OB henter offensiv midtbanespiller
Nyt fra OB

OB henter offensiv midtbanespiller

23 dec 2019

Vi har skrevet kontrakt med Aron Elís Thrándarson, som kommer fra norske Aalesund.

OB har hentet den 25-årige islandske midtbanespiller Aron Elís Thrándarson, som har skrevet en kontrakt på tre og et halvt år med klubben. Han skifter med omgående virkning og starter op med resten af truppen i januar måned.

Han var fast mand hos Aalesund, som vandt OBOS-Ligaen i denne sæson og nu rykker op i den bedste norske række. Han bidrog med seks mål og syv assists i sine 27 kampe i sæsonen.

- Aron er en lidt anden type midtbanespiller, end dem vi har i truppen. Han er høj og fysisk stærk, er god i luften, og han har vist sig et være ret målfarlig. Han var en væsentlig del af det hold, som vandt OBOS-ligaen i Norge, og han er med på det islandske landshold, som sluttede godt af i kvalifikationen til EM 2020. Det er en spiller, som vi har holdt øje med et stykke tid, og vi glæder os over, at det er lykkedes at få ham til klubben. Det er kun med til at skærpe mandskabet yderligere, at der kommer nyt blod til, og det giver os flere strenge at spille på i en i forvejen god og harmonisk trup, siger sportsdirektør Jesper Hansen om Aron Elís Thrándarson.

Selv siger vores nye islandske spiller:

- Jeg glæder mig virkelig til at starte i OB. Da jeg hørte, at de var interesserede i mig, blev jeg straks opmærksom, for OB er en stor klub. Den danske Superliga er den stærkeste i Skandinavien efter min mening, så det er en kæmpe udfordring, jeg står overfor.

- Der er god konkurrence om pladserne, for der er mange stærke spillere i truppen. Så jeg skal fighte for at få spilletid, men det glæder jeg mig bare til. Den norske liga sluttede i november, så jeg er sulten efter at komme i gang i min nye klub.

- Jeg kan spille både på midten og på kanten, så jeg er klar på at gøre en indsats der, hvor træner Jakob Michelsen mener, at jeg kan hjælpe holdet. Det bliver fedt at møde de mange fans i OB, og jeg vil kæmpe for, at vi sammen kan nå vores mål om at komme i top seks i foråret.

Aron Elís Thrándarson har spillet fire kampe for det islandske landshold og var med i truppen under kvalifikationen til EM 2020. Island møder Rumænien i en EM playoff-semifinale på Laugardalsvöllur i Reykjavik d. 26. marts. Inden da er landsholdet samlet i USA til to træningskampe, hvor vores nye islænding deltager kort efter træningsstart i Ådalen.

Udover de foreløbigt fire A-landskampe har han spillet 31 ungdomslandskampe.

Han startede karrieren i Vikingur i Island, inden han skiftede til norske Aalesund d. 1. januar 2015.

Han får trøje nummer 19 i OB.