Annonce
Annonce
Mesterlære og sammenhold var på tapetet i Vildbjerg
Akademi

Mesterlære og sammenhold var på tapetet i Vildbjerg

08 aug 2022
Annonce

Efter to års Corona-pause tog Akademiet igen på den traditionsrige træningslejr i Vildbjerg, hvor spillere og stab fra U12 til U17 fik forberedt sig på den kommende sæson.

Annonce

Akademiet tog i onsdags turen til Vildbjerg for at genoptage den traditionsrige træningslejr, og her satte spillere og trænere fokus på træning og socialt samvær.

- Vi har været rigtig glade for at være der, fordi det er et rigtig godt sted med fremragende faciliteter. Der er både masser af muligheder for at lavet noget socialt og gode rammer for træningen, siger Mads Holm, som er Talentchef på Akademiet.

Blandt de 105 deltagere var 17 af dem ledere og trænere, og sammen blev der sat fokus på at blive klar til den kommende sæson ved at styrke sammenholdet – både på de enkelte hold og på tværs af årgangene.

- Jeg synes, det sociale har været godt, og det er det på den her slags ture. Normalt vil de forskellige hold tage på udlandsture hver for sig, men her er vi mange hold afsted sammen. Det giver ikke kun meget for spillerne på tværs af årgangene, men også imellem trænerne. Nu var der rigtig mange trænere med, som ikke har været med før, så det her med at man for eksempel sidder og snakker fodbold om aftenen, og at Ulrik laver quiz for trænerne, det giver også meget for gruppen, fortæller Mads Holm.

- Det er jo den tur, hvor alle ungdomsholdene lærer hinanden at kende og bliver rystet ordentlig sammen. Selvom der er mange fodboldmæssige ting, som vi skal lære i løbet af året, så er det virkelig svært at lykkes med, når man ikke har det fundament af sammenhold, som man får på sådan en tur, fortsætter Ulrik Bredegaard, som er Ungdomsudviklingstræner i OB.

De helt unge er i mesterlære
Det store fokus på sammenhold og læring på tværs af årgangene er vigtigt for den udvikling, spillerne skal gennemgå i løbet af deres tid på Akademiet, og derfor har turen også fokus på, at de ældste spillere skal lære fra sig:

- Noget af det vi arbejder rigtig meget med i vores mentale setup her i klubben, er ’rollemodeller’ og ’mesterlære’ i den forstand, at man også gennemgår en transition opad i træningen. Det gælder både fra akademi til Superliga, men også på tværs af akademiårgangene, siger Ulrik Bredegaard.

Mesterlæremodellen er ikke kun gældende fodboldmæssigt, men også helt almindelig ageren i et professionelt miljø.

- Meget af det starter på sådan en tur her, og meget af det, vi får med, er, at oplevelsen sker på en professionel måde, hvor de unge spillere får mulighed for at lære fra de ældre spillere om, hvad det vil sige at være professionel fodboldspiller, siger Ulrik, inden Mads supplerer:

- Når vi for eksempel spiser morgenmad, har vi et princip om, at man altid spiser det mest sunde først, så man kan få lagt en ordentlig bund, og når de unge kan se de ældre gøre det, så tager de ved lærer af det.

Klar til sæsonstart
Turen har selvfølgelig også haft til formål at forberede spillerne fysisk til den kommende sæson, og på denne tur har det været muligt gøre det uden at øge intensiteten, fordi træningerne sker i en højere frekvens. Samtidig har de også testet formen i kampsituationer:

-  Vi har spillet mod Silkeborg IF og AaB med U12, U14, U15 og U17, hvor der bliver fordelt noget mere spilletid, så alle kan få nogle minutter i benene, siger Mads.

Turen har også givet mulighed for at arbejde med spillerne på et individuelt plan, da hver spiller har haft en individuel udviklingssamtale med trænerne.

Efter en vellykket træningslejr satte Akademiet lørdag kursen hjem til Ådalen, og de er nu helt klar til sæsonstart i weekenden.

 

 

Annonce