23.04.2019 21:38

Det sluttede, som det startede, da vi tirsdag aften spillede 0-0 på udebane mod Esbjerg fB.

Superliga
Tirsdag 23. april, kl. 19:00, Blue Water Arena
Esbjerg fB – OB 0-0 (0-0)

Tilskuertal: 5.601

Tirsdag aften spillede striberne den femte kamp i mesterskabsspillet, da de på udebane mødte Esbjerg fB, som er nummer tre i Superligaen. OB er selv placeret på en fjerdeplads blot et enkelt point efter vestjyderne, så det var en kamp med meget på spil.

Sådanne kampe kan nemt endte i en regulær stillingskrig, men tirsdag aften skulle vi kun vente to minutter på at få den første store chance, da Joni Kauko fra tæt hold sparkede bolden over Grytebusts mål.

Et lille kvarter senere var det OB, der var tæt på at komme på måltavlen. På kanten af feltet blev en OB’er nedlagt af Austin, og EfB-forsvareren slap med en advarsel i situationen, men samtidig var der en stor scoringsmulighed for OB. Det var Jeppe Tverskov, der tog sig af den, men hans følte afslutning sneg sig forbi stolpen.

Derefter var det småt med chancer i kampen. Der blev givet og taget i duellerne, og dommer Mikkel Redder lod spillerne gå til den rent fysisk. Det gjorde, at der var rigtig mange dueller, og i forhold til den intensitet manglede kampen absolut ingenting, men første halvleg endte uden scoringer.

Efter pausen fortsatte det med at være en tæt affære, og det var småt med chancer i kampen. Den første store mulighed tilfaldt Casper Nielsen, efter han blev spillet fri i højresiden af Anders K. Jacobsen, men afslutningen fra Nielsen sad for tæt på Højbjerg, som kunne parere skuddet.

Fem minutter efter var OB igen tæt på at komme foran. Ryan Johnson Laursen smed bolden over i det bageste område af feltet, og her faldt den ned til Bashkim Kadrii, der flugtede bolden mod kassen. Desværre nåede Jeppe Højbjerg lige nøjagtigt at skubbe bolden over på stolpen.

Det lignede efterhånden en nulløsning, men med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid troede hjemmeholdets fans, at de ville komme foran. Oti smed et indlæg ind for fødderne af William Møller, og selvom der var frit mål for Esbjerg-angriberen kunne OB-spillerne ånde lettet ud, da han på mærkværdig vis formåede at sparke bolden forbi.

I 90. minut var det OB, der fik en sidste chance for at tage alle tre point med hjem fra vestkysten, da Jens Jakob Thomasen trykkede af. Afslutningen manglede dog lige det sidste, og Jeppe Højbjerg reddede den sidste chance i kampen, og så endte det, præcis som det startede; 0-0.

Sten Grytebust – Oliver Lund, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig – Ryan Johnson Laursen, Mathias Greve (62. min. Jens Jakob Thomasen), Janus Drachmann, Casper Nielsen, Troels Kløve – Bashkim Kadrii, Anders K. Jacobsen (77. min. Rasmus Festersen)
Oliver Christensen, Rasmus Festersen, Jens Jakob Thomasen, Yao, Mads Frøkjær-Jensen, Gustav Grubbe, Daniel Obbekjær

Esbjerg fB’s holdopstilling:
Jeppe Højbjerg – Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen – Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili, Joni Kauko – Carlo Holse (78. min. William Møller), Adrian Petre (66. min. Emmanuel Oti Essigba), Adnane Tighadouini (78. min. Mathias Kristensen)
Bænken: Lasse Mikkelsen, Emmanuel Oti Essigba, William Møller, Mark Brink, Jeppe Brinch, Mathias Kristensen, Patrick Tjørnelund

Advarsler:
Esbjerg fB:
16. min. Rodolph Austin, 35. min. Lasha Parunashvili, 83. min. Emmanuel Oti Essigba

Søndag 28. april, kl. 18:00, FCK – OB, Telia Parken