15.07.2018 16:07

Efter 0-0 ved pausen blev der åbnet op i anden halvleg, da OB tabte med 3-2 ude mod Vendsyssel FF.

Superligaen – 1. runde
Søndag 15. juli, 15:00, Nord Energi Arena, Hjørring
Vendsyssel FF – OB 3-2 (0-0)
52. min. 1-0 Sebastian Czajkowski
60. min. 2-0 Jakob Hjorth
80. min. 2-1 Nicklas Helenius (straffe)
83. min. 3-1 Moses Opondo
87. min. 3-2 Mathias Jørgensen

Vendsyssel FF’s opstilling:
Nikolai Flø – Alexander Juel Andersen (75. min. Jeppe Svenningsen), Søren Henriksen, Jakob Hjorth, Daniel Christensen – Mikkel Frankoch – Lucas Jensen (84. min. Sander Fischer), Morten Knudsen, Moses Opondo, Washington Brandao – Sebastian Czajkowski (82. min. Emmanuel Ogude)
Bænken: Jeppe Svenningsen, Jeppe Illum, Ninos Gouriye, Emmanuel Ogude, Sander Fischer, Mads Mikkelsen, Frederik Ibsen

OB’s opstilling:
Sten Grytebust – Ryan Johnson Laursen, Kenneth Emil Petersen, Alexander Ludwig, Jacob Barrett Laursen – Mathias Greve (74. min. Mathias Jørgensen), Jens Jakob Thomasen (11. min. Casper Nielsen), Jeppe Tverskov, Troels Kløve – Anders K. Jacobsen, Rasmus Festersen (61. min. Nicklas Helenius)
Bænken: Oliver Christensen, André Rømer, Casper Nielsen, Nicklas Helenius, Julius Eskesen, Mikkel Desler, Mathias Jørgensen

VFF: 29. min. Morten Knudsen, 77. min. Lucas Jensen
OB: 35. min. Casper Nielsen, 66. min. Jacob Barrett Laursen, 90. min. Kenneth Emil Petersen

Rødt kort:
VFF: 79. min. Jeppe Svenningsen

Både Rasmus Festersen og Jakob Michelsen havde inden kampen snakket om, at stemningen i Hjørring formentlig ville komme til at minde om byfest, da det var klubbens første kamp i Superligaen nogensinde. Det var heller ikke helt galt – stemningen var god, og det var et Vendsysselmandskab med masser af energi, der kom ud fra første fløjt, og i de første to minutter havde begge mandskaber allerede været ved at stikke hul på modstanderens defensiv, men uden det rigtig blev farligt.

Efter en fysisk præget indledning på kampen, begyndte den at sætte sig, og første reelle afslutning kom efter 13 minutter, da Anders K. Jacobsen fra en spids vinkel afsluttede lige på målmand Nikolai Flø. Bare minutter efter var AK atter på spil. Først blev han tacklet af Søren Henriksen i skudøjeblikket, men et flot genpres gjorde, at AK hurtigt erobrede bolden og pludselig fik en stor mulighed. Et elegant chip over Nikolai Flø sendte bolden på vej mod nettet og OB på vej mod føringen, men på stregen fik Jakob Hjorth lige nøjagtigt reddet bolden.

Vendsyssel gik til makronerne, og efter en halv times tid fik de den første advarsel, da Morten Knudsen nedlagde Barrett på midten af banen med en hård tackling. Der blev begået mange frispark, og det gjorde det til en – i perioder - meget urytmisk affære. Udover at de gik til makronerne, stod de fornuftigt på banen, mens de forsøgte sig på omstillinger. De store chancer blev det dog ikke til for dem, og det var heller ikke et OB-hold, der væltede i chancer i de første 45 minutter, der endte uden scoringer.

Allerede tre minutter inde i anden halvleg kom OB så frem til kampens anden store chance. Bolden blev vundet på midten af egen banehalvdel, og med det samme blev spillet vendt. Greve førte bolden frem i fuld fart, og fra kanten af feltet trykkede han af, men bolden fløj forbi mål.

Den chance var starten på fem rigtig gode OB-minutter. Bolden sværmede omkring nordjydernes felt, først strøg et Barrett-indlæg gennem feltet, så fik Casper Nielsen blokeret en afslutning, AK blev tacklet i sidste øjeblik, og til sidst headede AK bolden over målet. Kort sagt begyndte det at lugte af en OB-scoring, men ud af det blå efter et indkast var det pludselig hjemmeholdet, der fik sendt bolden i nettet. Moses Opondo kom igennem på venstrekanten og spillede den fladt ind på midten til Sebastian Czajkowski, der sparkede Vendsyssel foran med 1-0.

Målet gav i den grad hjemmeholdet tro på tingene, mens det gjorde det modsatte ved OB-spillerne, og otte minutter senere udbyggede Vendsyssel FF deres føring. Et dårligt sparket hjørnespark endte pludselig med chancen for at slå bolden ind fra modsatte side af banen, og her var det så den høje centrale forsvarsspiller, Jakob Hjorth, der kom højest og headede Vendsyssel foran 2-0.

OB forsøgte at svare igen med et par udskiftninger og nogle kæder der stod højere på banen. Med et kvarter tilbage var det også tæt på en reducering ved Ryan Johnson Laursen efter et frispark, men forsvaret fik blokeret den. To minutter senere var OB igen farlige på en dødbold. Denne gang var det efter et hjørnespark, at Kenneth Emil Petersen blev helt fri ved bageste stolpe. Alle troede, han ville heade bolden ind, men Jeppe Svenningsen rev ham omkuld: Straffespark til OB, og rødt kort til netop indskiftede Jeppe Svenningsen.

Straffesparket tog Nicklas Helenius sig af, og uden slinger i valsen sparkede han sikkert bolden ind ved foden af højre stolpe til 2-1. To minutter tilbage af kampen og et OB-hold der var en mand i overtal skulle resultere i ti minutters ensrettet spil mod vendsysselmålet. Omvendt havde OB satset og spillede med færre forsvarsspillere end normalt. Det kunne give muligheder i den anden ende, og sådan en fik Moses Opondo tre minutter efter reduceringen. Han kom igennem på højrekanten og bragede bolden op i nettaget ved nærmeste stolpe, så hjemmeholdet kom foran med 3-1.

Tomålsføringen holdt dog ikke længe, inden spændingen atter var tilbage. Jacob Barrett Laursen kom til mållinjen og smed en bold fladt tilbage til 17-årige Mathias Jørgensen, der vendte rundt med bolden og kringlede den op i krogen til 3-2. Flot scoring Mathias Jørgensen, der dermed scorede sit første mål som senior.

Bare to minutter senere var han igen tæt på. Han løb fra Sander Fischer i Vendsysselforsvaret, men kom ud i en for spids vinkel, da der skulle afsluttes, og så kunne Nikolai Flø redde afslutningen. I det første af fem minutters tillæg var OB så igen tæt på at bringe balance i regnskabet efter et hjørnespark, men bolden sneg sig akkurat forbi fjerneste stolpe.

OB fik lagt et tungt pres på Vendsyssel, og der blev hældt mange bolde i feltet i løbet af overtiden, men den helt store chance udeblev, og så endte det med et nederlag på 3-2 i Vendsyssel i den første kamp af Superligaen 2018/19.