IMG_4281

24.11.2018 19:03

OB var bedst mellem felterne, men i felterne var Esbjerg niveauer over, da de slog os med 4-1 i U19-Ligaen.

U19-Ligaen
Lørdag 24. november kl. 11:45, Esbjerg
EfB – OB 4-1 (2-0)
19. min. 1-0 Simon Bækgård
27. min. 2-0 Mads Zaar
51. min. 3-0 Patrick Egelund
55. min. 3-1 Mikkel Michelsen
57. min. 4-1 Rasmus Rejnhold

OB’s holdopstilling:
Hans Christian Bernat – Jonas Skytte (60. min. Kristian Brøndum), Anton Pedersen, Oliver Skolnik, Jonathan Kjær (60. min. Marco Kruse) – Nicolai Skøtt, Jonathan Harboe, Tarik Ibrahimagic (67. min. Rasmus Nissen), Anders Klynge – Peter Clement, Mikkel Michelsen
Bænken: Tobias Jakobsen, Kristian Brøndum, Rasmus Nissen, Marco Kruse

OB’s U19-drenge har på det seneste haft det rigtig svært, når kampene ikke er blevet spillet hjemme i Ådalen, og det var også tilfældet, da de lørdag gæstede Esbjerg fB.

Rent spillemæssigt kom OB egentlig ganske fornuftigt fra start, og spillet med bolden så fornuftigt ud fra striberne. Det foregik dog steder på banen, hvor det ikke blev farligt, og så var det hjemmeholdet, der 20 minutter inde i kampen kunne straffe OB’erne på en omstilling og bringe sig foran 1-0.

Fem minutter efter føringsmålet fra Mikkel Michelsen ved at bringe balance i regnskabet. En vild dribletur gennem midten af banen gav en fornuftig afslutningsmulighed til Michelsen, men afslutningen sad for tæt på keeperen, der let kunne tage sig af den, og i stedet lå bolden tre minutter senere igen i OB’ernes mål, da Esbjerg på ny havde straffet OB på en omstilling.

Dermed var OB bagud med 2-0 efter de første 45 minutter, som var en halvleg med OB meget på bolden. Det var dog som om, Esbjerg bare lod OB have bolden, for det foregik steder på banen, hvor hjemmeholdet på ingen måder blev truet af det, mens hjemmeholdet selv var giftige på omstillinger.

Og bare 35 sekunder inde i anden halvleg var Esbjerg igen ved at straffe et dumt boldtab fra OB, men en god redning fra Hans Christian Bernat gjorde, at det blev ved de 2-0.

I hvert fald i fem minutter. OB havde et fornuftigt pres mod Esbjerg-målet med tre hjørnespark i træk. De to første var farlige, men det tredje endte i stedet med en omstilling, hvorpå Esbjerg bragte sig foran med 3-0, selvom Hans Christian Bernat fik lappen på.

Dermed så kampen ud til at være afgjort, men to minutter senere fik Anders Klynge muligheden for at bringe lidt spænding tilbage i opgøret på et frispark et par meter udenfor straffesparksfeltet. Afslutningen havde god retning mod målet, men den hoppende mur fik lige præcis sendt bolden til hjørne.

To minutter senere kunne Esbjerg-defensiven intet stille op. Mikkel Michelsen brød igennem på højresiden, stoppede op ved mållinjen og kørte skråt tilbage i banen med et nyt træk, der snød forsvaret, inden han resolut sparkede den ind med venstrebenet. 3-1, og spændingen var på vej tilbage i kampen.

Men det varede kun ganske kort, inden Esbjerg atter have punkteret kampen for spænding. To minutter efter reduceringen stangede de nemlig et hjørnespark i kassen til 4-1.

OB forsøgte herefter at sætte Esbjerg under tryk, og der var flere halve og hele chancer i begge ender af banen, men flere scoringer fik vi ikke, og så endte det med en klar sejr til vestjyderne på hele 4-1.