Annonce
Annonce
Nu bliver der kastet mere lys over Ådalen
Akademi, Nyt fra OB

Nu bliver der kastet mere lys over Ådalen

05 maj 2023
Annonce

For at kunne fastholde vores flotte placering i DBU’s licenssystem, skifter vi nu vores lysanlæg i Ådalen, så vi kan fortsætte med at levere gode træningsrammer samtidig med, at vi bliver mere bæredygtige.

Annonce

DBU vurderer hvert år alle klubber, som søger talentlicens i Danmark, og i flere år i træk har vi været blandt landets højest rangerede klubber. Hver dag arbejder vi for at blive endnu bedre og levere bedre rammer for børne- og ungdomstræningen. I den forbindelse har vi valgt at udskifte lyset på banerne i Ådalen, så betingelserne for at træne fodbold udenfor de lyse dagtimer bliver bedre:

- Børn og unge samles hver dag midt i Odense for at dyrke motion og forbedre den mentale sundhed og trivsel gennem fodbolden, og i de fleste tilfælde foregår træningen i de timer, hvor solen ikke er på sit højeste. Derfor har vi nu fået installeret nyt lys i Ådalen, så det er nemmere at træne fodbold om aftenen, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i klubben, inden han fortsætter:

- Samtidig styrker det også vores rangering i DBU’s licenssystem, så vi fortsat kan være med til at levere nogle af de bedste fodboldtalenter i Danmark.

Nyt, bæredygtigt lys

Denne udskiftning vil dog ikke blot gavne klubben og de mange fodboldspilleres mulighed for fodboldtræning, men den vil også forbedre vores miljøpåvirkning, da det kræver færre LED-lys at opnå samme antal LUX på banen, som de hidtidige halogenpærer har leveret.

Samtidig har LED-lysene en længere levetid og kræver fire til fem gange mindre strøm end de hidtidige halogenlamper.

- Det er samtidigt fedt, at denne udskiftning også vil mindske vores miljømæssige påvirkning af samfundet omkring os, da energiforbruget vil være op til 75% mindre ved at skifte til LED-pærer, og vi vil derfor også udlede mindre CO2, siger Tonny Hermansen.

Annonce