Annonce
Annonce
- OB kan i allerhøjeste grad hjælpe os med at udvikle miljøet for børn og unge
Øens Hold

- OB kan i allerhøjeste grad hjælpe os med at udvikle miljøet for børn og unge

25 feb 2021
Annonce

Siden 2017 har vi og Boldklubben Marienlyst arbejdet tæt sammen og givet oplevelser for bredden og udvikling til eliten, og denne udvidede samarbejdsaftale er nu forlænget med tre år.

Annonce

Øget sparring, vidensdeling og et stærkere samarbejde omkring forløb for ungdomsspillere var de vigtigste elementer, da OB og Øens Hold indgik et udvidet samarbejde med Boldklubben Marienlyst i 2017. Det har været en så stor succes, at samarbejdet nu bliver forlænget med yderligere tre år, så aftalen løber frem til sommeren 2024, hvilket glæder Simon Stasiak, som er ungdomschef i Boldklubben Marienlyst.

- Samarbejdet fungerer rigtig godt, og derfor er vi også fantastisk glade for denne forlængelse. Vidensdelingen er vigtig, men for os er det også vigtigt bare at være en del af alle de ting, der sker i OB. For os er det vigtigt, at vi kan støtte op om hele øens hold, som er OB, og det betyder rigtig meget for os, at vi kan bidrage til talentudviklingen i OB, som er på et rigtig højt niveau, siger Simon Stasiak og tilføjer:

- Helt generelt handler det om, at vi skal have en masse viden, så vi kan optimere miljøet hos os ude i Skibhus, så alle vores medlemmer får bedre forudsætninger for at spille fodbold på det niveau, der passer dem. OB kan i allerhøjeste grad hjælpe os med at udvikle miljøet for børn og unge i vores kvarter – uanset om de vil spille fodbold for at hygge sig, eller om de har en drøm om at spille fodbold på eliteniveau. Med dette samarbejde kan vi tage det bedste fra begge verdener, så vi kan skabe vores eget miljø, der passer ind i rammerne hos os.

Et samarbejde bygget op om vidensdeling
Klubben på Windelsvej er blandt de største på Fyn, og det er særligt, når det handler om arbejdet med de yngste fodboldspillere, Tonny Hermansen, der er teknisk chef på Odense Boldklub Akademi, er imponeret over deres arbejde.

- Det her er først og fremmest en forlængelse af den samarbejdsaftale, vi lavede med Boldklubben Marienlyst tilbage i 2017. Dengang lavede vi udvidede klubsamarbejder med de største klubber på øen, og vi er rigtig glade for, at vi kan tage næste step i dette samarbejde med BM, som er en af de største klubber på Fyn, siger Tonny Hermansen.

- Boldklubben Marienlyst er en klub med rigtig mange spillere og med et fantastisk miljø, særligt når det kommer til børnefodbold. På det parameter kan vi lære af dem, mens BM også kan lære ting af os. Så i den nye samarbejdsaftale er vidensdeling fortsat det primære element, så vi kan hjælpe med at gøre udviklingsmiljøet i Marienlyst endnu bedre, fortæller Hermansen.

Succesfuld trafik fra Windelsvej til Sdr. Boulevard
Når de hos Boldklubben Marienlyst er så dygtige til børnefodbold, som de er, så er det også en fordel ved samarbejdet, at de dygtigste spillere får muligheden for at prøve sig af som ungdomsspiller på allerhøjeste niveau i OB. Det har der også været flere eksempler på, og så sent som i sidste uge skrev en tidligere spiller fra Boldklubben Marienlyst, Magnus Worsøe Nielsen, under på en ungdomskontrakt i OB – og når det sker, så er det noget, der vækker glæde og begejstring i Boldklubben Marienlyst.

-  Det betyder rigtig meget for os, når en tidligere BM-dreng skriver under på en kontrakt i OB, og det er en historie, der viser, hvor godt samarbejdet kan fungere i praksis.

- Magnus kom lidt sent ind til OB. Han rendte egentlig bare rundt herude og spillede 8-mandsfodbold hos os, og det var faktisk os, der pressede på for at få ham til OB, fordi vi kunne se noget i ham. Der blev så sat et rigtig godt samarbejde med OB op omkring et forløb med Magnus, så OB kunne se ham an. Herefter har Magnus præsteret helt vildt godt, og det er gået fantastisk godt. Han har både spillet ligafodbold, han har trænet med førsteholdet, han er blevet udtaget til U17-landsholdet, og nu har han også skrevet under på en kontrakt, så det er et fantastisk eksempel på, hvad samarbejdet kan.

- Vi har absolut intet problem med at sende de bedste spillere afsted til OB, faktisk er vi virkelig glade for det, når det kan lade sig gøre. Det betyder rigtig meget for os, at vi kan hjælpe BM-spillerne med at tage det næste skridt, som nogle af vores spillere får brug for, hvis de som ungdomsspillere skal fortsætte udviklingen. Der er vi fantastisk glade for samarbejdet med OB, fordi vi ved, at de kommer ind til et miljø, hvor de har de bedste vilkår for at udvikle sig, og så håber vi selvfølgelig på, at de spillere som ikke kommer gennem nøglehullet, de vender hjem til os i BM, siger Simon Stasiak.

”OB kommer bare og stjæler vores spillere”
Sådan har det tidligere lydt, når man hørte om folks opfattelse af, hvordan OB agerede på øen. Spørger man Simon Stasiak om, hvor meget det har på sig, så er det absolut ingenting.

- Når jeg en sjælden gang imellem hører folk sige, at et samarbejde med OB bare betyder, at de kommer og stjæler vores spillere, så er jeg nødt til at sige, det absolut ikke har noget på sig. OB har selvfølgelig ikke nogen interesse i at rense et hold i en samarbejdsklub. Det er kun de bedste spillere, der er interessante for OB, og hvis de har niveauet til at gøre sig gældende i OB, så skal de selvfølgelig have lov at tage til OB og ind i et eliteungdomsmiljø, som er det rigtige for de spillere, der har niveauet til det.

- Dialogen er afgørende, og jeg må sige, at den er topklasse. Der er sket mange rigtig gode ting i OB gennem de seneste år, og vi er fantastisk glade for, at vi kan fortsætte med at støtte op om det hold, der er nummer et i Odense og på Fyn. Det mener jeg, at man skal, sådan er det bare, og det mener jeg virkelig 100 %, siger Simon Stasiak.

Annonce