OB tilbage i top seks efter pointdeling
3F Superliga

OB tilbage i top seks efter pointdeling

09 dec 2019

Det endte uden scoringer, da vi mødte AaB i årets sidste kamp på Nature Energy Park, men det ene point gør, at vi er tilbage i top seks.

3F Superligaen, 19. runde
Mandag d. 9. december, kl. 19.00, Nature Energy Park
OB – AaB 0-0 

Tilskuertal: 5.801

Advarsler:
OB: Mathias Greve (29.), Oliver Lund (58.)

AaB: Tom van Weert (21.), Patrick Olsen (73.), Kasper Kusk (77.), Jacob Ahlmann (84.), Oliver Abildgaard (90.)

Kampens forløb:

Da spillerne gik på banen i årets sidste kamp på Nature Energy Park, var det ikke i de sædvanlige blå og hvide striber. I stedet for var de iført den smukkeste neongule trøje for at hylde mirakelmagerne, der slog Real Madrid 3-2 i den spanske hovedstad for 25 år siden og avancerede i UEFA Cuppen.

Startopstillingen bød i dag på et dejligt gensyn med Ryan Johnson Laursen, der igen var at finde på højre wingback, og han markerede sig positivt i opgøret indledning.

Efter to minutter sendte vores nr. 4 et farligt fladt indlæg i boksen, men der var desværre ingen til at modtage bolden. Kort efter havnede et indlæg fra venstre side helt ovre ved Ryan Johnson Laursen, der valgte at trykke af, men Jakob Ahlmann fik akkurat blokeret skuddet.

I det hele taget startede det meget lovende for Striberne, hvor vi var rigtig meget på bolden mod et særdeles passivt nordjysk hold. Det betød, at vi allerede efter 15 minutter havde fremtvunget fire hjørnespark, hvor et af dem var tæt på at give pote, men Issam Jebali var desværre offside.

Det fynske pres fortsatte, som første halvleg skred frem, hvor vi truede nordjyderne flere gange. Først sendte Jacob Barrett Laursen et flot skud afsted med det kolde højreben, men det røg over mål. Bagefter fik Mathias Greve masser af plads foran mål, men han måtte se sit skud blokeret af Rasmus Thelander.

Det var ikke meget, man så til den bolchestribede offensiv, og derfor skulle der også gå næsten en halv time før, de fik deres første chance. Et indlæg fra Patrick Olsen var tæt på at ramme Tom van Weert i boksen, men Oliver Christensen var hurtigt ude at hapse bolden.

Det blev til gengæld farligt i den anden ende, og det var Issam Jebali, der førte an. Først drev han gæk med udeholdets forsvar med et par fikse driblinger, hvorefter han smækkede på mål, men Jacob Rinne var hurtigt over bolden.

Et par minutter senere sled vores tunesiske angriber sig igennem i feltet, men hans skud blev blokeret. Returen var Janus Drachmann dog hurtigt over, og et godt stykke fra mål sendte vores kaptajn et dommedagshug afsted, men overlæggeren kom desværre i vejen.

Det så ud til, at begge hold kunne gå til pause uden at have scoret. Det var Frederik Børsting dog tæt på at ændre i tillægstiden, men hans skud ramte stolpen. Pausestillingen forblev derfor 0-0.

AaB fik en smule bedre styr på offensiven fra starten af anden halvleg. Først fik de tilkæmpet sig et hjørnespark, som var lige ved at blive farligt. Herefter endte et angreb i fødderne på Tom van Weert, som trykkede af, men Oliver Christensen var klar og pillede den hollandske angribers skud.

Gribben fra Kerteminde fortsatte med at vise flotte takter i målet. Lucas Andersen var i duel med Jacob Barrett Laursen om bolden, hvor det så ud til, at førstnævnte begik et frispark. Det mente dommeren dog ikke, og derfor sendte AaB-anføreren læderet videre til Kasper Kusk, der sendte et skud af sted, men OC var igen vågen.

Med et kvarter tilbage af anden halvleg truede vi nordjyderne i den anden ende af banen. Et dårligt udkast fra Jacob Rinne blev opsnappet af Troels Kløve, der afleverede kuglen til indskiftede Sander Svendsen foran mål, men nordmanden fik for meget luft under bolden.

Opgøret kom tættere og tættere på sin afslutning, og det var uden, at nogle af holdene havde scoret. Hver gang holdet fra Aalborg blev farlige var Oliver Christensen parat til at tage sig af boldene, mens udeholdet fik dæmmet godt af for vores offensiv.

I overtiden fik udeholdet dog chancen for at afgøre tingene på et kontraangreb, men OC var som vanlig klar til at redde bolden.

Det endte derfor målløst i den sidste kamp på Nature Energy Park i år. OB og AaB får et point hver, og det betyder, at vi er tilbage i tops seks.

OB’s holdopstilling:
Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Alexander Juel Andersen, Oliver Lund – Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve (Moses Opondo, 86.), Janus Drachmann, Mathias Greve (Jens Jakob Thomasen, 74.), Jacob Barrett Laursen – Bashkim Kadrii, Issam Jebali (Sander Svendsen, 64.)

Bænken: Sayouba Mandé, Sander Svendsen, Jens Jakob Thomasen, Marco Lund, Moses Opondo, Anders K. Jacobsen, Mads Frøkjær

AaB’s holdopstilling:
Jacob Rinne – Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann – Iver Fossum, Magnus Christensen (Oliver Abildgaard, 70.), Patrick Olsen – Frederik Børsting (Kasper Kusk, 60.), Tom van Weert (Mikkel Kaufmann, 60.), Lucas Andersen

Bænken: Andreas Hansen, Patrick Kristensen, Oliver Abildgaard, Kasper Kusk, Mathias Ross, Mikkel Kaufmann, Kasper Pedersen

Næste kamp:
Mandag d. 16. december, kl. 19.00, FC København – OB, Telia Parken