Mads Holm ny T+ træner på Akademiet
Akademi

Mads Holm ny T+ træner på Akademiet

11 jan 2019

Ny T+ træner på Akademiet er Mads Holm, der kommer fra en stilling som assistenttræner på vores U19-mandskab.

I efterårssæsonen var Mads Holm en del af trænerteamet på U19-holdet, hvor han var assistenttræner for Kim Engstrøm. Det stoppede han med den 1. januar, hvor han i stedet tiltrådte som T+-træner på Akademiet, hvor han har afløst Max Johansen, der har takket ja til en stilling hos DBU.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er rigtig glad for at have overtaget jobbet som T+-træner i OB. I det job er jeg ansvarlig for årgangene fra U12-U15, mens jeg sideløbende fortsætter med at være ansvarlig for rekrutteringen på de selvsamme årgange.

- Min vigtigste arbejdsopgave som T+-træner er, at jeg i tæt samarbejde med Tonny skal være med til at implementere vores spillestil og vores spillerudviklingsprogram hos de yngste spillere på vores Akademi. Ligesom vi skal sikre, at der er en sammenhæng, mellem de ting vi laver på akademiet hele vejen fra de yngste til de ældste spillere, siger Mads Holm.

For mange kan det måske lyde specielt at der skal implementeres en spillestil hos den yngste årgang, som er U12. Her er den taktiske forståelse naturligvis ikke på samme plan som hos en U19-spiller, ligesom man på U12-niveau tilmed spiller 8-mandsfodbold uden offside.

- Det er vigtigt også at træne i vores spillestil hos U12-spillerne. Taktik og spillestil arbejder vi med på forskellige niveauer i forhold til årgangene. Først og fremmest handler det om, at spillerne skal gøres bevidste om, at der er noget, der hedder spillestil og taktik. Det er det, vi starter med på U12-årgangen, hvor vi ikke nødvendigvis træner det så meget på banen, da det i stedet er de tekniske færdigheder, som vægtes højest. På U13-, U14- og U15-niveau kommer den taktiske del så gradvist til at fylde mere, mens den stigning naturligvis fortsætter på U17- og U19-årgangene. Men kommer de op som U17-spillere uden at vide, hvordan vi ønsker at spille fodbold i OB, så lykkes vi ikke med at udvikle de fodboldspillere, som vi i sidste ende tror på kan tage skridtet op og blive førsteholdsspillere i OB.

Talentchef i OB, Tonny Hermansen, er rigtig glad for, at Mads Holm har takket ja til at skifte assistenttrænerhatten ud med den nye som T+ træner, for han ser ham som den perfekte til jobbet.

- Jeg er vildt glad for, at Mads har takket ja til jobbet til T+ træner på vores Akademi. Vi komplementerer hinanden rigtig godt, og jeg er sikker på, at Mads er den rette til at styre de projekter, vi igangsætter på de yngste årgange.

- Han kender til arbejdet på Akademiet, og han har været med, siden vi for to år siden udarbejdede den første version af vores strategiplan. Derfor giver det rigtig god mening, at det er Mads, der nu er ansat til at varetage den overordnede styring af T+ afdelingen. Han har gode kompetencer indenfor U12-U15-årgangene, og tilmed har Mads stor faglighed i forhold til at kunne arbejde med strategier og få ført dem ud i livet. Så det betyder meget for os på Akademiet, at Mads har takket ja til en stilling, der indeholder rigtig mange ting. Det handler nemlig både om at supervisere trænere, skabe kontakt mellem spillere, trænere og forældre, ligesom han skal være med til at få implementeret spillestilen og få udviklingen af de individuelle kompetencer hos spillerne til at køre så optimalt som muligt, fortæller Tonny Hermansen.

Inden stillingen som T+-træner var Mads Holm som tidligere nævnt U19-assistenttræner, der er den ældste årgang på Akademiet. Han ser det dog ikke som et problem, at han går fra den ældste årgang til nu at skulle have fokus på de yngste akademispillere – snarere tværtimod.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg synes at vi har en vildt godt T+-gruppe, både når det gælder spillere og trænere. Jeg tror på, at vi sammen kan løfte afdelingen til et nyt niveau både sportsligt og strategisk. At jeg kommer fra et af de ældre hold på Akademiet ser jeg absolut ikke som en hæmsko i mit nye arbejde. Det gør, at jeg ved, hvad der forventes af spillerne på de ældste årgange, og har indgående kendskab til hvordan vores spillestil skal se ud på U19-niveau. Det er en vigtig erfaring, som, jeg tror på, gør mig til en endnu bedre T+-træner.

Udover erfaringen fra et ældre hold, har Mads Holm tidligere trænet flere af de yngre årgange i OB. Derudover har han sideløbende med sin trænergerning taget en kandidatuddannelse på universitetet, og den læring tror han i høj grad, han kan benytte i sit nye arbejde.

- Jeg tror på, at min universitetsuddannelse vil hjælpe mig i det nye job. Der har jeg lært om strategi og ledelse, og det er noget, jeg kan bruge i jobbet som T+-træner. Derudover synes jeg selv, jeg har nogle kompetencer indenfor strategi og struktur, der gør, at jeg kan være god til jobbet som T+-træner.

- I de sidste små tre år har vi sat rigtig mange ting i gang, og mit største fokus er, at de ting vi har sat i gang skal implementeres i hverdagen. Vi skal vise, at vi gør alvor af alle de fine ord og initiativer, vi kommer med, for så kan vi løfte T+-afdelingen og resten af Akademiet til det næste niveau, fortæller Mads Holm.

Mads Holm, der tidligere har været træner i vores to samarbejdsklubber Ubberud IF samt TPI, har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2021.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik