Målfarlige backs
Førsteholdet

Målfarlige backs

07 mar 2019

Johnson og Barrett har fået større roller i det offensive spil for striberne, og det er noget, som de begge nyder.

OB har haft succes med at spille 3-5-2 i denne sæson, og det er, blandt andet, på grund af vores to offensive backs, Ryan Johnson Laursen og Jacob Barrett Laursen. De har begge rosende ord til deres back-kollega.

Barrett: Ryan har mange forcer offensivt. Han har en rigtig god højre fod, som han bruger både til at slå gode indlæg og sparke bolden i kassen. Derudover har han en rigtig god fart, der gør, at han både er god offensivt og defensivt. Han kan løbe fra sin modstander, og han kan løbe sin modstander op, hvis han nu skulle blive afdriblet – så har han den force, at han tit og ofte kan komme retur. Det er en meget dygtig og solid højre back, vi har her på holdet.

Johnson: Barrett har nogle tekniske evner, som en back normalt ikke har. På den måde er han nærmest mere wing, når man ser hans evner offensivt. Jeg tror også, at hans år i Italien har lært ham nogle gode defensive principper, som hjælper ham i hver kamp. Det gør, at han både står rigtig godt defensivt, samtidig med at han er en stor force i offensiven. Han bidrager i hver eneste kamp med mange gode offensive aktioner, i form af mange assists og mål – specielt med højre – og så nede bagved, der lukker han bare af. Det gør ham rigtig vigtig for holdet.

Det er specielt deres offensive evner, der bliver taget mere i brug i denne sæson, og i takt med, at deres rolle er blevet mere offensiv, bliver de også bedre og bedre i det offensive spil.

Barrett: Man bliver automatisk lidt bedre offensivt kamp for kamp, når man han en mere offensiv rolle. Det gør vi, fordi vi er lidt mere med, end hvis nu vi spillede med en almindelig firkæde bagi. Det gør også, at der er lidt mere ro på rent defensivt, så vi kan tage lidt flere chancer offensivt. Fordi vi har tre centrale defensive spillere, er der altid en, der kan dække af for en i bagkæden. Det ved man, og det giver selvfølgelig lidt mere ro på, så vi kan tage lidt flere drives frem i banen. Fordi vi tager en større del i det offensive spil, udvikler vi også klart vores offensive evner – det sker helt naturligt. 

For begge Laursens-backs er det deres højest scorende sæson i karrieren. Tilsammen har de inklusiv deres assists været direkte involveret i 11 stribede scoringer, og det er ikke nogen tilfældighed, men et produkt af den frihed de har fået rent offensivt.

Johnson: Barretts og min udgangsposition på banen er lidt højere oppe i år. Vi får lov til at stå højere på banen. Samtidig har vi lov til at løbe dybt ned og modtage bolden, for at drive den op ad banen. Det gør så også, at når vi har bolden, så er der ikke nær så langt op til målet. Det giver os lidt flere muligheder for at slå de afgørende afleveringer, slå et godt indlæg, skyde på mål eller hvad end det nu kan være. Det gør, at vi rent naturligt bliver involveret mere i målene, og at vi kan gå ind og være kampafgørende.

Både Barrett og Johnson trives også i deres nye rolle, som de har fået på holdet i år.

Barrett: Jeg vil helt klart sige, at for både Ryans og mit vedkommende, er det pisse fedt for os backs at få muligheden for at komme mere med op i feltet. Det er fedt at kunne være afgørende i flere situationer, og være med hvor det rigtig bliver målfarligt. Det er typisk også rigtigt svært, hvis der bliver slået en kontra modsat at nå at komme med som back, hvis det er en firkæde, vi stiller op med. Vi har lidt mere frie tøjler til at løbe med i offensiven og komme afsted ude på kanterne. Det der med, at man bliver skubbet et par meter op i banen, det gør bare, at man har lidt mere indflydelse på, hvad der sker offensivt, og det er superfedt som back.

 

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik