- Marginalerne bliver afgørende (1)
Superliga

- Marginalerne bliver afgørende

14 dec 2018

Grytebust forventer en tæt kamp mod AaB, der bliver afgjort på marginalerne, men han har en tro på, at OB løber med alle tre point.

Fredag aften tager OB imod AaB, der inden kampen er placeret på en syvendeplads i Superligaen. Tidligere lå nordjyderne endnu højere i tabellen, og vores norske målmand, Sten Grytebust, mener da også, at AaB’s sæson både har budt på op- og nedture for den.

- Det har været lidt op og ned for AaB i denne sæson indtil videre. De leverede nogle rigtig gode resultater i starten af sæsonen, hvor de var med helt oppe i toppen, men de har måttet kæmpe lidt ekstra for pointene på det seneste som mange andre hold i ligaen. Efter en periode hvor de ikke scorede så mange mål er de kommet i gang, og de har lavet seks mål i deres seneste to kampe. I offensiven har de rigtig mange dygtige spillere, der kender hinanden, men som også er gode i 1v1-situationerne, så det er en god modstander, der kommer på besøg i Odense, siger Sten Grytebust.

Sten Grytebust har i denne sæson præsteret syv clean sheets sammen med resten af OB-forsvaret. Det er flest af alle i Superligaen sammen med et par andre målmænd, og han mener også selv, at forsvaret fungerer glimrende hos striberne – efter en ikke så god start på sæsonen, hvor det første clean sheet først kom i syvende runde.

- Vi har lavet et skift i vores spillestil efter nogle kampe med dårlige resultater. Nu har vi spillet mange kampe sammen, og vi har fået opbygget endnu stærkere relationer, leveret clean sheets og fået gode oplevelser sammen. Det skaber en tryghed, der gør, at vores defensiv står skarpere.

Inden fredagens kamp befinder OB sig på fjerdepladsen, men der er kun tre point ned til en niendeplads efter 19 kampe. Grytebust foretrækker selvfølgelig at indtage en god position i ligaen nu, men det er først efter 26. runde, det for alvor betyder noget.

- Selvfølgelig er det vigtigst, at vi er, hvor vi vil være, når der er spillet 26 kampe. Men hvis vi kan formå at slutter efteråret godt af med en sejr over AaB, så kommer vi til at starte foråret med en god følelse, og så er vores udgangspunkt bedre inden forårssæsonen. Så det er ikke en altafgørende kamp, men den er vigtig i forhold til at skabe et godt udgangspunkt for foråret.

Alle forudsigelserne inden aftenens kamp går på, at det bliver tæt, og det er også den opfattelse, Grytebust har, om end han tror på en succesoplevelse for OB.

- Vi er inde i en okay stime, hvis vi ser bort fra kampen mod FCM. Jeg forventer en tæt kamp, der bliver afgjort på marginalerne, men jeg tror på, at vi tager sejren.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik