Ludwig føler sig tryg i OB-forsvaret
Superliga

Ludwig føler sig tryg i OB-forsvaret

13 sep 2018

Alexander Ludwig og OB-defensiven har lukket ned for modstanderen i de seneste kampe, og det ser han gerne fortsætte mod Esbjerg.

OB indkasserede en del scoringer i de første runder af Superligasæsonen, men Michelsens tropper har fundet frem til en god defensiv formel, og Alexander Ludwig har sammen med resten af forsvarskæden ikke lukket mål ind de seneste tre kampe, hvis man tæller Sydbank Pokalen med. 

- Vi er blevet mere trygge i forsvaret, og det er ikke kun forsvarsspillernes fortjeneste. Det er hele holdet, der står mere kompakt i kæderne, og det gør det lettere for os i bagkæden. Vi har fået flere aftaler på plads, og alle kæmper for at redde hinanden på banen. Vi forsvarsspillere har også fået en god indbyrdes forståelse, og det ser man både på træningsbanen og i kampene. Det er en ting, der kan bygges videre på, og det skal vi også have ambitioner om. Vi skal tro på det system, vi har fået automatiseret, og vi skal være villige til at hjælpe hinanden på banen mod Esbjerg, siger Alexander Ludwig og fortsætter. 

- Vi har allesammen en god harmoni, og vi supplerer hinanden rigtig godt. Ramon og jeg er mere klassiske forsvarsspillere, hvor vi har en god afklaring i vores spil. Tverskov er mere boldsikker og god til at føre bolden op i banen. Ramon er en meget afklaret forsvarsspiller, og han har mange stærke ting i sit spil. Han bidrager også med en del verbale ting på banen, der motiverer os andre. Det har været en fornøjelse at spille med ham i de seneste kampe, og det har bestemt været et godt førstehåndsindtryk, jeg og de andre har fået af ham. Han bliver selvfølgelig bedre, når han lærer os bedre at kende, og det samme gør sig gældende for os. 

Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov og Alexander Ludwig har i de seneste runder udgjort den bagerste kæde, men Ludwig ser kun dygtige forsvarsspillere i OB-truppen, der alle sammen vil gå ind og styrke holdet. 

- Lige meget hvem, der spiller i forsvaret, så er det af højt niveau. Alle er gode til at åbne munden, og omvendt er alle gode til at lytte til de andre og modtage beskeder. Når man spiller mere sammen, så bruger man mere de små verbale ytringer til at holde dampen oppe hos de andre. Det er vigtigt at have en god og høj energi på banen. Vi skal gerne kunne se ild i hinandens øjne, når vi står sammen i forsvaret, og vise, at vi har hinandens ryg. Sten står på målet, og Barrett ligger ved siden af mig på backen, hvilket gør mig tryg. For mig er det vigtigste trygheden i forsvaret, det hele handler om at være tryg, sikker og solid. Vi skal gå i krig sammen, og det er vigtigt at have en god kemi med de andre spillere, og det har jeg helt klart fået, forklarer Alexander Ludwig. 

Esbjerg er den næste modstander i Superligaen, og han garanterer en energisk kamp, hvor OB vil fortsætte med at vise gode takter og sikkert forsvarsspil. 

- Jeg tænker, at det bliver en lige kamp. Det er to hold, der har fået tanket energi op efter landsholdspausen. Begge hold er sultne efter at få point, og det bliver en kamp med højt tempo, og den bliver afgjort på de små taktiske facetter. Det bliver også en kamp, hvor vi kommer ind for at vise mere af det gode spil, som vi har vist i de seneste kampe. Vi vil samtidig bygge videre på det gode defensive arbejde, vi har udvist i de seneste runder. Jeg har aldrig selv prøvet at spille mod Esbjerg i Superligaen eller 1. division, men jeg har været på Blue Water Arena før. Det er ikke en udebane, som jeg er bange for. Til gengæld er det en rigtig fodbold-by med et flot stadion og god opbakning fra fansene, og vi glæder os til at komme dertil for at spille, hvor vi gerne skulle få et fornuftigt resultat. 

Kampen sparkes i gang kl. 19:00 på Blue Water Arena, og du kan følge den live på TV3 MAX 

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik