Annonce
Annonce
Nye U13- og U14-cheftrænere er fundet internt
Akademi

Nye U13- og U14-cheftrænere er fundet internt

27 feb 2023
Annonce

Det bliver Mikkel Lassen og Magnus Mikkelsen, som fremover skal tegne linjen for henholdsvis U13 og U14.

Annonce

Ovenpå Markus Uglebjergs afgang til FC Helsingør var der pludselig en ledig U14-cheftrænerplads i klubben. Derfor har Akademiet på det seneste været på jagt efter en ny afløser, som nu har ført til en mindre rokade på Akademiets yngre årgange, da afløseren er fundet internt.  

Den nye U14-cheftræner bliver nemlig Magnus Mikkelsen, der indtil nu har været cheftræner for U13, og det hul, han efterlader, udfyldes af U14-assistenttræner, Mikkel Lassen. 

- Det var meget nærliggende, at vi startede med at kigge indad, da det lidt er den strategi, vi arbejder ud fra. Så det var nærliggende, at Magnus skulle tage næste step og rykke op til U14. Han er lige blevet færdig med sin A-uddannelse, så det er en helt naturlig udvikling. Og så er det jo godt, at han kender drengene fra sidste år, siger akademichef, Tonny Hermansen, og fortsætter:  

- Mikkel er en sindssyg spændende personlighed og fylder meget socialt. Vi tror, at hans type passer helt perfekt til den årgang. Selvom han nu skal til at være her fuldtid, har han jo erfaring som cheftræner for U12. Det giver god mening, at han kan tage næste step, og så brænder han jo helt vildt for segmentet. 

Det bliver altså to erfarne herrer, der fremover skal tegne retningen for nogle af Akademiets yngste årgange, hvor begge træners interne erfaring kan komme i spil.  

Magnus Mikkelsen ser frem til at prøve kræfter med en ældre årgang 
I forbindelse med oprykningen til U14 forlænger Magnus Mikkelsen også sin kontrakt, som løb til 2024, så den nu løber frem til 2026.  

- Det er dejligt at få muligheden, da det er en tillidserklæring fra klubben, der giver mig et klap på skulderen og viser, at de tror på mig. OB er et sted jeg er meget glad for at være, så derfor er jeg begejstret over at få forlænget kontrakten og tilmed få muligheden som cheftræner for U14-holdet. Det er en årgang personligheds- og temperamentsmæssigt, der passer rigtig godt til den måde, jeg træner og arbejder på, siger Magnus Mikkelsen. 

Magnus har været en del af trænerstaben i Ådalen siden 2020, hvor startede som assistenttræner for U12, dernæst U13 assistent, indtil han i 2021 blev cheftræner på U12 og efter en halvsæson cheftræner på U13.

Mikkel Lassen starter på fuldtid 

Mikkel Lassen har indtil videre været deltidsansat på Akademiet, hvor han i første omgang var U12-cheftræner indtil han rykkede op som U14-assistenttræner. Nu bliver han en del af den faste bemanding på Akademiet:  

- Det er en fantastisk muligt at kunne arbejde med akademisterne på fuldtid, så jeg også får mulighed for at fordybe mig endnu mere i det omkringliggende arbejde rundt om drengene og træningen. U13 er enormt spændende, da der sker meget i deres liv og især på U13, hvor det er det første år, de skal spille 11-mandsfodbold. Der er en overgang, hvor det førhen har koncentreret sig meget om det tekniske, og nu skal det også til at handle om at udfylde en rolle på et hold, siger Mikkel Lassen.

Mikkel har, inden han kom til OB, også været træner på Brøndby IF’s Akademi. Begge trænere overtager deres nye roller i denne uge.   

 

Annonce