Annonce
Annonce
- Markant forbedring på de fysiske parametre
Førsteholdet

- Markant forbedring på de fysiske parametre

13 okt 2021
Annonce

Det er nemt at se, hvordan man klarer sig på det parameter, der hedder points. Det er noget mindre gennemsigtigt, hvordan man præsterer på de fysiske parametre, og derfor har vi taget en snak med Janus Blond om, hvordan vores fysiske præstation har været i de første 11 runder.

Annonce

Landsholdspausen er ved at være ovre, og det betyder, at vi på søndag igen skal i kamp i 3F Superligaen, hvor der er vigtige point på spil. Der skal samles point sammen, så vi kan fastholde vores plads blandt de seks bedste hold i 3F Superligaen, som vi lige nu indtager, når man ser på det parameter, der hedder point.

På de fysiske parametre er det ikke så nemt at se, hvordan vi er placeret, og derfor har vi har taget en snak med førsteholdets fysiske træner, Janus Blond, om, hvordan vi har præsteret på de fysiske parametre i første halvdel af Grundspillet i 3F Superligaen.

- Først og fremmest vil jeg sige, at vi klarer os bedre, end vi gjorde sidste år; også når vi sammenligner os med vores konkurrenter. Den største forbedring er i antallet af sprintede meter og i antallet af sprints pr. kamp. Der er vi lige nu efter første halvdel af grundspillet på en tredjeplads i ligaen på de to parametre, og det er rigtig stærkt.

- Det er en markant forbedring, og der er flere årsager til, at vi har præsteret, som vi har gjort. Det skyldes både den måde, vi spiller på nu, men også de krav vi stiller til spillerne – og de spillere der spiller kampene for os. Så der er mange parametre, der gør sig gældende for, at tallene ser ud, som de gør, men vi kan konkludere, at vi har forbedret os markant, når vi ser på tallene efter 11 runder, og særligt tallene, der fortæller noget om, hvor meget og ofte vi sprinter, glæder mig, siger Janus Blond.

Der er mange statistikker at se på efter 11 runder i 3F Superligaen. En af dem er på sprints (over 25 km/t), og en andet er det, der hedder high speed running (20-25 km/t). På sprint-parameteret havde vi klaret os rigtig stærkt, mens vi på high speed running ikke er lige så højt placeret i ligaen.

- Ser vi high speed running, så er vi på en 10. plads i ligaen, når det kommer til antal løbede meter, og ser man på antallet af gange, vi har været i det interval, så er vi på en 8. plads. Det er klart, at det ikke er høje placeringer, og vi har også en ambition om, at vi skal endnu højere op. Vi har forbedret os lidt, men det er et område, vi lige for tiden vægter rigtig højt, så vi kan få det implementeret endnu mere på træningsbanen – og derigennem trække det med over i kampene.

- Hvis jeg skal vælge mellem antallet af meter med high speed running – eller antallet af gange vi er i det interval; så er det antallet af gange, der er mest interessant. Vi vil hellere have, at der er mange spillere, der bevæger sig hurtigt på samme tid, end at der er få spillere, der gør det i lang tid. Det er mere optimalt for os i forhold til den måde, vi spiller på, og det vil gøre det vanskeligere at dække os op, ligesom det vil gøre betingelserne bedre for os, når vi presser, hvis mange spillere løber i højt tempo. Vi bevæger os i den rigtige retning, og det er glædeligt, men som fysisk træner vil man altid optimere, og jeg bliver nok aldrig 100 % tilfreds med tallene; jeg vil altid stile højere; og det er jeg overbevist om, at man skal, hvis man skal opnå succes på den lange bane; for der er altid plads til forbedringer, siger Janus Blond.

Skadesfrekvensen har siden sommeren været lavere siden sommerferien, end den var i sidste sæson, og Janus Blond har også en klar idé om, hvorfor det er tilfældet.

- Den største ændring på denne sæson og de forrige er, at vi træner på en anden måde. Vi træner nu meget mere i samme stil, som vi spiller kamp. Det har meget med den indgangsvinkel, som Andreas har at gøre, og her minder træningsøvelserne i det daglige mere om de momenter, vi har i kampene i weekenden. Det vil sige, at når vi træner, så ligner det på mange parametre, det samme, der sker i kamp. Det gør, at den relative belastning i kampene bliver mindre, end den var i sidste sæson.

- Helt specifikt kan jeg sige, at når vi træner, er sprint en større del af træningen end tidligere, og de fysiske krav vi har til spillerne i kamp, dem har vi også til træning. Eksempelvis skal de fire forreste spillere arbejde rigtig hårdt, når vi spiller kamp; så det kræver vi også, at de gør, når vi træner. Det gør, at deres belastning er steget, når vi ser på en uges træning; men det gør samtidig også, at den relative belastning på en kampdag ikke er så markant anderledes, end den er efter en hård træning i midtugen, siger Janus Blond.

Næste gang Striberne skal sprinte på banen er fredag formiddag, når den står på træning. Det er forberedelserne til søndagens kamp, der er på hjemmebane mod Randers FC klokken 14.00, og har du endnu ikke købt billet til den kamp, så kan du gøre det her.

Annonce