OB tabte finalen i Baltic Sea Cup
Baltic Sea Cup

OB tabte finalen i Baltic Sea Cup

05 dec 2018

OB må nøjes med en 2. plads i Baltic Sea Cup, da det onsdag blev til et selvforskyldt finalenederlag på 4-2 i Aalborg.

Baltic Sea Cup – Finale
Onsdag 5. december kl. 14:00, Aalborg
AaB – OB 4-2 (0-1)
43. min. 0-1 Mathias Jørgensen
59. min. 1-1
66. min. 2-1
73. min. 3-1
79. min. 3-2 Yao
84. min. 4-2

OB’s holdopstilling:
Sayouba Mandé – Daniel Obbekjær (77. min. Kristian Brøndum), Anton Pedersen, Oliver Skolnik (72. min. Jonas Skytte) – Gustav Grubbe (77. min. Lasse Skøtt), Jonathan Harboe, Tarik Ibrahimagic (72. min. Jonathan Kjær), Mads Frøkjær-Jensen, Yao – Rasmus Festersen, Mathias Jørgensen (60. min. Peter Clement)

Kampens forløb:
Onsdag eftermiddag var OB en tur i Aalborg, hvor den stod på finale i Baltic Sea Cup mod AaB. Begge mandskaber havde maksimumpoint efter tre runder, så vinderen af onsdagens kamp ville løbe med titlen som vinder af Baltic Sea Cup 2018.

Og det var OB, der kom bedst fra start. OB sad massivt på spillet, men i det åbne spil kneb det med at skabe de helt store chancer i kampens indledning. Efter 21 minutter var det tæt på at blive 1-0 til OB, men AaB fik reddet et hovedstødsforsøg efter hjørnespark helt inde på stregen.

Fem minutter senere klokkede OB i forsvaret, og AaB fik en stor mulighed, men afslutningen gik forbi målet. Det var egentlig, hvad AaB skabte i første halvleg, og herefter stod der igen OB på begivenhederne. Flere nærgående hjørnesparksforsøg var tæt på at give scoringer, men vi måtte hen til kampens 41. minut, inden OB kom på sejrskurs.

Tarik Ibrahimagic smed en præcis stikning i dybden, som Mathias Jørgensen løb op, inden han satte den fladt over i et lange hjørne til 1-0.

Efter pausen var det igen OB, der kom bedst ud, og fem minutter inde i anden halvleg burde det være blevet 2-0, men Tarik Ibrahimagic misbrugte en stor hovedstødschance efter indlæg fra Gustav Grubbe. Kort efter burde OB igen have øget føringen, da Mathias Jørgensen blev sendt afsted i dybden. Han kom dog for langt ud i siden, så målmanden uden de store problemer kunne parere afslutningen fra Mathias Jørgensen.

I stedet fik hjemmeholdet ud af det blå bragt balance i regnskabet. Der var optræk til et angreb, men det så ud til, at striberne havde fået lukket situationen ned. En AaB-spiller forsøgte sig fra tyve meters afstand, og en halvsvag afslutning blev rettet af på kanten af feltet, så den ændrede retning og snød Sayouba Mandé i OB-målet, så det pludselig stod 1-1.

Fem minutter senere blev det endnu værre for striberne. AaB spillede sig igennem vores venstre forsvarsside, sendte bolden ind centralt og bankede den i kassen til en ålborgensisk føring på 2-1, selvom de havde haft meget få muligheder.

Deres mål gav dem dog tro på tingene, og kort tid efter trykkede de igen af fra distancen, men denne gang diskede Sayouba Mandé op med en glimrende redning. Minuttet efter den redning kunne der igen blive brug for Mandé i målet. AaB blev tildelt et indirekte frispark 6 meter fra målet, men en modig OB-spiller fik kastet sin krop ind i bolden, inden den krydsede mållinjen.

Bare to minutter senere blev det dog alligevel 3-1 til hjemmeholdet, da et skud fra distancen passerede den ivorianske keeper i OB-målet.

Da AaB havde en bedre målscore end OB inden kampen, så var kravet en sejr til OB, og det så i den grad svært ud, da AaB førte med 3-1 efter 73 minutters spil. Yao fik dog bragt lidt spænding tilbage i opgøret, da han bragte OB tilbage i kampen med en scoring til 3-2 efter en fin pasning fra Mads Frøkjær-Jensen.

OB pressede på for flere scoringer, og der blev satset rent formationsmæssigt, hvor flere spillere blev rykket frem i angrebet. Det gav åbninger i den anden ende af banen, og en af dem udnyttede AaB til at score til 4-2, som blev kampens slutresultat.

Kommentar fra Tonny Hermansen:
Det var to vidt forskellige halvlege. Den første time spiller vi kontrolleret, og havde vi kendt vores besøgelsestid og lukket kampen, havde der aldrig været tvivl om  udfaldet af denne kamp.

Fra anden halvlegs start forsøgte de at lægge et højere tryk på os. Det gjorde, at rummene åbnede sig, og vi fik mere bagrum, vi kunne spille i. Det gav os også tre kontramuligheder og store chancer, der som minimum burde have kastet en scoring af sig.

I stedet udlignede de efter en times spil, og efter udligningen var det op ad bakke, og det var som om, det var et andet hold, der spillede. Efter deres føringsmål foregik det på deres præmisser, fordi vi skulle jagte flere mål på kort tid. Rent formationsmæssigt lavede vi om, så vi ikke var så organiserede, som vi var i den første del af kampen.

Vi skal lære af denne her turnering. Man skal lære at vinde kampene, når de står lige – og det har vi snakket om i de internationale kampe, vi har spillet i Baltic Sea Cup. I dag formåede vi ikke at være kyniske nok, og vi skal lære at være dygtigere til at køre en kamp hjem, når vi er i førerposition.

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig. Læs vores cookie- og privatlivspolitik