Nyt superligahus på vej i Ådalen

Nyt superligahus på vej i Ådalen

22 mar 2019

Efter en god dialog med Odense Kommune er tilladelserne og tegningerne nu så langt i processen, at et nyt superligahus snart kan sendes i udbud. Det betyder, at OB i 2020 vil have topmoderne faciliteter i Ådalen.

Den 1. september 1968 flyttede OB fra Munke Mose og ind i Ådalen, og selvom der siden er bygget om og bygget til, har der ikke været så store ændringer, som der nu venter i det kommende år. Her etableres et topmoderne superligahus ved siden af den nuværende indendørshal, hvor superligatruppen og -staben fremadrettet vil have til huse.

Den nye bygning fordeler sine 817 m2 på to etager, hvori der findes alt, hvad et topprofessionelt mandskab behøver: trænerkontorer, omklædningsfaciliteter, taktikrum, fitness-lokale samt kontorer til en række administrative medarbejdere, der tidligere har haft til huse ved Odense Congress Center.

- Det nye superligahus har længe været en strategisk prioritet, og jeg tror, at jeg har arbejdet med opførelsen igennem de seneste fire år. Selve placeringen af superligahuset har været et af de store spørgsmål, men efter afklaringen med kommunen om etablering af nye kunstbaner i Ådalen og græsbaner på Falen har der ikke været tvivl om, hvor vi skal være. Det er derfor dejligt, at vi nu endelig kan præsentere planerne for det kommende hjem for Odenses superligatrup. Vi er nødt til at investere i fremtiden, og derfor har det også være nødvendigt at investere i nye faciliteter, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

Det nye klubhus rummer moderne faciliteter, der styrker spillertruppens muligheder for restitutionstræning, fysisk træning og afslapning mellem træningspassene. Huset er udformet og placeret, så al aktivitet henvender sig mod træningsbanerne i Ådalen.

- Med gode faciliteter og omgivelser i dagligdagen forbedres spillernes mulighed for at præstere kamp efter kamp. Det bliver et fantastisk anlæg placeret som en perle centralt i byen. Her fastholder vi klubkulturen med amatørafdelingen, hvor hjertet virkelig banker for klubben. Herfra skal der lyde en stor ros til OB’s amatørafdeling, da projektet kun er lykkedes grundet et godt samarbejde med dem, siger Jesper Hansen.

Udover det kommende superligahus er der i løbet af de seneste år blevet etableret tre nye kunstgræsbaner i Ådalen, og i OB’s amatørafdeling har der også længe været set frem til opgraderingen af faciliteterne i Ådalen.

- Det er dejligt, at vi højner standarden af hele anlægget, og at vi kan få opgraderet faciliteterne ved hjælp af den professionelle afdeling. Når der er gode faciliteter for superligatruppen, smitter det også af på de øvrige afdelinger. Det er vigtigt for klubben, at vi er en enhedsklub, hvor de unge spillere kan møde superligaspillerne, når både amatørafdelingen og den professionelle afdeling er samlet et sted, siger formanden for OB’s amatørafdeling Claus W. Eder.

Fra sommeren 2020 vil OB desuden råde over yderligere to baner ved Røde Stjerne, så klubben i alt har fem baner til rådighed ved Falen.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik