Annonce
Annonce
OB er helt i toppen, når det kommer til højintensive løb
Nyt fra OB

OB er helt i toppen, når det kommer til højintensive løb

01 jun 2023
Annonce

Mens de stribede fans i denne sæson har spænet mod Nature Energy Park, har vores spillere spurtet mere og mere i 3F Superligaen, og vores cheftræner, Andreas Alm, elsker denne synergi mellem spillerne og supporterne.

Annonce

Efter 32 spillerunder er OB lige nu det tredjebedste hold i hele 3F Superligaen, når det kommer til antallet af højintensive løb, og det er en rigtig god udvikling, da vi sidste sæson blev vi nummer syv på samme rangliste, mens vi i sæsonen 2020/2021 klarede os dårligst i ligaen.

- Før min tid i OB fastslog klubben, at holdet ville forbedre fysikken og især de højintensive aktioner. Alle ved, at sprint er en vigtig nøgle i moderne fodbold - de bedste hold i verden har ekstreme tal - og i OB ønskede vi at nærme os dem. Vi følger den fysiske strategi meget nøje, så det er godt at få bekræftet, at spillestilen genererer eksplosivitet i spillet, siger Andreas Alm.

De officielle tal, der er tale om, er sprint og såkaldt high-speed-running (HSR). Sprint er hastigheder over 25 km/t og HSR er spilleres løb over 20 km/t.

- Sidste år faldt vores intensitet efter Grundspillet - i Kvalifikationsspillet - men i år formåede vi at fastholde intensiteten på en anden måde. Vi er mere lige, og flere spillere er på et højere fysisk niveau. At vi efter vores fysisk svære start på sæsonen med mange skader i de første fem runder pludselig er i top3 i intensitet i ligaen er rigtig dejligt, siger Andreas Alm og fortsætter:

- Hvis vi også ser på intensitet per effektivt spilleminut, altså når bolden er i spil, ligger vi faktisk nummer to i ligaen. Vores fans burde virkelig føle sig som en del af de statistikker, da støtten giver os sindssygt meget energi.

OB har desuden præsteret to af de seks mest højintensive kampe ud af alle 186 kampe i årets 3F Superliga, der er blevet spillet indtil videre. Mod FC Nordsjælland i runde 19 efter vinterpausen og senere mod Silkeborg IF i runde 28 i Kvalifikationsspillet.

- Der er helt klart en fysisk sammenhæng mellem publikum og holdet - og jeg elsker det. Stemningen hjemme på Nature Energy Park har været elektrisk i løbet af sæsonen, og at træde derud som hold får lysten og evnerne til at eksplodere. Det samme gælder den opbakning, vi har haft udefra. Uanset om holdet havde det svært eller godt i kampen og sæsonen, har vi altid haft fansene i ryggen, siger Andreas Alm og fortsætter:

- Vi ved allerede nu, at vi får en enorm opbakning i Herning på lørdag, og med forhåbentlig to kampe tilbage af sæsonen er vi klar til at give alt, hvad vi har af hoved, hjerte og ben.

På lørdag kl. 14.00 venter den næste kamp i 3F Superligaen, når vi møder FC Midtjylland på MCH Arena i en afgørende kamp om at nå syvendepladsen.

1 / 1
Annonce