OB sælger Bashkim Kadrii
Førsteholdet

OB sælger Bashkim Kadrii

27 jan 2020

Bashkim Kadrii skifter til saudi-arabiske Al-Fateh FC med øjeblikkelig virkning.

Trøjen med nummer ni er blevet ledig i OB. Vi har solgt angriberen Bashkim Kadrii, der skifter til Al-Fateh FC i den bedste saudi-arabiske liga med øjeblikkelig virkning på en kontrakt på to og et halvt år.

- Bashkim Kadrii har over to omgange været en fremragende spiller for OB, og han har især i 2019 vist sit store værd for klubben. Han har lavet 10 mål og fem assists i efteråret, og i flere kampe i træk stod han bag enten et mål eller et oplæg i Superligaen. Han kan holde i bolden, har blik for sine medspillere, er god på dødbolde og har et venstreben, der lyner som få andre herhjemme. Bashkim har haft et ønske om at prøve kræfter i udlandet, og da vi har fået en meget fin pris for ham, ville vi ikke stå i vejen for det skifte.

- Vi har flere offensive esser i truppen, og der kommer også et par stykker ind til sommer, så vi er dækket godt ind i angrebet. Bashkim har selvfølgelig spillet en stor rolle både på og udenfor banen, hvor han er meget vellidt og en naturlig del af anførergruppen. Men OB er nu et sted, hvor man godt kan sælge sin topscorer og stadig spille med om en plads i top seks, som vi jagter ufortrødent i foråret, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

Selv siger Bashkim Kadrii om sit skifte:

- Jeg har haft en fantastisk tid i OB, og jeg er rigtig glad for den udvikling, der har været i klubben. Vi er ved at etablere os i den rigtige ende af tabellen, og der sker mange ting i OB med nye faciliteter og baner. Det er virkelig en klub i fremgang, og jeg har været en del af et rigtigt godt hold. Derfor kan jeg også foretage dette skifte med ro i sindet, for der er en del andre, der kan tage over. Klubben får også en god pris for mig, så på den måde passer tingene sammen.

- Nu får jeg chancen for at udleve en drøm om at spille i udlandet, og jeg glæder mig helt vildt til den nye udfordring, jeg står overfor. Jeg vil aldrig glemme OB og de mange fans, der har råbt mit navn, og jeg vil følge klubben tæt og krydser fingre for, at målsætningen om top seks lykkes både i denne sæson og lang tid fremover. Jeg vil gerne sende en kæmpe tak til klubben for denne chance og ønsker mine nu gamle holdkammerater alt muligt held og lykke.

28-årige Bashkim Kadrii kom til OB fra B93 i 2010 og spillede i fire sæsoner for Striberne, inden han skiftede til FC København. Efter to udlejninger til Minnesota United og Randers FC skiftede han fra FC København og tilbage til OB, da transfervinduet lukkede d. 31. august 2018.

Han har spillet 169 kampe for OB og scoret 40 mål og har desuden en enkelt A-landskamp og 30 U-landskampe.

Al-Fateh FC spiller i den bedste saudi-arabiske liga og har vundet et mesterskab samt spillet med i den asiatiske udgave af Champions League. Klubben trænes af belgiske Yannick Ferrera.