Annonce
Annonce
OB Esport får FIFA på skoleskemaet hos FYNs HF
OB Esport

OB Esport får FIFA på skoleskemaet hos FYNs HF

17 feb 2021
Annonce

Gennem et godt samarbejde mellem OB, Odense Esport og FYNs HF bliver det nu muligt at tage en ungdomsuddannelse, mens man udvikler sig som FIFA-spiller i Odense.

Annonce

At være en god esportsudøver kræver mange talenter som overblik, planlægning, samarbejde og kommunikation. Det er også kompetencer, som kommer i spil, når man tager en HF-uddannelse, og derfor har OB og Odense Esport nu indgået et samarbejde med FYNs HF, som gør, at FIFA kommer med i deres pakke af HF eSport-tilbud.

- FIFA og samarbejdet med OB Esport har nogle kvaliteter og overlap med sportens verden, som, vi synes, er rigtigt spændende at få ind i uddannelsen. Det betyder, at vi kan arbejde med de unge gamere både i forhold til deres spilforståelse i FIFA, men også lære dem noget om, hvad det er for en verden, som omkredser professionel sport i dag. Selvom de ikke bliver professionelle gamere, er der mange spændende karrieremuligheder inden for den professionelle sports- og esportsverden, som vi glæder os til at præsentere for de unge studerende, siger Mads Knigge, der er eSports-koordinator hos FYNs HF.

Samarbejdet består af flere elementer, som vil gavne den studerendes kompetencer indenfor esport. Professionelle trænere vil tilrettelægge træningen sideløbende med den almindelige undervisning på HF og bootcamps i samarbejde med OB Esport. Derudover vil de få en træneruddannelse med licens fra DGI, der giver den studerende mulighed for at blive esportstræner i klubber eller foreninger.

- For os er det vigtigt, at alle unge drenge og piger har mulighed for at tage en ungdomsuddannelse, som interesserer dem. Med esporten når vi en helt ny målgruppe af unge mennesker, som ellers ikke havde fundet vej til at tage en ungdomsuddannelse. Odense er en rigtig stærk uddannelsesby, og jeg er meget begejstret over, at vi sammen med OB og Odense Esport kan gøre byens samlede tilbud til de unge endnu stærkere, siger Mads Knigge og tilføjer:

- Vi er derfor rigtig glade for, at vi med det her samarbejde nu også kan tilbyde de unge gamere en ungdomsuddannelse, der med tilføjelsen af FIFA kan gøre skolegangen mere interessant for dem. At det så ovenikøbet er i vores fede gamer-miljø på HF eSport, hvor der allerede nu er en række CS:GO- og LOL-talenter gør bare, at denne tilføjelse giver endnu mere mening for os.

For at blive optaget på HF eSport skal du have en afgangseksamen (9. - eller 10. klasse). Du vil også komme til en optagelsessamtale, hvor dine studiekompetencer og din motivation for uddannelsen bliver vurderet i samarbejde med underviserne.

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk senest den 1. marts 2021.

Annonce