. Emmanuel Sabbi lavede et par kropsfinter, og til sidst sparkede han sikkert bolden i kassen til 1-1, og dermed fik han personlig revanche for sin afbrænder i første halvleg.

Efter scoringen skulle der igen ses fjernsyn ude i VAR-vognen, men efter et par minutters tjek blev scoringen accepteret, og dermed så det ud til, at holdene ville gå til pause med 1-1 på måltavlen. Det var dog tæt på, at vi igen fik sendt den i nettet efter en flot omstilling. Moses Opondo kom frem til en kæmpe chance, men hans støtteben kom i vejen for afslutningen, og efter ti minutters tillægstid kunne de to mandskaber gå til pause efter 45 både intense, underholdende og dramatiske minutter.

Chancer i begge ender
Første halvleg var underholdende, og allerede i starten af anden halvleg var der flere chancer i kampen. Emmanuel Sabbi kom frem til dem første, da han kom frem til en lovende scoringsmulighed i højre side, men der manglede afslutningen desværre en del præcision, så det endte med et randrusiansk målspark.

Få minutter efter var det så Jeppe Tverskov, som var tæt på at stange os foran 2-1 efter et præcist indlæg fra Oliver Lund, men Tverskov hovedstød fløj direkte ind i Jesper Lauridsen. To gode muligheder til os, men desværre ingen stribet scoring på nogle af dem – og så var det i stedet gæsterne, der bed fra sig i den anden ende.

Først var det Tosin Kehinde, der var tæt på at sparke dem på sejrskurs. En fantastisk flot afslutning fra kantspilleren, men en mindst lige så flot redning fra Oliver Christensen fik sendt bolden til hjørnespark. Herefter fik gæsterne lagt et tungt pres på os, og tættest på kom de efter et hjørnespark, hvor det var Alexander Juel, der med en dobbeltredning holdt bolden ude af nettet, hvorefter Jeppe Tverskov sparkede bolden ud af kommunen.

Herlig hollandsk scoring
Efter to gode Randers FC-chancer var det nu vores tur. Mart Lieder fik gang i målkontoen for OB, efter Jens Jakob Thomsen lagde en fin pasning mod boksen, hvor Jebali fikst hoppede over, så Lieder modtog den på kanten af feltet, drejede rundt og sparkede den hårdt og sikkert i kassen.

Herefter fulgte en periode, hvor Randers FC kom fremad, og vi stod godt imod. Herudover var vi også gode til selv at komme frem, og med den nye trussel i hurtige Mikkel Hyllegaard fik vi også kørt lidt på nogle kontraangreb.

Perioden var også præget af rigtig mange tacklinger, dueller og gule kort. Specielt Emmanuel Sabbi blev der gået hårdt til, og han måtte bide i græsset et par gange.

Vi kæmpede hårdt og bravt. Der var ingen slinger i valsen, og vi kunne samtidig også glæde os over, at hjemvendte Bashkim Kadrii kom på banen igen. Der var ikke meget, vi nåede at se til vores nummer 12, men det var vigtige minutter.

Han kom også ind, da Randers FC for alvor jagtede en udligning, og det var derfor ikke meget, vi var på deres banehalvdel. Vi fightede sejren hjem til sidst, og de tre vigtige point gør, at vi i skrivende stund ligger nummer 7 i tabellen med samme antal point som nummer seks, SønderjyskE, som dog har en kamp i hånden.

 

OB:
Oliver Christensen – Ryan Johnson Laursen, Jeppe Tverskov, Alexander Juel Andersen, Oliver Lund – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Moses Opondo (Aron Thrándarson 69.) – Emmanuel Sabbi (Ayo Simon Okosun 76.), Issam Jebali (Bashkim Kadrii 88.), Mart Lieder (Mikkel Hyllegaard 76.)
Bænken: Hans Christian Bernat, Bashkim Kadrii, Aron Elís Thrándarson, Ayo Simon Okosun, Mikkel Hyllegaard, Christian Vestergaard, Robin Østrøm

Randers FC:
Patrik Carlgren – Björn Kopplin, Simon Graves, Erik Marxen (Simon Piesinger, 43.), Jesper Lauridsen (Bassala Sambou 73.) – Tosin Kehinde, Frederik Lauenborg (Lasse Johnsen 73.), Vito Hammershøj-Mistrati, Mathias Greve – Marvin Egho, Alhaji Kamara (Kasper Høgh 30. (Tobias Klysner 73.))
Bænken: Jonas Dakir, Simon Piesinger, Lasse Berg Johnsen, Tobias Klysner, Bassala Sambou, Nikola Mileusnic, Kasper Høgh

Næste kamp:
Torsdag 4. marts kl. 18.00, SønderjyskE - OB, Sydbank Park, 3F Superligaen

 

Annonce