OB og FCN delte i god Reserveligakamp
Nyt fra Reserveholdet

OB og FCN delte i god Reserveligakamp

15 nov 2018

Der var masser af intensitet og tempo, da OB og FC Nordsjælland torsdag spillede 2-2 i Reserveligaen.

Reserveligaen
Torsdag 15. november kl. 13:00, Ådalen
OB – FCN 2-2 (0-1)
21. min. 0-1 Magnus Wørts
58. min. 1-1 Mikkel Michelsen
83. min. 2-1 Kamil Vacek
87. min. 2-2 Selvmål (Mads Frøkjær-Jensen)

(Galleri i bunden af artiklen)

OB’s holdopstilling:
Oliver Christensen – Nicolai Skøtt, Kenneth Emil Petersen (46. min. Anton Pedersen), Alexander Ludwig, Yao – Casper Nielsen (72. min. Jonathan Harboe), Jens Jakob Thomasen, Kamil Vacek, Mads Frøkjær-Jensen – Mikkel Michelsen, Rasmus Festersen (58. min. Peter Clement)
Bænken: Hans Christian Bernat, Jonathan Harboe, Oliver Skolnik, Anton Pedersen, Peter Clement, Tarik Ibrahimagic

FCN’s holdopstilling:
Nigel Bertrams – Benjamin Tiedemann, Magnus Wørts, Andreas Skovgaard – Lukas Talbro, Mikkel Rygaard, Oliver Antman, Mathias Rasmussen (59. min. Andreas Chabert) – Ibrahim Sadiq (53. min. Joachim Rothmann), Mohammed Kudus (75. min. Frederik Christensen), Jonathan Amon (46. Min. Isaac Atanga)
Bænken: Peter Vindahl Jensen, Andreas Chabert, Frederik Christensen, Isaac Atanga, Joachim Rothmann

Kampens forløb:
OB tog torsdag eftermiddag imod FC Nordsjælland I Reserveligaen. Mens det omvendte opgør i Farum blev spillet på græs, så blev dagens kamp spillet på kunstgræsbanen i Ådalen.

Spillemæssigt var det FC Nordsjælland, der kom bedst fra start, men det var OB, der kom frem til de første par muligheder ved Kamil Vacek og Mads Frøkjær-Jensen. Begge gange var afslutningerne dog for slatne, og gæsternes hollandske keeper kunne let redde forsøgene.

Det var småt med chancer til gæsterne, der dog spillede glimrende fodbold i perioder, og efter 21 minutter bragte de sig på 1-0. Mads Frøkjær-Jensen fulgte ikke med Magnus Wørts på et hjørnespark, og så kunne han uden problemer stange bolden ind bag Oliver Christensen i OB-målet.

OB havde svært ved rigtig at få spillet til at fungere. Dels fordi gæsterne pressede højt, men når striberne så kom forbi presset, blev der rigtig mange gange begået et taktisk frispark fra gæsterne, som derved fik stoppet OB’s opspil.

Efter en god halv times spil var det tæt på at blive 2-0 til gæsterne. Jonathan Amon drev bolden frem, og Mathias Rasmussen kom med i et overlap på venstresiden. Fra en vinkel tæt på nul grader forsøgte han alligevel at sparke på mål, og bolden blev braget direkte op på overliggeren.

Herefter var det som om, OB steppede op, men alligevel var den næste store chance i åbent spil til gæsterne. Den opstod efter tre hjørnespark til OB, der havde været ganske nærgående. De to første blev vekslet til nye hjørnespark, men det tredje resulterede i en omstilling, der gav Jonathan Amon en friløber. Her viste Oliver Christensen dog klasse, og med en god fodparade fik han sendt bolden til hjørnespark.

OB fik drejet på et par knapper i pausen, der gjorde, at striberne kom længere frem på banen, og boldomgangen blev både sikrere og hurtigere. Det gav en udligning et lille kvarter inde i anden halvleg.

Mads Frøkjær-Jensen drev gæk med gæsternes højreside, kørte en tunnel på sin direkte modstander og spillede den i dybden til Mikkel Michelsen, som sparkede bolden i kassen til 1-1.

Bare få minutter senere var Mikkel Michelsen igen igennem. Denne gang var det lidt tilfældigt, han kom fri, og han havde ikke meget tid til at få kontrol over bolden. Derfor endte det med at være storetåen, der blev afsluttet med, og bolden gik tæt forbi målet.

En håndfuld minutter efter var en af Michelsens holdkammerater fra U19-holdet ved at bringe OB på sejrskurs. Peter Clement modtog bolden med ryggen til mål, lobbede den op til en flugter og sparkede første gang på sig, men bolden sneg sig lige akkurat forbi den fjerneste stolpe.

Gæsterne var meget sjældne gæster i OB-feltet i anden halvleg, og efter 83 minutters spil bragte OB sig på sejrskurs. Igen var det Mads Frøkjær-Jensen, der var i oplæggerens rolle. Han stod klar til at udfordre Benjamin Tiedemann Hansen, men i stedet lagde han et chipindlæg ind mellem målmand og forsvar, hvor Kamil Vacek kom løbende direkte ind i bolden, som han headede ind ved den nærmeste stolpe. 2-1 til striberne og syv minutter tilbage.

Det lignede en sejr – særligt når man tager kampbilledet fra anden halvleg in mente, men med tre minutter tilbage af opgøret fik FCN udlignet. Det var en tilfældig scoring, der opstod på et hjørnespark. Opdækningen sad, som den skulle, men uheldigvis ramte bolden ind på Mads Frøkjær-Jensens lår, inden den sejlede over i det lange hjørne til 2-2.

Derfor endte det med en ganske retfærdig pointdeling, i en kamp hvor holdene havde hver deres halvleg.

Kommentar fra Henrik Hansen:
Det var en første halvleg, hvor vi spillede lidt på det jævne. Vi lavede for mange uprovokerede fejl, og vi blev for let stresset af det tryk, de forsøgte at lægge på os, samtidig med at vores tryk på dem ikke var godt nok. Derfor var det også ganske rimeligt, at de var oppe med en enkelt pind efter 45 minutter, hvor de havde skabt de største chancer.

Til gengæld steppede vi i den grad op efter pausen. Det gjorde vi på næsten alle parametre. Vi fik lagt et meget bedre tryk på dem, som udmøntede sig i flere erobringer, der gav os bedre forudsætninger for at skabe chancer. Derfor er jeg tilfreds med vores præstation i de sidste 45 minutter, og den var langt mere komplet, end den vi leverede i de første 45.

Når man fører med 2-1, og der kun mangler tre minutter, så kan man godt føle, man havde fortjent tre point. Men ser man på kampbilledet over alle 90 minutter, så skabte de flest chancer i første halvleg, mens vi gjorde det i anden halvleg, og så må uafgjort siges at være en fair løsning i en god reserveligakamp med masser af intensitet og tempo.

Næste kamp:
Mandag 26. november kl. 13:00, FCK – OB, KB (Peter Bangs Vej)

1 / 10