OB køber talentfuld forsvarsspiller
Akademi

OB køber talentfuld forsvarsspiller

31 jan 2020

OB har sikret sig Robin Østrøm, som er købt i B93 og har fået kontrakt til sommeren 2022.

Mandag er der et nyt ansigt til morgentræning, når U19-coach Kim Engstrøm fløjter op til første session.

OB har nemlig købt den 17-årige forsvarer Robin Østrøm fra B93, som var på besøg under den nyligt overståede Kai Thor Cup i Ådalen.

- Han er en høj gut og en sindssygt spændende spiller. Han er rolig på bolden, og vi vil med ham få en spillende midterforsvarer, som kan supplere de andre gode spillere, vi har på vores U19-hold. Han har et fint blik for spillet, er ihærdig og vil gerne lære, så det er en spiller, som vi kan udvikle på.

- Vi fik et rigtigt godt indtryk af ham under Kai Thor Cup, og det har været glædeligt, at vi havde så fin en dialog med B93 om, at han skulle hoppe over Storebælt og komme hertil for en fin pris. Drømmen er så nu, at han skal tage det næste skridt, så han kan enten komme på førsteholdet eller blive interessant for udlandet.

- Han starter allerede mandag og skal bo på Odense Elite College, hvor vi i forvejen har fem spillere boende. Desuden har vi haft en fin dialog med Georg Sveistrup på Tornbjerg Gymnasium, hvor Robin skal gå. Han får nemlig fri til morgentræning, og det er vigtigt for hans udvikling, at han kan være med til alle vores træningspas, siger Head of Coaching og teknisk chef på akademiet, Tonny Hermansen.

Selv siger Robin Østrøm om sit forestående skifte:

- Jeg er meget glad for at få muligheden i OB. Jeg har brug for nye omgivelser og prøve noget nyt af, og det har haft stor indflydelse på mit skifte, at man satser så meget på ungdommen, som man gør i Odense. På den måde ligner det meget det set-up, vi har i B93, hvor man også gør meget for de unge spillere, og det har jeg stor respekt for.

- Jeg var med til Kai Thor Cup og fik hurtigt et godt indtryk af OB. Alle tog godt imod mig og var meget venlige, så det virker som et rart sted at være. Det er klart, at det bliver en helt ny og anderledes hverdag for mig, men det er også godt at få afprøvet sine grænser lidt.

- Nu skal jeg etablere mig på holdet, hvor der er mange gode spillere, og så går jeg selvfølgelig efter at slå igennem på førsteholdet. Jeg håber jo at blive professionel en dag, så man kan leve af fodbolden. Og så er min helt store drøm at komme til at spille for Manchester United. Men først gælder det OB, siger han.

Robin Østrøm har en mor fra Uganda og en far fra Norge og er vokset op på Amager. Han kom til B93 som U15-spiller og går til dagligt på Tårnby Gymnasium, men skifter nu til Tornbjerg Gymnasium, når han starter mandag i OB på en kontrakt til sommeren 2022.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik