DSC00338

12.04.2021 09:34

Der mangler bloddonorer på Fyn, og derfor har vi indgået et samarbejde med Bloddonorerne i Odense, der skal hjælpe med at skaffe nye donorer gennem synlighed og opmærksomhed for den gode sag.

De danske hospitaler er hver dag dybt afhængige af donorblod for at kunne behandle forulykkede og syge patienter. Som bloddonor er man med til at sikre den nødvendige blodforsyning, og man gør en kæmpe forskel for mange mennesker. Desværre mangler der bloddonorer i Danmark, og derfor starter bloddonorerne i Odense nu et samarbejde med OB.

- Vi har altid antennerne ude, og da vi havde en i bestyrelsen, som kendte lidt til Odense Sport & Event, så så vi et stort potentiale i at komme ud til mange fynboer gennem OB. Via samarbejdet vil vi ud og tale med fynboerne og fortælle, hvad det vil sige at være donor, og hvilke fordele donorerne har. Vi vil også gerne ud til virksomheder og tale med deres medarbejdere, og her tror jeg, at samarbejdet kan hjælpe, da OB har kontakt til næsten alle virksomheder på Fyn, siger Elizabeth Hanmann fra Bloddonorerne i Odense.

Da der desværre mangler donorer i Danmark, skal samarbejdet desuden hjælpe til at skabe mere synlighed for Bloddonorerne i Odense.

- Vi skal opskalere tapningen, da vi ikke er selvforsynende i Danmark, og vi håber, at samarbejdet kan hjælpe med at få antallet af donorer til at stige. Vi henvender os til folk mellem 17 og 60 år, og som ellers er sunde og raske, og det går godt i spænd med dem, der kommer på stadion. Derfor giver samarbejdet mellem OB og bloddonorerne god mening, siger Elizabeth.

Odense Boldklub har længe arbejdet for at favne hele Odense og dermed tage et socialt ansvar for byen, og derfor er det også naturligt at spille en aktiv rolle i det lokalsamfund, som vi er en del af.

- Som fodboldklub lever vi af og med samfundet omkring os, og derfor finder vi det helt naturligt at give noget den anden vej. Vi er derfor stolte over, at vi gennem samarbejder som disse kan være med til at gøre en forskel, når flere fynboer forhåbentligt vil melde sig som donorer i fremtiden, siger kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen.

Du kan møde bloddonorerne på Nature Energy Park

Gennem samarbejdet kan fynboerne til en række kampe møde bloddonorerne på Nature Energy Park, hvor deres varevogn – også kaldet blodbussen – vil være til stede, som man også tidligere har oplevet det til festivaler, skoler og lignende.

- Her fortæller vi om at være donor, og vi kan med det samme oprette folk i vores database. Før kunne vi vente lang tid, før folk blev oprettet, men med vores lille bus går det hurtigt. Når folk først får prøvet at være donor, så bliver de ved. De eksisterende donorer kan ikke blive tappet mere, end de kan, for kunne de det, så ville de gøre det, siger Elizabeth Hanmann.

Der er mange fordele ved at være bloddonor, og samarbejdet vil også give fordele for eksisterende donorer.

- For hver portion blod, man giver, kan man være med til at redde tre menneskeliv. Det er samtidigt sundt for mænd at blive tappet, og mange bruger det som en lille pause, hvor man kan få lidt snacks og samtidigt gøre noget godt for samfundet. Vi giver desuden gaver for hver 25. gang, man har givet blod, og her vil vi lægge nogle fodboldbilletter ind, så man på den måde kan fejre jubilæet på stadion, slutter Elizabeth Hanmann.

Der er omkring 180.000 bloddonorer i Danmark, og det det er Bloddonorerne i Danmarks ansvar at sørge for, at antallet af donorer passer til det behov, der er på de danske sygehuse. Bloddonorerne i Odense repræsenterer de danske bloddonorer i Odense, og de arbejder for at hverve og anerkende frivillige bloddonorer.