Annonce
Annonce
OB og MOT sætter fokus på unges robusthed
Nyt fra OB

OB og MOT sætter fokus på unges robusthed

04 okt 2021
Annonce

Vi har siden 2017 samarbejdet med nonprofitorganisationen MOT. De arbejder for at styrke unges robusthed og livsmestring, og nu intensiveres samarbejdet yderligere.

Annonce

MOT er en global nonprofit-organisation, der startede i Norge i 1997. ​ MOT, som betyder mod, arbejder for at styrke unges mentale helbred og forebygge ekskludering, mobning, vold, stofmisbrug og kriminalitet. OB og MOT har samarbejdet siden 2017, men nu intensiveres samarbejdet yderligere.

- Samarbejder med fodboldklubber er en del af vores måde at arbejde på, hvor vi bruger fodboldspillere som rollemodeller. Det er en anden måde, som vi kan inspirere unge på. Nogle bliver ramt af vores program, mens andre påvirkes af spillere, og derfor er det vigtigt med rollemodeller i fodboldklubberne, siger Nikolaj Eskelund, der er ambassadør-ansvarlig hos MOT.

Efter en tid med corona og nedlukning, som har medført højere grad af mistrivsel blandt unge, er der mere end nogensinde brug for at give de unge rammerne for den bedst mulige skoletid. 

- Vi vil gerne vise, at MOT er mere end et program, man har i skolen. Gennem sådanne samarbejder møder eleverne spillere, som har stået i lignende situationer og kan fortælle om deres valg og fravalg på deres vej til at blive superligaspiller, siger Nikolaj Eskelund.

Motivationen for at etablere MOT i 1997 var et stærkt ønske fra fire topidrætsudøvere, der ønskede at bidrage positivt med deres rollemodelstatus til mange af samfundets udfordringer, og det er af samme grund, at vi nu også sætter yderligere fokus på MOT.

Det er en samarbejdsaftale, der handler om at repræsentere hinanden som ambassadører og rollemodeller i forhold til skoler og nærmiljø, og her er MOT stærkt repræsenteret, da MOT-forløbet allerede kører på mere end 120 skoler i Danmark.

På de fynske skoler er MOT også flot repræsenteret, og det får de fynske skoler glæde af, når vi i samarbejde inviterer MOT-skolernes elever i 7.-9. klasse til fodbold, når vi møder Randers FC søndag den 17. oktober kl. 14.00.

- MOT har nogle fantastiske værdier, som vil gavne alle mennesker. Det handler om modet til at følge sine drømme, modet til at sige nej og modet til at leve. Det støtter vi op om, og vi er rigtig glade for, at vi giver de mange fynske skoleelever, med så sunde værdier, muligheden for at mærke og opleve fællesskabet på tribunerne på Nature Energy Park, når vi forhåbentligt bliver rigtig mange tilskuere den 17. oktober, siger Jack Jørgensen.

OB – Randers FC spilles søndag den 17. oktober kl. 14.00, og med MOT-samarbejdet vil der her være mange unge fynboer repræsenteret på tribunerne.

Annonce