Annonce
Annonce
OB dyrker talentet udenfor banen
Business

OB dyrker talentet udenfor banen

23 okt 2020
Annonce

Odense Boldklub har længe haft en stærk tradition for at dyrke byens talenter. Det gælder på fodboldbanen, men det gælder også udenfor banen, hvor klubben år efter år har praktikanter i administrationen.

Annonce

I dette efterår har Jonas Elvig Nielsen og Nicolai Just været i praktik i henholdsvis kommunikationsafdelingen og salgsafdelingen, hvor de har kunnet bidrage med deres spritnye kompetencer direkte fra studiet.

- Jeg har blandt andet arbejdet med netværksgrupperne under NETOB, Unit IT League og fodboldkampene. Det passer godt med min uddannelse, og det er det, jeg gerne vil lære om branchen. Det har været spændende at arbejde med sponsorer og relationer, som vi også lærer på studiet og i faget Sport Economics, siger Nicolai Just, der læser en professionsbachelor i Sport Management på UCL.

Praktikopholdet er den afsluttende del af Nicolais uddannelse, inden han skal til at skrive sin bachelor, der skal beskrive, hvordan akademiet arbejder med sponsorer, og hvad virksomheder kan bruge sponsorater af akademiet til.

- Jeg har lært meget i forhold til afvikling af events, og hvordan det skaber værdi for sponsorerne. Det kan forhåbentligt hjælpe mig til at stå stærkere, når jeg skal til at søge arbejde. Det har også været spændende at være med på forskellige salgsmøder, hvor de enkelte sælgere griber opgaverne meget forskelligt an, siger Nicolai Just.

Klubbens anden praktikant er Jonas Elvig Nielsen, der er i gang med at læse en kandidat i journalistik på SDU.

- Under mit praktikophold har jeg arbejdet med idegenerering af artikler, samt interviews og fotos til træning. Jeg vil dog gerne fremhæve mine portrætartikler – senest med Troels Kløve - som har været nogle større opgaver. Det udvikler mine evner til at interviewe, når jeg skal finde på spørgsmålene undervejs, afhængigt af hvordan samtalen udvikler sig, siger Jonas Elvig Nielsen og tilføjer:

- Det er meget relevant i forhold til mit studie. Alt, hvad jeg er blevet introduceret for på studiet, kan jeg nu prøve af. Jeg har lært teorierne, og det tester jeg nu af i praksis. Det har givet et stort indblik i, hvordan man håndterer strategiske projekter, og hvad overvejelserne er bag de enkelte udtalelser. Jeg føler, det er en perfekt symbiose, da jeg elsker at skrive, og jeg er stor fan af OB. Det er ”the best of both worlds” for at citere Hannah Montana. Det gør samtidigt, at jeg kan vise en masse færdige projekter for en fremtidig arbejdsgiver, siger Jonas Elvig Nielsen.

At klubben satser på talenter, er også noget, man som praktikant kan mærke.

- Der er hele tiden praktikanter, og der er et decideret praktikprogram. Klubben er god til at dyrke lysten i arbejdet, og man får lyst til at fortsætte og blive i branchen. Det er med til at udvikle mig i mine kompetencer, når man er i en professionel organisation, som ved, hvordan ting skal gøres. Det har været lærerigt, og det kan jeg tage med videre. Vi har også kunnet mærke, at tidligere praktikanter stadig bruges, og flere er ansat i organisationen, siger Nicolai.

Hvis du også drømmer om at komme i praktik i OB, er du velkommen til at sende en mail til clubob@ob.dk med din ansøgning og CV.

Annonce