Ludwig nyder det tætte kampprogram
Superliga

Ludwig nyder det tætte kampprogram

24 okt 2018

Efter en lang kamppause inden mandagens kamp i Brøndby har OB taget hul på et tæt kampprogram, og det glæder Alexander Ludwig.

OB fik fjorten dage til at forberede sig på kampen i Brøndby, mens spillerne blot har tre dage til at tanke ny energi, inden rejsen går mod Haderslev, hvor striberne på fredag møder SønderjyskE. De færre forberedelsesdage betyder ikke alverden, hvis man spørger OB’s forsvarsspiller Alexander Ludwig.

- Det betyder, at træningen mellem kampene ikke er så hård, men mere detaljeorienteret og taktisk præget. Vi brugte Superligapausen på at bygge noget mere på fysisk, men det er der ikke plads til her. Nu er de grundsten på plads, og nu skal det taktiske også sidde i skabet. Man får kroppen i gang igen efter en længere pause. Jeg synes ikke, det er hårdt at skulle omstille sig på flere tætte kampe, men i og med, vi har haft fjorten dage til at forberede os på Brøndby, så skal vores kroppe også være rustet til at spille en kamp kort tid efter. Jeg synes selv, det er lækkert med et tæt kampprogram, det er sjovt at spille, så det betyder ikke det store for mig.

Alexander Ludwig forventer, at det bliver en noget anderledes affære på fredag, når OB for anden gang i sæsonen skal møde SønderjyskE. Første møde var på Nature Energi Park i 2. spillerunde, hvor striberne kæmpede sig tilbage efter at have været nede med 0-2, men en scoring fra Mathias Jørgensen og Anders K. Jacobsen i anden halvleg sikrede slutresultatet 2-2.

- I Brøndby er der et andet tryk - i forhold til alt udenom banen. Brøndby spiller anderledes end SønderjyskE. Jeg tror ikke, at kampen bliver ligeså livlig, som kampen i Brøndby - forstået på den måde, at hvert holds udgangspunkt er det samme. Brøndby formåede at skabe og tilføjede et andet liv til kampen. Jeg tror helt bestemt, det bliver en god kamp i SønderjyskE mellem to dygtige hold, og det ser vi frem til. Forhåbentlig får de ingen store chancer i kampen, men jeg tænker ikke, at det bliver et opgør, der kommer til at vælte i store muligheder. Vi skal derfor være skarpe på de chancer, vi får. Jeg tror, at det især handler om at være kyniske på Sydbank Park, siger Alexander Ludwig og fortsætter.

- Sidste gang vi mødte SønderjyskE, havde hvert hold sin egen halvleg. De havde første, og vi havde anden. Vi fik en dårlig start på kampen og gik til pause bagud 0-2. Vi ændrede derefter nogle ting og blev mere spilstyrende og dominerede anden halvleg. Vi pressede hårdt på og fik udlignet til sidst. Vi skal selvfølgelig kigge på de ting, der fungerede i anden halvleg og derved forsøge at skabe flow i spillet, være i bevægelse og kigge på strukturen i forsvaret. Vi skal kigge på anden halvleg og glemme den første, så er vi klar til opgøret på fredag.

I de senere år har striberne ikke haft de bedste oplevelser på Sydbank Park i Haderslev, hvor pointhøsten ikke har båret frugt. Alexander Ludwig tror på tingene og ved, hvad OB skal gøre rigtigt for at få et godt resultat. OB er en del af Superligaens tætte midterfelt, og en sejr kan sende striberne forbi SønderjyskE i tabellen, men Alexander Ludwig vil ikke tage for let på tingene.

- Vi skal være fokuserede og have den rigtige indstilling – hvilket jeg synes, vi har haft i rigtig mange kampe nu. Der er en god ærgerrighed i truppen, alle udfylder deres roller til punkt og prikke, og alle er indforståede med hinandens opgaver på banen. Jeg ser ikke nogen grund til at ændre noget, men der er altid brug for at blive bedre og finpudse det udtryk, vi har lagt for dagen. Vi skal holde fast og blive ved med at minde hinanden om, at vi har en defensiv struktur, som modstanderen har svært ved at åbne. Det handler om at holde “snuden i sporet”, samtidig med at vi både er fokuserede og disciplinerede. Jeg ser ikke selv nogen grund til at pille ved den defensive struktur, selvom vi har lukket mål ind i de seneste to kampe. Vi kan altid finpudse og gøre tingene bedre, men der skal ikke pilles ved den defensive kerne. Vi har bevist, at vi er gode til at forsvare, når modstanderen har bolden, og nu skal vi blive bedre til at forsvare os, når vi selv har spilovertaget og blive mere dynamiske, siger Alexander Ludwig og fortsætter.

- Det handler mere om at fokusere på vores egne kampe og ikke spekulere over modstanderens kampe og resultater, når Superligaens midterfelt er så tæt. En sejr for os på fredag vil selvfølgelig kunne rykke ved tabellen, men det handler mere om at holde tankerne på sin egne kampe og forsøge at vinde dem og ikke tænke på, om modstanderne smider point. Vi skal fortsætte med at bygge på vores stime, og det vil i sidste ende kunne sende os længere op i tabellen. Jeg kan godt mærke på holdet, at vi er inde i en god periode, hvor vi er blevet stærkere som hold. Selvom vi kommer bagud, har vi været dygtige til at kæmpe os tilbage i kampene, og vi har været dygtige til at hente mange point. Det kan godt mærkes på banen, at vi ikke lader os slå ud af noget – og det er et godt tegn for fremtiden. 

Hvis du er forhindret i at tage en fredagstur til Haderslev, så kan du følge kampen live hjemme foran tv-skærmen kl.19:00 på TV3 MAX.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik